Repentance – Volume I – Reborn [EP] (Noble Demon)

Οι Repentance είναι μια groove/metalcore μπάντα από το Σικάγο, η οποία μετά το ντεμπούτο της, God For A Day, κυκλοφορεί τώρα το νέο της EP. Βλέποντας καταγωγή και στυλ, υποθέτω ότι ίσως έχουμε να κάνουμε με άλλη μια μπάντα επηρεασμένη από την groove φάση των Machine Head. Ας μην προτρέχω όμως. Για να δούμε τι θα πει η μουσική από μόνη της.

All The Misery τίτλος του πρώτου κομματιού. Αρκετά Trivium εισαγωγή. Ένας συνδυασμός Ascendancy και In Waves. Μετά έρχονται τα φωνητικά, όπου θα ορκιζόμουν ότι άκουγα τον Heafy. Βρε παιδιά. Βρε ατιμούτσικα. Δεν είπαμε να μην γινόμαστε Trivium; Είναι η τρίτη μπάντα μέσα σε δύο μήνες που είναι σαν να ακούω Trivium 2.0. Πολύ ωραίο τραγούδι αλλά μοιάζει σαν να μην είναι δικό τους πραγματικά.

Και στο επόμενο ποιος είναι καλεσμένος; Ο Corey από τους Trivium. Για όνομα του Δράκου, το κάνουν επίτηδες; Ορκίζομαι ότι ακούω τον Heafy, θα τρελαθώ. Δεν μπορεί να είναι τόσο ίδιο. Για το Reborn θα ξαναπώ, ένα πολύ ωραίο τραγούδι, των Trivium. Είναι το Down In The Water η αλλαγή που θέλαμε; Ναι. Επιτέλους ένα κομμάτι που δεν θα μπορούσε να είναι Trivium. Το ρεφραίν περνάει σχετικά απαρατήρητο δεδομένου του ότι ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το pre-chorus και ποιο το ρεφραίν.

Τουλάχιστον, είναι κάτι πιο ιδιαίτερο και δικό τους και αυτό το εκτιμάω τρομερά. Συνεχίζουμε με το No Innocence το οποίο πρέπει να βγήκε από το Vengeance Falls. Μόλις άκουσα το ρεφραίν ήμουν σίγουρος. Αυτή η μελωδικότητα φωνάζει από μακριά Vengeance Falls. Το This Is Hell ευτυχώς είναι πρωτότυπο. Ένας ωραίος τρόπος για να κλείσει το EP με ένα κομμάτι που είναι όντως των Repentance.

Τα τραγούδια που άκουσα από άποψη σύνθεσης, εκτέλεσης και παραγωγής ήταν πάρα πολύ καλά. Πραγματικά τα παιδιά έκαναν πολύ καλή δουλειά. Το πρόβλημα ήταν στην πρωτοτυπία, η οποία όπως ανέφερα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Απλά πλέον ξέρουμε ότι αν συμβεί το οτιδήποτε στους Trivium (παρακαλώ να μη συμβεί), υπάρχει μια μπάντα να συνεχίσει το ύφος τους.

4/10
Θανάσης Γκότοβος
chuckthanoz@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)