Roadburn Festival 2016: νέες προσθήκες στο billing

Το Roadburn Festival 2016 ανακοίνωσε νέες προσθήκες, εκτός των όσων είχαν ανακοινωθεί πριν περίπου ένα μήνα.

Οι κιθαρίστες / τραγουδιστές των Neurosis, Scott Kelly και Steve Von Till, αποτελούν τα πρώτα ονόματα που προστέθηκαν στο Roadburn Festival σε solo shows. Πιο συγκεκριμένα, στη γιορτή για τα 30 χρόνια των Neurosis που θα λάβει χώρα στο festival, θα υπάρξουν και οι solo εμφανίσεις των προαναφερθέντων στο Het Patronaat την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εμφανίσεις των Scott Kelly και Steve Von Till στο Roadburn μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι ambient post-rockers Jakob από το Napier της Νέας Ζηλανδίας είναι ένα ακόμη όνομα που ανακοινώθηκε για το Roadburn και πιο συγκεκριμένα για το Σάββατο 17 Απριλίου 2016. Από το ντεμπούτο τους “Subsets Of Sets” το 2001 και έπειτα, oι Jakob που σχηματίστηκαν από τον κιθαρίστα Jeff Boyle, τον μπασίστα Maurice Beckett και τον drummer Jason Johnston, προσφέρουν στο κοινό άψογα ακούσματα της post-rock. Περισσότερες πληροφορίες για την προσθήκη των Jakob στο Roadburn μπορείτε να βρείτε εδώ.

Οι heavy metal outlaws από το Cleveland, Midnight, που είναι ο απόγονος των VenomMotörhead και Sodom, πρόκειται επίσης να εμφανιστούν στο Roadburn την  Παρασκευή 15 Απριλίου 2016. Οι Midnight αποτελούν το πνευματικό τεκνο του JamieAthenarWalters, που συμπληρώθηκε από τον drummer SS και τον live κιθαρίστα Commandor Vanik και που κυκλοφόρησαν το 2011 το πρώτο full-length album “Satanic Royalty”. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση των Midnight στο Roadburn μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ο πρώην κιθαρίστας / τραγουδιστής των Anacrusis, Kenn Nardi, είναι μία ακόμη από τις προσθήκες στο Roadburn, που θα εμφανιστεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2016. Οι Anacrusis κυκλοφόρησαν την περίοδο 1988-1993 τέσσερις αξιόλογους δίσκους στο πεδίο του progressive thrash. Μετά από την κυκλοφορία του τέταρτου και τελευταίου τους album “ Screams And Whisper”, η μπάντα διαλύθηκε και πλέον αυτό είναι το πρώτο show του Nardi στην Ολλανδία μετά από την εμφάνισή του με τους Anacrusis το 1993. Στο Roadburn θα παίξει τραγούδια τόσο από την εποχή των Anacrusis, όσο και από τη solo καριέρα του. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση του Kenn Nardi στο Roadburn μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επιπλέον συγκροτήματα που θα εμφανιστούν στο Roadburn Festival 2016 είναι: οι Ισλανδοί ambient post-metallers, Kontinuum (πληροφορίες εδώ), το heavy psych τρίο από τη Philadelphia Εcstatic Vision (πληροφορίες εδώ), καθώς και οι Νορβηγοί psychedelic space rockers, Black Moon Circle (πληροφορίες εδώ).

Τέλος, σχετικά με τα εισιτήρια για το Roadburn, εκτός των αρχικών πληροφοριών θα πρέπει να προστεθεί ότι αναμένεται να κυκλοφορήσουν και τα ημερήσια εισιτήρια σε μετέπειτα χρόνο, ενώ μπορείτε να κλείσετε και εισιτήρια για το camping. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κείμενο: Αλίκη Μαξούτογλου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”