Sabaton: Κυκλοφορούν δύο live DVD

Το πολυπλατινένιο σουηδικό metal συγκρότημα Sabaton ανακοινώνει την κυκλοφορία των live double-DVD&BluRay “The Great Show” και “The 20th Anniversary Show”, που θα κυκλοφορήσουν στις 19 Νοεμβρίου μέσω της Nuclear Blast. Οι δύο τίτλοι γυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας The Great Tour του 2019-2020. Και οι δύο τίτλοι περιλαμβάνουν ειδικούς καλεσμένους. Οι προ-παραγγελίες ξεκίνησαν εδώ.

Το The 20th Anniversary Show  αποτελείται από τη συναρπαστική, δίωρη συναυλία των Sabaton που γυρίστηκε μπροστά σε 75.000 θαυμαστές στο Wacken Open Air – συμπτωματικά, γιορτάζοντας την 30η επέτειό του – την Αυγούστου 2019. Το The Great Show, με διάρκεια περίπου 90 λεπτών, ηχογραφήθηκε στη sold-out συναυλία των Sabaton στο O2 Arena της Πράγας στις 26 Ιανουαρίου 2020.

Με δύο ποικίλα setlist, τα The Great Show και The 20th Anniversary Show, που περιορίζονται σε 9000 αντίτυπα το καθένα, θα είναι διαθέσιμα ως μεμονωμένες αγορές ή σε boxset The Great Show Stage Collectors Edition (περιορίζεται σε 5000 αντίτυπα), που περιλαμβάνει μια έκδοση με τούβλα οικοδομής του Sabaton stage ώστε οι θαυμαστές να μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους σκηνές. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.

Για το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας του Wacken, οι Sabaton διηύθυναν τις δύο κύριες σκηνές του festival, τα Faster και Harder Stage που βρίσκονται δίπλα-δίπλα και συνδέθηκαν. Έτσι έγιναν οι πρώτοι καλλιτέχνες στην τριαντάχρονη ιστορία του Wacken που χρησιμοποίησαν και τις δύο σκηνές ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο. Ο τραγουδιστής Joakim Brodén, οι κιθαρίστες Chris Rörland και Tommy Johansson, ο drummer Hannes Van Dahl και η εικοσάφωνη χορωδία του Great War, φορώντας μια ποικιλία στρατιωτικών στολών, έπαιξαν στη Faster Stage. Την ίδια στιγμή στη Harder Stage, ο μπασίστας Pär Sundström καλωσόρισε τα προηγούμενα μέλη των Sabaton, Thobbe Englund και Rikard Sundén στις κιθάρες, Daniel Mÿhr στα πλήκτρα και Daniel Mulback στα τύμπανα. Στη σκηνή ήρθε, επίσης, η διεθνώς αναγνωρισμένη βιρτουόζος τσελίστρια Tina Guo, υποψήφια για Grammy για το encore.

Το The Great Show της Πράγας επανένωσε τους Sabaton με τους πολυπλατινένιους τσέλο-rockers της Φινλανδίας, Apocalyptica, οι οποίοι παρείχαν μια φλογερή ορχηστρική υποστήριξη σε πολλά από τα τραγούδια των Sabaton.

“The 20th Anniversary Show” tracklist (Wacken):
Ghost Division
Winged Hussars
Resist and Bite
Fields of Verdun (with Thobbe Englund)
Shiroyama (with Thobbe Englund)
The Red Baron
The Price of a Mile
Bismarck
The Lion From The North
Carolus Rex
40:1
The Last Stand
The Lost Battalion
Drum Battle (Hannes Van Dahl vs. Daniel Mullback)
Far From The Flame
Panzerkampf
Night Witches
The Art of War
82nd All The Way
Great War
Attero Dominatus

Encore:
Primo Victoria
Swedish Pagans (with Tina Guo)
To Hell And Back (with Tina Guo)

“The Great Show” tracklist (Prague):
Ghost Division
Great War
The Attack Of The Dead Men
Seven Pillars of Wisdom
The Lost Battalion
The Red Baron
The Last Stand
Far from the Flame
Night Witches
Angels Calling (with Apocalyptica)
The Price Of A Mile (with Apocalyptica)
The Lion From The North (with Apocalyptica)
Carolus Rex (with Apocalyptica)

Encore:
Primo Victoria
Bismarck
Swedish Pagans
To Hell And Back

Links
Website
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube

Κείμενο: Θανάσης Γκότοβος

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”