Sacred Leather – Ultimate Force (Cruz Del Sur)

Το πρώτο full length album των Sacred Leather είναι στα χέρια μας για να το παρουσιάσουμε. Μετά από δύο singles, ένα EP (σε κασέτα!!) και ένα live album, οι Αμερικάνοι Sacred Leather, επιχειρούν – σύμφωνα με το συνημμένο Δελτίο Τύπου – να φέρουν ξανά το heavy metal στις μάζες. Θα το καταφέρουν με το Ultimate Force”; Παρακάτω θα βγάλετε μόνοι σας το συμπέρασμα.

Το κουιντέτο από την Αμερική παίζει κλασικό heavy metal με υψίσυχνα φωνητικά και κλασικούς στακάτους ρυθμούς. Το πρώτο μείον είναι η παραγωγή η οποία δεν είναι τόσο δυνατή όσο θα έπρεπε, αρκετά ψόφια θα την χαρακτήριζα. Η κιθαριστική δουλειά είναι ενδιαφέρουσα, με καλά riff και σόλο, μπάσο και drums δεν με ενθουσίασαν με την απόδοσή τους ενώ και ο τραγουδιστής έχει κάποια προβλήματα, ή απλά δεν έγραψε όπως έπρεπε καθώς ακούγεται πολύ “πίσω” και “ψόφιος”.

Οι συνθέσεις έχουν πράγματα να δώσουν αλλά μέχρι ένα σημείο. Δεν ξετρελάθηκα με λίγα λόγια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παιδιά “δεν το έχουν”. Θεωρώ όμως ότι στον τομέα της σύνθεσης χωρούν κάποιες βελτιώσεις, η μεγάλη βελτίωση όμως πρέπει να γίνει στην παραγωγή γιατί, παρόλο που είναι καθαρή, δεν είναι δυναμική. Όταν ακούς heavy metal θέλεις τα ηχεία σου να πάλλονται με μπάσα και όχι να ακούς “τζούφιο” ήχο. Ενδεχομένως βέβαια να μην φταίνε τα παιδιά αλλά εγώ οφείλω να το σημειώσω.

Riot, Accept, Judas Priest, Omen είναι μερικές από τις επιρροές που εντόπισα στους Sacred Leather τους οποίους αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία, καθώς οι συνθέσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Θεωρώ όμως ότι την επόμενη φορά, μπορούν να τα πάνε και καλύτερα. Μέχρι τότε…

6.5/10
Πολυδεύκης Ανδριαννός
athlos881@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)