Second To Sun – Leviathan (Self-Financed)

Οι Second To Sun είναι μια black metal τετράδα από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Δημιουργήθηκαν το 2011 και από τότε τηρούν μια συνεπή δισκογραφική παρουσία, έχοντας κυκλοφορήσει αρκετούς ολοκληρωμένους δίσκους σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα ανάμεσά τους. Το Leviathan αποτέλεσε για εμένα μία εξαιρετική γνωριμία με την μπάντα και, παρ’ όλο που δεν έχω προλάβει ακόμα να ακούσω τις προηγούμενες δουλειές τους, μπορώ να πω ότι κατάφερε να με πείσει για την ταυτότητα, το όραμα και την ικανότητα των Second To Sun.

Το Leviathan προσφέρει έναν καταιγισμό από μαινόμενο, ωμό black metal σκανδιναβικής κοπής – ο σκανδιναβικός ήχος, άλλωστε, αποτελεί την κύρια επιρροή της μπάντας. Την ίδια στιγμή, απομακρύνεται από το παραδοσιακό black, φέροντας έναν δυνατό post αέρα ο οποίος αναλαμβάνει το χτίσιμο της παγωμένης, απόκοσμης ατμόσφαιρας του δίσκου. Ακόμη, οι χαοτικές του ψιλές κραυγές με στίχους στα ρωσικά δένουν με αυτή ακριβώς την ατμοσφαιρικότητα και την μελωδία του δημιουργώντας ένα επιβλητικά, μα και υποβλητικά θηριώδες αποτέλεσμα.

Αυτές οι δυσοίωνα όμορφες μελωδίες και η συχνή εναλλαγή ρυθμού καθιστούν τα κομμάτια απολαυστικά, δίνοντας το αίσθημα πως ο δίσκος κυλάει σαν νερό, παρά τη διάρκεια κάποιον κομματιών του η οποία ξεπερνάει το μέσο όρο (περίπου πέντε λεπτά). Κάποια από αυτά τα κομμάτια είναι ορχηστρικά ιντερλούδια, όπως το The Engraving Of Gustave Doré” (αυτό με ενθουσίασε μόνο από τον τίτλο του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), τα οποία ξεδιπλώνουν ακόμη περισσότερο τον ανατριχιαστικό χαρακτήρα του Leviathan.

Το Leviathan φέρει δικαίως το όνομα του γνωστού μυθικού πλάσματος, καθώς είναι το ίδιο τερατώδες, ανατριχιαστικό και συντριπτικό. Ο ψυχρός ήχος του είναι ένα σκοτεινό, αβέβαιο ταξίδι στο βάθη της θάλασσας και οι Second To Sun είναι οι οδηγοί μας σε αυτό. Με αυτόν τον δίσκο έχουν κάνει μια πανέμορφη δουλειά και, μιας και η δημιουργικότητα της μπάντας φαίνεται να είναι ασταμάτητη, ανυπομονώ ήδη για το επόμενό τους βήμα.

8,5/10
Τζούλια Τσαγκάρη
jtsagari@yahoo.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)