Seether: Επιστρέφουν με το νέο άλμπουμ “Si Vis Pacem, Para Bellum”

Τρία χρόνια μετά το επιτυχημένοPoison The Parish, η πολυπλατινένια rock μπάντα Seether ανακοινώνει την επιστροφή της με το νέο άλμπουμ Si Vis Pacem, Para Bellum, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου 2020 από την  Fantasy/ Spinefarm Records. Η ακριβής μετάφραση: «Αν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο». Το άλμπουμ περιέχει 13 τραγούδια, μια ιδιαίτερη μίξη ευφορίας και μιζέριας, αδιαμφισβητήτως από τα καλύτερα υλικά που μας έχει προσφέρει η μπάντα κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Το πρώτο single Dangerous κυκλοφορεί μαζί με ένα animated μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε από τον Τούρκο σκηνοθέτη Mertcan Mertbilek (Santana, Ray Charles, Ravi Shankar, Elvis Costello). Παρακολουθείστε το βίντεο για το Dangerous παρακάτω.

«Τα κομμάτια αυτά είναι προσεχτικά δημιουργημένα για να εισχωρήσουν στα αυτιά σας σαν ένας μικρός λαγός που κρατάει μια λεπίδα», είπε ο front man του συγκροτήματος Shaun Morgan, με τη γνωστή φαντασία που τον διακατέχει. Φαίνεται πως το άλμπουμ μουσικά και στιχουργικά εξερευνά δαίμονες προσωπικούς. «Όλο το άλμπουμ είμαι εγώ καθώς περνάω από αυτή τη διαδικασία, εκθέτω τον εαυτό μου σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν με κάνει να νιώθω αμήχανα», συμπλήρωσε. «Αλλά πιστεύω ότι είναι OK. Είμαι περήφανος που είμαι λίγο πιο ευάλωτος σε αυτό το άλμπουμ».

Για το “Si Vis Pacem, Para Bellum”, το όγδοο στούντιο άλμπουμ των Seether  την παραγωγή ανέλαβε ο Morgan και τη μίξη ο Matt Hyde (Deftones, AFI) στο Nashville, από το Δεκέμβρη του 2019 μέχρι το Γενάρη του 2020. Στο άλμπουμ συμμετέχει και το νέο μέλος της μπάντας ο Corey Lowery (πρώην τραγουδιστής/ κιθαρίστας των Saint Ansonia και Stuck Mojo) φίλος του Morgan εδώ και 16 χρόνια. «Ο Corey έχει πολλή εμπειρία και είναι ένας συναρπαστικός κιθαρίστας, είναι ο μεγάλος αδερφός που πάντα ήθελα», πρόσθεσε ο Morgan. Τα rock ρυθμικά μέλη του συγκροτήματος είναι ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος Dale Stewart και ο drummer John Humphrey (που μπήκε στη μπάντα το 2003.)

Το  “Si Vis Pacem, Para Bellum” είναι δυναμικό και αξιοσημείωτο όπως και η συνθετικές και φωνητικές ικανότητες του Morgan. Με επιρροές όπως η σκοτεινή και ωμή ειλικρίνεια της grunge κιθαριστικής επίθεσης  μέχρι το νοτιοαφρικανικό underground punk και metal ήχο με τον οποίο οι Morgan και Stewart μεγάλωσαν, αδιαμφισβητήτως οι Seether αποτελούν ένα διαχρονικό σχήμα.

Από το νέο άλμπουμ το Dangerous ξεχωρίζει πραγματικά αμέσως. Αν και το συγκρότημα αφήνει την ερμηνεία του Dangerous ανοιχτή, στίχοι όπως το  “It’s so dangerous all this blamelessness/ and I feel like I lost all the good I’ve known” φαίνονται σαν μια κατηγορία προς τους εαυτούς μας και την κοινωνία. Τα “See hope fading out of your eyes/ This time the pain is going to feel unreal,” λειτουργούν παρομοίως. Η απαίτηση του ρεφραίν με το “beg, motherfucker!” φαντάζει σαν μια rock κραυγή. Οι brutal αλλά όμορφοι στίχοι του Si Vis Pacem, Para Bellum γεμίζουν τα τραγούδια με ένα είδος κάθαρσης, για παράδειγμα στο κομμάτι Failure: “I live my life like a broken-hearted failure/ I’m trying to shed some light on the scars left by the razors”.

Αν και οι περιοδείες σταμάτησαν, οι Seether έχουν ανεβάσει στο διαδίκτυο μια σειρά από βίντεο με μέλη του συγκροτήματος και τη ζωή τους στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων Q&As και ακουστικές εμφανίσεις από τον Shaun Morgan, μαγειρικές συνταγές με τον Dale Stewart, crossfit προπονήσεις με τον Corey Lowery και playthroughs (drums) με τον John Humphrey. Η “hanging at home” ψηφιακή σειρά είναι διαθέσιμη μέσω FacebookYouTube και Twitch.

Το Si Vis Pacem, Para Bellum θα είναι διαθέσιμο σε cd, βινύλιο και ψηφιακά. Προ-παραγγείλετέ το από εδώ.

“Si Vis Pacem, Para Bellum” tracklist: Dead And Done/ Bruised And Bloodied/ Wasteland/ Dangerous/ Liar/ Can’t Go Wrong/ Buried In The Sand/ Let It Go/ Failure/ Beg/ Drift Away

Από τότε που δημιουργήθηκαν στην Pretoria της νότιας Αφρικής το 1999, οι Seether έχουν αποκτήσει έναν πυρήνα οπαδών που μεγαλώνει, στον οποίο δείχνουν αφοσίωση και προσφέρουν συντροφιά και παρηγοριά μέσα από τη μουσική τους. Ακόμα και όταν άλλοι εξαφανίστηκαν, οι Seether διατήρησαν την αφοσίωση τους στη τέχνη. Οι εντυπωσιακές τους πωλήσεις, η ιστορία που έχουν στα charts και οι τρεις πλατινένιοι-δύο χρυσοί δίσκοι τους, τα  15 #1 singles (συμπεριλαμβανομένων των Let You Down του 2017, το Words as Weapons του 2014 και το Tonight από το 2011), 19 Top 5 hits, και πάνω από 1.5 δισεκατομμύρια  streams σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Επίσης είναι ιδρυτές του Rise Above Fest, που δημιουργήθηκε στο 2012 για να αφυπνίσουν τον κόσμο σχετικά με τις ψυχολογικές παθήσεις και την αποφυγή αυτοκτονιών. Προηγούμενοι headliners του φεστιβάλ υπήρξαν οι Slash, Godsmack, Avenged Sevenfold, Papa Roach και πολλοί ακόμη. Το Rise Above Fest έχει μετατραπεί πλέον σε κίνημα, επεκτείνοντας την παρουσία του και σε άλλα φεστιβάλ. Από όλες τις συναυλίες των Seether δωρίζεται $1 από κάθε εισιτήριο για να βοηθήσουν την οργάνωση SAVE (Suicide Awareness Voices Of Education).

Links:

Κείμενο: Ναταλία Μπογδάνου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”