Serpents – The Brimstone Clergy [EP] (War Anthem)

Ακόμα μια κυκλοφορία από τη μεταλλομάνα Σουηδία, η οποία τόσο στο black όσο και στο death metal δε σταματά να μας δίνει κυκλοφορίες. Αυτή τη φορά εδώ έχουμε τους Serpents, μια νεοσύστατη μπάντα, καθώς σχηματίστηκαν το 2018. Παίζουν black metal και έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs μαζί με αυτό.

Η μουσική τους κινείται στα κλασικά μονοπάτια του black metal όπως αυτό παίχτηκε από τους Σουηδούς. Δηλαδή καλή παραγωγή (για το είδος) blast beats και μελωδικά riffs. Σαν γενική εικόνα, το ύφος της μπάντας θυμίζει κλασικά συγκροτήματα όπως Dawn και Marduk.

Το ύφος βέβαια δεν είναι τόσο μελωδικό όσο των Dawn ούτε τόσο βίαιο όσο των Marduk. Ούτε κάπου προς τη μέση θα το χαρακτήριζα μιας και είναι τυπικό black metal με λίγες μελωδίες. Η παραγωγή δεν είναι η συνηθισμένη δήθεν “true” βλακεία που έχει καταντήσει μάστιγα, θα μπορούσε όμως να είναι και καλύτερη. Σίγουρα δεν είναι και η κυκλοφορία που θα φέρει τα πάνω κάτω στο είδος αλλά είναι ένα EP αρκετά καλύτερο συνθετικά από το μέσο όρο κυκλοφοριών που έχει να επιδείξει το είδος σήμερα. Με τα φωνητικά όμως, έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

Προφανώς καταλαβαίνω πως είναι black metal και τα φωνητικά όπως και να το κάνουμε δεν είναι το ατού του, αλλά εδώ παραείναι τσιριχτά και χαλάνε κατά πολύ το αποτέλεσμα, στο βαθμό που έπρεπε να βγάλω το EP περίπου στη μέση ακριβώς για αυτό το λόγο. Η φύση του υλικού τους απαιτεί κάπως πιο βαριά φωνητικά, όπως άλλωστε είχαν και οι περισσότερες μπάντες από τη Σουηδία από τις οποίες έχουν επηρεαστεί.

Το αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργείται ένα μείγμα ήχων αταίριαστο μεταξύ τους, κάτι που αδικεί το συγκρότημα, το οποίο στα πρώτα του βήματα τα πάει μια χαρά. Για να καταλάβετε πόσο χαλάνε τα φωνητικά το τελικό αποτέλεσμα, οι ιδέες και η απόδοση κινούνται περίπου στο 7,5-8. Με αυτή τη φωνή όμως δε δικαιούνται κάτι παραπάνω από…

4,5/10
Θοδωρής Κατσικονούρης
theoskats@yahoo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)