Sevendust

Στην ενεργό δράση από το 1997 οι Sevendust είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στη hard rocknu metal σκηνή. Μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού  Blood & Stone μίλησα με τον κιθαρίστα της μπάντας John Connolly σχετικά με αυτήν.

Γεια σου John, συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του “Blood & Stone”, καταπληκτικό άλμπουμ. Πως είναι η ανταπόκριση μέχρι τώρα; Είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα;

Μέχρι τώρα όλα καλά. Είναι ενδιαφέρον να κυκλοφορείς μουσική κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, καθώς δεν υπάρχει βιβλίο κανόνων για αυτό. Μαθαίνουμε αρκετά καθώς προχωράμε, αλλά στους θαυμαστές φαίνεται να αρέσει.

Τι σας έκανε να επιλέξετε και να κυκλοφορήσετε το “The Day I Tried To Live” ως το πρώτο single του άλμπουμ;

Όλοι θέλαμε να κάνουμε μια διασκευή για το δίσκο, και οι Soundgarden ήταν πάντα ένα συγκρότημα το οποίο μας άρεσε. Και με τον Chris που χάσαμε νωρίς, ήταν μια καλή στιγμή να τον τιμήσουμε.

Το “Blood & Stone”, αν δεν κάνω λάθος, αφορά τις διάφορες προσπάθειες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η μπάντα με τα χρόνια, καθώς και τις καλές στιγμές φυσικά. Τι σας έκανε να πάτε πίσω σε όλα αυτά τα πράγματα;

Όλοι στους Sevendust γράφουν, και ένα κοινό σημείο είναι ότι μιλάμε για τις εμπειρίες μας, και για το τι μας περιβάλλει. Υποθέτω ότι υπήρχαν κάποια πράγματα που έπρεπε να τα ξανακοιτάξουμε.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον, πώς καταλήξατε στην ιδέα;

Θυμάσε το “Dark Side Of The Moon”; Οπότε μπορείς να φαντάστεις.

Ποιο τραγούδι από το δίσκο είναι το προσωπικό σας αγαπημένο είτε συναισθηματικά είτε μουσικά;

Μου αρέσει πολύ το τραγούδι “Criminal”. Ο Clint έγραψε αυτό.

Ποιο τραγούδι είχε την πιο περίπλοκη σύνθεση;

Νομίζω ότι το “Criminal” επειδή ήταν πολύ διαφορετικό στην αρχή, ήταν ένα τραγούδι που προοριζόταν για το σόλο project του Clint, αλλά χαίρομαι που το έφερε σε μας επειδή βγήκε ένα τόσο υπέροχο τραγούδι.

Σχεδόν είκοσι επτά χρόνια μαζί ως συγκρότημα είμαι βέβαιος ότι οι καλύτερες στιγμές είναι αμέτρητες, αλλά τι μπορείτε να θυμηθείτε ως τη χρυσή στιγμή της καριέρας σας;

Δεν ξέρω για μια χρυσή στιγμή, αλλά με κάνει πολύ περήφανο που εξακολουθούμε να είμαστε σχετικοί στον κλάδο. Το γεγονός ότι το 13ο άλμπουμ μας πήγε στο # 1 είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Κάθε μέρα που μπορώ να κάνω μουσική με τα αδέλφια μου στο συγκρότημα είναι μια μέρα για την οποία είμαι περήφανος.

Πώς αντιλαμβάνεστε πράγματα όπως νέα συγκροτήματα στο σήμερα συγκριτικά με τη δεκαετία του ’90; Είναι ευκολότερο για αυτούς να κάνουν ένα όνομα για τον εαυτό τους ή πιο δύσκολο;

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως φαντάζεσαι. Το streaming έκανε πολύ δημοκρατική την ακρόαση, αλλά ο θόρυβος είναι τόσο μεγάλος που είναι δύσκολο να τον ξεπεράσεις. Νομίζω ότι η σταθερή προσπάθεια, και λίγη τύχη, είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Πώς αντιμετωπίζετε την καραντίνα και τη γενική κατάσταση που βρίσκεται τώρα ο κόσμος;

Μπορώ να μιλήσω για όλους μας εδώ – ασχολούμαστε με τις οικογένειές μας και γράφουμε μουσική για τα διάφορα project μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια ως συγκρότημα αυτή τη στιγμή;

Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να περιηγηθούμε σε αυτόν τον νέο κόσμο στον οποίο βρισκόμαστε. Μόνο η επιστήμη θα αποφασίσει πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό. Μέχρι τότε, ίσως προσπαθούσαμε να κάνουμε περισσότερα livestreams, ενώ περιμένουμε να δούμε την οικογένεια των Sevendust σε όλο τον κόσμο.

Ας ελπίσουμε ότι οι περιοδείες θα επιστρέψουν το 2021, υπάρχει η ευκαιρία να σας δούμε στην Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον;

Όλα πήγαν πίσω καθώς έπρεπε να είμαστε σε περιοδεία όπως και πολλές άλλες μπάντες. Σε αυτό το ρυθμό, μπορεί να είμαστε η τελευταία μπάντα που επιστρέφει στο δρόμο, αλλά περιμένουμε να γυρίσουν όλα στο φυσιολογικό και μόλις γίνει αυτό, θα μας δείτε, ελπίζουμε και στην Ελλάδα.

Αυτό ήταν όλο από εμένα, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Μπορείς να κλείσεις αυτήν τη συνέντευξη με όποιον τρόπο θέλεις.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο και το πάθος σας.

Συνέντευξη: Γιάννης Σεβίλογλου
Μετάφραση: Θανάσης Γκότοβος

Website
Facebook
Instagram
YouTube
Spotify
Twitter

Band Members
Lajon Witherspoon – Φωνητικά
Clint Lowery – Lead κιθάρα
John Connolly – Κιθάρα
Vince Hornsby – Μπάσο
Sonny Mayo – Κιθάρα
Morgan Rose – Τύμπανα

Discography
Sevendust, 1997
Home, 1999
Animosity, 2001
Seasons, 2003
Next, 2005
Alpha, 2007
Chapter VII: Hope And Sorrow, 2008
Cold Day Memory, 2010
Black Out The Sun, 2013
Time Travelers & Bonfires, 2014
Kill The Flaw, 2015
All I See Is War, 2018
Blood & Stone, 2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Vintersea

Delain

Ocean Of Grief