Stitchfork – Live Lies Truth Dies [EP] (Self-Financed)

Οι Stitchfork είναι ένα stoner/sludge metal σχήμα από τη Χάγη της Ολλανδίας, και μας παρουσιάζουν το ντεμπούτο EP τους με τίτλο Live Lies Truth Dies. Το εισαγωγικό κομμάτι με τίτλο Demon ξεκινάει με κάποια βιολιά να συνοδεύουν στο παρασκήνιο το εισαγωγικό riff τύπου heavy metal πριν το γυρίσουν στο groove stoner/sludge στοιχείο που εκπροσωπούν. Το κομμάτι ολοκληρώνουν δύο γρήγορα refrain με τα τύμπανα να γεμίζουν τον ήχο και ένα γρήγορο αλλά μικρό κιθαριστικό solo λίγο πριν κλείσει με μια μικρή γέφυρα.

Το δεύτερο κομμάτι της κυκλοφορίας με τίτλο DeadMan έχει την αίσθηση ενός εξαγριωμένου μηχανόβιου έτοιμος να φρενάρει με στυλ και άποψη μπροστά από το αγαπημένο του μπαρ με σκοπό να τα σπάσει όλα. Μόλις τρία λεπτά σε διάρκεια, σύντομο, γρήγορο, βαρύ και ασήκωτο.

Ξεκινώντας με σειρήνες πολέμου, φυλακής, δεν ξέρω κι εγώ τι, το Preacher σχετικά πιο αργό και βαρύ, βουτηγμένο στον groove χαρακτήρα του stoner σα φέτα ψωμί μέσα στο λάδι της σαλάτας. Μια μικρή γέφυρα και η μπότα δίνει πάτημα για το σύντομο breakdown. Πολύ rock ‘n’ roll καταστάσεις στο επόμενο και τελευταίο κομμάτι του EP ονόματι Delia (ναι ξέρω τι σας ήρθε στο μυαλό, κι εγώ το σκέφτηκα). Ξεκινάει με γεμίσματα στα toms και ένα riff που συνοδεύεται από μια πολύ διασκεδαστική γραμμή φωνητικών.

Γενικά απλά και βατά κομμάτια συνθετικά, όχι τίποτα να σε ξαφνιάσει αλλά δεν το λες και πλήρως αδιάφορο. Θα πούμε ότι είναι ΟΚ, μη χαλάσουμε και τη ζαχαρένια μας. Εγώ να πω την αλήθεια περίμενα κάτι τελείως διαφορετικό όταν διάβασα ότι το συγκρότημα παίζει stoner/sludge metal αλλά και πάλι δεν ήταν κακό, στην χειρότερη θα το χαρακτήριζα μέτριο για τα γούστα μου.

Δεν θέλω να φανώ κακός με το μέτριο, ας δούμε το ποτήρι μισογεμάτο όχι μισοάδειο. Πιστεύω πάντως ότι οι Stitchfork θα μας δώσουν μια πιο καλοστημένη δουλειά στην επόμενη κυκλοφορία τους, ελπίζοντας να είναι full-length album για να μπορέσουμε να δούμε και περισσότερα πράγματα.

5,5/10
Γιάννης Σεβίλογλου
giannisseviloglou@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)