Terraphobia – Rise (Darkstorm)

Τους Terraphobia νόμιζα ότι δεν τους γνώριζα, μέχρι που κατά τύχη βρήκα μία κυκλοφορία τους καταχωνιασμένη σε ένα ντουλάπι του παιδικού μου δωματίου. Για να είχα κάτι από εκείνους από τότε, σημαίνει ότι κάτι καλό θα είχα βρει στην μουσική τους. Όσοι πραγματικά δεν τους γνωρίζετε, δεν θα σας αδικήσω, οι Terraphobia είναι από την Μελβούρνη της Αυστραλίας και υπάρχουν από το μακρινό 1985, με άλλο όνομα τότε (σ.σ.: Lethal Dose), και από το 1993 με το παρόν όνομα τους. Μπορεί να βρίσκονται στο κουρμπέτι για σχεδόν σαράντα χρόνια, αλλά έχουν κυκλοφορήσει μόλις τρείς δίσκους, με τον τελευταίο να είναι από το 2015 και κινούνται στα μονοπάτια του thrash metal.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα τι να περιμένω ξεκινώντας την πρώτη μου ακρόαση στο νέο άλμπουμ τους με τίτλο Riseκαθώς ο ιθύνον νους του συγκροτήματος, Michael Jelinic, κάνει τα πάντα μόνος του, και για την συγκεκριμένη κυκλοφορία συνεργάστηκε με τον γιό του για τον ρόλο της δεύτερης κιθάρας (σ.σ.: κάτι τέτοια βλέπω και με ζώνουν τα φίδια!!). Λοιπόν, εδώ πλέον έχουμε μία μίξη από death/thrash με πολύ ωραίες ιδέες, τρομερό όγκο σε όλη την παραγωγή και φωνητικά που φέρνουν σε death παρά σε thrash, κάτι που εμένα προσωπικά δεν με χάλασε καθόλου.

Το πρώτο γκολ το έφαγα με το εναρκτήριο Eschaton”, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να προέρχεται από τις ηχογραφήσεις του This Godless Endeavorτων Nevermore, απλά  με brutal φωνητικά. Το ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι και το πρώτο single που κυκλοφόρησε τα λέει όλα. Ο όγκος που έχουν οι κιθάρες αλλά και γενικά όλη η παραγωγή σου προσφέρουν έναν ήχο γεμάτο και ζεστό, με αποτέλεσμα το άκουσμα να φαίνεται ακόμη πιο βαρύ. Οι συνέχεια των κομματιών μας παρουσιάζει ένα πιο πολύ μεστό death metal με ωραίες μελωδίες (σ.σ.: “Paralogical Delusions” & Rise), τρομερά ξεσπάσματα και solo που σε κολλάνε στον τοίχο (σ.σ.: Preach That Hate) ενώ σε ορισμένα σημεία ακούμε μέχρι και black φωνητικά (σ.σ.: “Persecution”) που ταιριάζουν απόλυτα με όλο το σκηνικό. Όλα τα κομμάτια που υπάρχουν στον δίσκο είναι αξιοπρεπή ενώ εμένα μου άρεσε και πολύ το κλείσιμο του δίσκου που είναι το εφτάλεπτο Screams From Hell.

Μπορώ να πω ότι η νέα κυκλοφορία των Terraphobia είναι μία πολύ ωραία έκπληξη και θα ικανοποιήσει πάρα πολύ κόσμο καθώς και θα φέρει σίγουρα νέους οπαδούς στο συγκρότημα. Με το Riseσίγουρα θα αποκτήσουν το κατάλληλο vibe για μία πιο δυνατή συνέχεια, και εφόσον μικρύνουν την περίοδο των κυκλοφοριών τους, έχουν τις προοπτικές να το καταφέρουν.

7/10
Βαγγέλης Φαρρής
evangelos.farris@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)