The End A.D. – Scorched Earth (Massacre)

Πρώτος full length δίσκος για τους The End A.D. και δυστυχώς δεν βρήκα κάτι να με κρατήσει, είναι ένα σχήμα με έντονες επιρροές από Overkill (ιδιαίτερα στα φωνητικά), D.R.I. και ίσως και κάτι από White Zombie (προπαντός στο Day Of Locust). Thrashιζουν με ρυθμικότητα και κινούνται στην δεκαετία του ‘90 αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προσφέρει και κάτι ιδιαίτερο.

Δεν είναι άσχημη δουλειά, όπως και πολλές που συναντώ τελευταίο καιρό αλλά γιατί να ακούσω ένα remix παλιότερων τραγουδιών; Σίγουρα δεν περιμένω να ξανα-ανακαλύψουν τον τροχό αλλά ή κάνε μια σύνθεση που μπορεί να θυμίζει κάτι αλλά να τα σπάει η απλά διαφοροποιήσου. Λείπει ο προσωπικός χαρακτήρας, η σφραγίδα του συγκροτήματος και το κομμάτι που θα ξεχωρίσει ώστε να το βάλεις να ξαναπαίξει.

Οι Αμερικάνοι The End A.D. είναι σχετικά καινούργιο συγκρότημα, δημιουργημένοι το 2014 με πρώτη κυκλοφορία το  ομώνυμο Ε.P το 2016 και σαν συνέχεια τον παρόν δίσκο,  όπου πλέον τα πράγματα αλλαζουν. Τα τρία μέλη από τα πέντε του συγκροτήματος έχουν αποχωρήσει και πλέον ουσιαστικά θα δούμε ένα νέο γκρουπ στην επόμενη τους δουλειά.

Μάλιστα το γκρουπ είναι ήδη στην διαδικασία που επαναηχογραφει το single When WolfSpiders Ruleth The Land.

Ελπίζω μελλοντικά το αποτέλεσμα να είναι ποιο προσωπικό και να έχουμε σύντομα δουλεία τους μιας και φαίνεται ότι έχουν κέφι για αυτό που κάνουν παρά τις αντιξοότητες που έχουν συναντήσει.

6/10
Δημήτρης Εμμανουήλ
ulvergr@linuxmail.org

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)