The Mighty One – Torch Of Rock And Roll (Saol)

Οι Καναδοί hard rockers The Mighty One επιστρέφουν με την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Torch Of Rock And Roll”. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2008 από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Tim Steinruck και τη σύνθεση ολοκληρώνουν οι Gustavo Valderanna στο μπάσο και Bob Wagner στα τύμπανα. Ο δίσκος Torch Of Rock And Roll είναι μια ωδή στην διαχρονική και ιστορική πορεία που έχει χαράξει το rock ‘n’ roll από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και βλέπουμε την μπάντα να ασπάζεται συνθετικά κάθε πτυχή του είδους που την κάνει αυτό που είναι.

Πρώτο single και πρώτο κομμάτι του δίσκου το Coming On, για το οποίο έχει κυκλοφορήσει και βίντεο στίχων. Τα riffs είναι αρκετά groovy και θυμίζουν πιο πολύ alternative rock/alternative metal παρά hard rock, όπως και η φωνή, η οποία δυστυχώς δεν με κέρδισε ιδιαίτερα από τώρα. Το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου από την άλλη έχει μια πιο παλιάς σχολής και παραδοσιακή προσέγγιση με ένα δυνατό ρεφρέν. Ολίγον τι πεζό το So High πέραν του σόλο, το οποίο βέβαια σώζεται κάπως στη συνέχεια από τους γρήγορους ρυθμούς του Disruptor.

Η εισαγωγή του Burden αν ξεχώριζες το βαθύ γέμισμα των τυμπάνων και του μπάσου θα θύμιζε αρκετά Metallica λόγω του τόνου της κιθάρας αλλά δυστυχώς πιστεύω ότι το ρεφρέν δεν μπορώ να πω ότι δικαιώνει το κομμάτι και τη μουσική του όσο θα έπρεπε. Το Master Of Reality πέρασε νεράκι χωρίς να με εντυπωσιάσει κάτι ιδιαίτερα, από την άλλη όμως το My Garden (το οποίο θυμίζει λίγο Nickelback εδώ που τα λέμε) και το When This Is Over δίνουν μια διαφορετική αίσθηση στις ίδιες συχνότητες.

Αυτά που μου έκαναν περισσότερη εντύπωση είναι τα power ballads Darker Side Of Me και KickinStones, με ωραίες κιθάρες, φωνητικά και εκάστοτε πιάνο. Ευχάριστα και μελωδικά. Θα μπορούσα να πω ότι το hard rock στοιχείο δεν είναι τόσο εμφανές σε σχέση με τον διάδοχό του που ξεκίνησε στις αρχές του ‘00, το alternative rock αλλά δεν χαλάμε χατίρια. Για μένα μπορεί να μην είναι αυτό που θα άκουγα, για άλλους όμως ίσως αφήσει καλύτερη επίγευση.

5/10
Γιάννης Σεβίλογλου
giannisseviloglou@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)