The Sacrifice – The Sacrifice (Season Of Mist)

Οι Γάλλοι The Sacrifice κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους “The Sacrifice” μέσω της Season Of Mist. Το σχήμα δημιουργήθηκε από μέλη του ηλεκτρονικού σχήματος Panzer Flower, το οποίο αποτελείτο από τον Patrice Duthoo και τον Raphaël Glatz.

Το τρίο αποτελείται από τους Rel (φωνητικά/synths), Reverend Prick (programming) και Six (κρουστά) οι οποίοι περιγράφουν τη μουσική τους σαν «νεκρά κύματα πάνω σε ηλεκτρονικά beats». Το υλικό αποτελείται από έντεκα συνθέσεις που κινούνται στα μονοπάτια του ηλεκτρονικού ήχου. Έχουν πάρει στοιχεία από το synthwave και από το 80s pop και metal δημιουργώντας ένα δικό τους ηλεκτρονικό μουσικό κράμα. Η μπάντα παρουσιάζει ως βασικές επιρροές της τους Giorgio Moroder, Pink Floyd, Vangelis, Mayhem, David Bowie, Depeche Mode, The Dead Boys, Venom. Οι επιρροές από το black metal είναι ευφάνταστες -όταν λέει Mayhem ίσως αναφέρεται σε κάποια electro σημεία του “Grand Declaration Of War”-, παρ’ όλα αυτά οι φαίνεται να έχουν δημιουργήσει κάτι δικό τους.

Σε γενικές γραμμές ο δίσκος αποπνέει μια νοσταλγία και μια μελαγχολία ακόμα και σε κομμάτια που έχουν μια πιο χορευτική διάθεση, όπως τα “Digging Deep” και “Violent Devolution”. Το “Ghosts” φέρνει λίγο σε David Bowie, το “Aurora” είναι ένα instrumental κομμάτι στο οποίο παρουσιάζονται κάποιες metal επιρροές, το “Under The Moon” παρουσιάζει ωραίες γκρούβες, ενώ το “Endless Night Terror” διαθέτει μια catchy μελωδία και ένα ρεφρέν που σου μένει. Τα φωνητικά είναι πολύ καλά και καταφέρνουν να μεταφέρουν αυτό το νοσταλγικό συναίσθημα. Η παραγωγή είναι πολύ καλή και σε μεταφέρει σε εποχές που αυτή η μουσική άνθιζε. Το “The Sacrifice” είναι μια πολύ καλή κυκλοφορία που σίγουρα αξίζει τη προσοχή των οπαδών του είδους.

8/10
Γιώργος Ντέλιος
geontelios@hotmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)