Νέο άλμπουμ και περιοδεία για τους Toto

Για μια μπάντα που κόντευε να διαλύσει το 2008, το 2014 είναι μια πολύ γεμάτη χρονιά για τους Toto.

Το συγκρότημα, το οποίο επανενώθηκε για μερικές εμφανίσεις το 2010, μετά από διάλειμμα δύο ετών, για να συγκεντρώσει χρήματα για τα νοσήλεια του μπασίστα Mike Porcaro μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση, ανάκτησε το καλλιτεχνικό του έρεισμα με μία σύνθεση που περιλαμβάνει τα ιδρυτικά μέλη Steve Lukather, David Paich και Steve Porcaro, όπως και τον πρώην τραγουδιστή τους Joseph Williams, ο οποίος ήταν στην μπάντα την περίοδο 1986-1988.

“Μια μέρα μου τηλεφώνησε ο Dave και μου είπε πως πρέπει να κάνουμε κάτι, ο Mikey είναι χάλια και η οικογένειά του χρειάζεται χρήματα” είπε ο Lukather στο Ultimate Classic Rock το 2013. “Έτσι του είπα πως θα το κάνω. Αλλά πρέπει πρώτα να γυρίσουν ο Joseph και ο Steve και μετά εγώ. Έγιναν όλα για ιερό σκοπό και ήμουν χαρούμενος που ξαναβρήκα τα φιλαράκια μου!”.

Τώρα η μπάντα όχι μόνο δουλεύει πάνω στην κυκλοφορία πακέτου CD/DVD, συλλέγοντας εμφανίσεις από την περιοδεία των 35 χρόνων τους το 2013, αλλά μπήκαν στο στούντιο για να γράψουν και νέο άλμπουμ, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να βγουν σε περιοδεία ως co-headliners για κάποιες εμφανίσεις με τον Michael McDonald αργότερα μέσα στο 2014. Σε Δελτίο Τύπου, ο Paich αναφέρει πως: ”Το ρεπερτόριο έρχεται στο κεφάλι μας τόσο φυσικά που είναι σαν να μην σταματήσαμε ποτέ να γράφουμε κομμάτια σαν Toto. Για τους οπαδούς που περιμένουν υπομονετικά δείχνοντας την υποστήριξή τους και την αγάπη τους στην μπάντα τις τελευταίες δεκαετίες, σας το αφιερώνουμε. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα τραγούδια μας με τον κόσμο”.

Οι νέες δραστηριότητες συνοδεύονται από άλλη μια αλλαγή στη σύνθεση στη μπάντα, η οποία αποχαιρετά τον ντράμερ Simon Phillips μετά από εικοσαετή παρουσία τον οποίο αντικαθιστά με τον πολύπειρο Keith Carlock (Steely Dan, Sting κ.α.)

“Όλα είναι εντάξει, αγαπάμε τον Si. Ήθελε όμως να κάνει άλλα πράγματα και τα προγράμματά μας ήταν ασύμβατα. Δεν υπάρχουν άσχημα vibes, και δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε. Ήταν μεγάλο κομμάτι των Toto και θα μας λείψει. Όσα περάσαμε μαζί είναι πολύτιμα για μένα, και θα παραμείνουμε πολύ καλοί φίλοι. Νιώθω μεγάλο θαυμασμό και σεβασμό για τον Simon. Να έχετε υπόψη σας για νέο υλικό του και την περιοδεία του. Η μπάντα του σκοτώνει. Ανυπομονώ να ξαναβρεθούμε. Δεν υπάρχει άσχημο παρασκήνιο ή καβγάς ή κάτι τέτοιο. Ο Simon Phillips είναι ένας απ’ τους καλύτερους μουσικούς με τους οποίους μοιράστηκα τη σκηνή και το στούντιο” πρόσθεσε ο Lukather. <.p>

Αν και αναμένουμε να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την περιοδεία τους με τον McDonald, η μπάντα θα κάνει ζέσταμα με μια σύντομη Ιαπωνική περιοδεία που θα ξεκινήσει στις 23 Απριλίου στην Nagoya και θα τελειώσει στις 2 Μαΐου στο Sapporo. Το νέο άλμπουμ θα είναι η πρώτη τους στούντιο κυκλοφορία μετά το “Falling in Between” του 2006.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Halcyon Way: Κυκλοφορούν νέο ΕΡ

Bleed From Within: Νέο βίντεο για το “Killing Time”

Necrophagia: Μοιράστηκαν το single “Mental Decay”