Tyler Bryant & The Shakedown – Tyler Bryant & The Shakedown (Spinefarm)

Πήρε πέντε χρόνια να ακούσουμε τον δεύτερο ολόκληρο δίσκο του Tyler Bryant. Από το Wild Childτου 2013 και το EP που κυκλοφόρησε το 2015 αν δεν κάνω λάθος πέρασε αρκετός καιρός και πολύ νερό μπήκε στο αυλάκι του σχήματος. Με συνεχείς περιοδείες αυτά τα δύο τελευταία χρόνια το συγκρότημα επιστρέφουν με ένα αρκετά ώριμο δίσκο.

Μπορεί ο Tyler Bryant να θεωρείται μεγάλο όνομα, δεν το λες και μικρό κατόρθωμα τα όσα έχει καταφέρει σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, από πολύ κόσμο όμως ο δίσκος αυτός ΔΕΝ σου κάνει και μεγάλη εντύπωση στην πρώτη ακρόαση. Ο λόγος απλός. Ο δίσκος είναι ΤΟΣΟ καλογραμμένος που η ομοιογένεια του υλικού απαιτεί αρκετή προσοχή από τον ακροατή.

Η αλήθεια είναι πως το blues rock των The Shakedowns δεν είναι ακριβώς και η πρώτη μου επιλογή όταν θα κάτσω να ακούσω μουσική όμως δεν μπορώ να αρνηθώ το γεγονός πως απόλαυσα πολύ τα Don’t Mind The Blood”, “Weak And Weepinκαι Aftershock. Θα αδικούσα όμως τον δίσκο αν έλεγα πως αυτές είναι οι μοναδικές καλές του στιγμές. Αντίθετα ο δίσκος έχει πραγματικά δυνατά τραγούδια τα οποία σίγουρα θα συγκινήσουν τους λάτρεις του είδους!

7/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)