U.D.O. – Steelhammer (AFM)

Ατάραχος και ακάθεκτος ο Udo! To “Steelhammer” είναι ο δέκατος τέταρτος δίσκος του και μάλιστα ο έβδομος τα τελευταία έντεκα χρόνια! Σε σχέση με το προηγούμενο album, εδώ έχουμε και μερικές αλλαγές στην σύνθεση, καθώς οι επί χρόνια κιθαρίστες του σχήματος Stefan Kaufmann και Igor Gianola αποχώρησαν, με την θέση τους να παίρνουν οι Andrey Smirnov και Kasperi Heikkinen. Βέβαια να πούμε ότι ο δεύτερος ήρθε λίγο αργότερα και έτσι όλες οι κιθάρες που ακούτε εδώ είναι από τον Smirnov.

Πάνω κάτω όλοι ξέρουμε τι να περιμένουμε από μια κυκλοφορία που φέρνει το όνομα του κοντού με την “love it or hate it” φωνή. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από τίμιο και ειλικρινές heavy metal! Πάντα με τις δυνατές στιγμές του αλλά και τις επαναλήψεις του. Ο δίσκος πατάει την μια ώρα διάρκεια και περιέχει 14 τραγούδια, οπότε θα πέσετε πάνω και σε μερικά fillerάκια αλλά σε γενικές γραμμές η δουλειά κρίνεται ικανοποιητική περιέχοντας και γκάζια και mid-tempo Accept καταστάσεις.

Τα τραγούδια που κρατάνε το album αυτό, είναι σίγουρα το “Metal Machine”, το οποίο έγινε και video-clip, το εναρκτήριο “Steelhammer”, το πιο χαλαρό “Never Cross My Way”, το γρήγορο με τα φοβερά γεμίσματα “Stay True” αλλά και το άκρως πορωτικό “Basta Ya” που έχει ισπανικό στίχο και ντουέτο μαζί με τον Victor Garcia Gonzalez (Warcry, ex-Avalanch). Το μόνο που ξένισε αρκετά ήταν το κομμάτι “Devil’s Bite”,  που με το εναρκτήριο sample του νόμιζα ότι θα μπει κάνα τσιφτετέλι!

Σίγουρα το “Steelhammer” δεν είναι κανένας οδοστρωτήρας, σίγουρα δεν συγκρίνεται με τις δυο δισκάρες των Accept, αλλά είναι τρομερά δύσκολο να απογοητεύσει κάποιον που θέλει να ακούσει ποιοτικό γερμανικό heavy metal.

7/10
Παναγιώτης Αποστολόπουλος
panos@greekrebels.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)