Unherz – Mainstream (Massacre)

Οι Unherz όπως καταλαβαίνετε είναι από την Γερμανία. Πόσο μπορούν να πουλήσουν αυτό το κράμα heavy pop και εκτός Γερμανίας, πραγματικά δεν ξέρω. Όπως το υποδηλώνει και ο τίτλος του δίσκου, mainstream ήχος, heavy κιθάρες, pop αισθητική και φυσικά όπως υποδηλώνουν και οι τίτλοι των κομματιών, οι στίχοι στα γερμανικά.

Προσωπικά όχι απλά δεν με άγγιξε αλλά κουράστηκα κιόλας. Ίσως με κάποια καφάσια μπύρες όλο το αποτέλεσμα να ήταν ποιο υποφερτό. Δεκαπέντε κομμάτια όλα γερμανόφωνα, ή πιο σωστά δεκατέσσερα συν ένα intro. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο εμπέδωσα την γερμανική γλώσσα και άκουσα πολλά heavy κομμάτια σαν να έχουν γίνει samples και μεταμορφωθεί στο στυλ των Unherz ώστε να δώσουν μια πιο προσωπική σφραγίδα. Κάπως έτσι. Ευχαριστώ δεν θα πάρω, όπως και αν δεν ξέρετε γερμανικά ή δεν είστε πιωμένοι, πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο να κάνετε την συγκεκριμένη αγορά, βέβαια πάντα υπάρχουν βίτσια, δεν θα μπω εμπόδιο.

Αυτό που πραγματικά πρέπει να αναγνωρίσω είναι ο τρομερός ήχος που έχει ο δίσκος, παραγωγή πραγματικά άψογη. Όσον αφορά τους ίδιους Unherz να πούμε ότι είναι η όγδοη τους δουλειά και όπως λένε και οι ίδιοι αυτή την φορά, για πρώτη φορά υπάρχουν guest κάποιοι καλλιτέχνες όπως ο Steffen Kiederer (King Kongs Deoroller), Jörn (Kneipenterroristen), Stefan Putnik (Wiens Nr. 1), Steffen Schröder (Berserker) και Nils Baloun (V.E.R.S.U.S.).

Μιας και ο καλύτερος κριτής είναι τα ίδια τα αυτιά σας, αν αρέσκεστε σε γερμανόφωνα συγκροτήματα με metal προσέγγιση ρίξτε μια ματιά. Αλλιώς… εξαφανιστείτε. Ο δίσκος κυκλοφορεί μέσα από την γνωστή σε όλους μας Massacre οπού όπως το φαντάζομαι θα υπάρχει σε ό,τι μορφή ορέγεται ο καθένας. Καλές ακροάσεις.

3/10
Δημήτρης Εμμανουήλ
d.emmanouilgr@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)