Unleashed – No Sign Of Life (Napalm)

Επιστρέφουν οι Σουηδοί Unleashed, με την νέα full-length κυκλοφορία τους “No Sign Of Life” να ακολουθεί το “The Hunt For White Christ” του 2018. Οι Σουηδοί επανέρχονται δυναμικά και όπως φαίνεται χωρίς να έχουν χάσει την όρεξη και το ύφος τους. Ξεκινώντας, ο δίσκος χτυπάει τους ακροατές του παλιού death metal με το The King Lost His Crown. Ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για τον δίσκο, με το οποίο ξεκαθαρίζεται το ότι η μπάντα, παραμένει πιστή στο ύφος της, χωρίς όμως, να καταντάει γραφική.

Το παλιό και το σύγχρονο death metal βρίσκονται σε συγχώνευση, τόσο όσο πρέπει για να μην υπάρχουν υπερβολές. Ο δίσκος από εκεί και πέρα κυλάει ομαλά και ακολουθεί σταθερή πορεία, αν και όχι με την ίδια πυγμή. Αυτό, θα αλλάξει με το ομότιτλο No Sign Of Life, μιας και, από εκεί και πέρα ανέβηκε και πάλι το επίπεδο κατά πολύ. Η δομή, τα riffs, τα φωνητικά, δένουν για να δημιουργήσουν έναν δίσκο, ο οποίος αναζωογόνησε την πίστη μου για το old-school death metal στην εποχή του μοντέρνου ακραίου ήχου και των στάνταρ που έχει δημιουργήσει.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζω τα The Highest Ideal, Midgard Warriors For Life και It is Finished ως τα καλύτερα του δίσκου ενώ, μαζί με τα The King Lost His Crown και Did You Struggle With God, αποτελούν τις προτάσεις μου προς ακρόαση, για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το “No Sign Of Life”. Είναι ένας δίσκος γραμμένος από έμπειρους μουσικούς, οι οποίοι δεν έχουν χάσει την δυναμική τους παρά την μακροχρόνια πορεία τους.

Κατά τη γνώμη μου, ο συγκεκριμένος δίσκος, αποτελεί ενός είδους εξιλέωση για τo old-school death metal. Αν και θεωρώ πως η σκηνή βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο, μπάντες οι οποίες εδραίωσαν τον ήχο και λειτούργησαν ως εναρκτήριος μοχλός για να φτάσει στο σημείο όπου βρίσκεται, πολλές φορές παραγκωνίζονται και υποτιμούνται. Ήρθαν λοιπόν, οι Unleashed, με το No Sign Of Life και απέδειξαν πως μπορούν να διατηρήσουν την θέση τους στη νέα εποχή και μάλιστα, χωρίς να εγκαταλείψουν το προσωπικό ύφος τους.

8/10
Ηρακλής Χρύσανθος
iraklis1ch@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)