Vessel Of Iniquity – Vessel Of Iniquity [EP] (Sentient Ruin Laboratories)

Χμ, μάλιστα. Ήρθε και αυτό για κριτική. Είναι η πρώτη φορά που έπαθα σοκ, όταν έβαλα ένα promo να παίξει και αυτό πρέπει να το παραδεχτώ για τους Vessel Of Iniquity. Το παρόν EP μάλλον έχει σαν σκοπό, μόνο και μόνο να σοκάρει; Να βγει εκτός ορίων και να προκαλέσει με την ακρότητά του; Πάντως να παρουσιάσει μουσική, δεν έχει σκοπό. Σας παρουσιάζω ένα απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου: “Δεκαπέντε λεπτά απρόσωπου τρόμου, σχεδιασμένου να αποσυνθέτει άμεσα την ύπαρξη στα πλαίσια. Δεκαπέντε λεπτά αδιανόητου ηχητικού τραύματος, που χορηγείται μέσω της ανίερης κατάχρησης τουblackened death metal”.

Αυτό ακριβώς είναι το ντεμπούτο των Vessel Of Iniquity, μια μπάντα που αποτελείται μόλις από ένα μέλος. Αν νομίζετε ότι οι Napalm Death ή οι Haemorrhage είναι απλά θόρυβος, τότε μάλλον μείνετε μακριά. Το “Vessel Of Iniquity” μου θυμίζει τις Underground black metal κυκλοφορίες της Νορβηγίας, στην αρχή της άνθησης του είδους. Απόκοσμη παραγωγή, κραυγές μέσα από το πηγάδι και ένας απόλυτος θόρυβος 15 λεπτών.

Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτός ο θόρυβος έχει προέλθει από την παραγωγή του EP ή από τα παιξίματα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Από εκεί και πέρα, κάποιος μπορεί κάτω από το στρώμα θορύβου να παρατηρήσει κάποιες ωραίες ατμοσφαιρικές black metal μελωδίες, ειδικά στο κλείσιμο του EP “Choronzon”, το οποίο έχει και ένα mid tempo ρυθμό. Το κομμάτι που ανοίγει το EP με τίτλο “Void Of Existential Terror” απλά δεν ακούγεται, ενώ το “Where Even Nothing Is Something” ανοίγει τις πόρτες του, σε κάποια μελωδικά riff, πολύ κάτω από τον θόρυβο.

Και εδώ έρχεται η ερώτηση μου. Για ποιο λόγο να ακούω αυτό το συνονθύλευμα θορύβου για να ανακαλύψω κάποια ωραία riff και να μην ακούσω κάτι άλλο στο οποίο το riff είναι ευανάγνωστο και καθαρό…;;; Γενικά δεν μου αρέσει το είδος της μουσικής αυτής, γιατί απλά δεν την θεωρώ μουσική. Ίσως οι Vessel Of Iniquity να θέλουν να βγάλουν κάποια καινούργια “αρτιστική”  άποψη με το ντεμπούτο τους EP, την οποία εγώ προφανώς δεν την καταλαβαίνω. Όσοι αρέσκεστε σε noiseκαταστάσεις, τότε το ‘Vessel Of Iniquity’ ίσως να σας κάνει κάποια εντύπωση, οι υπόλοιποι μείνετε μακριά.

5/10
Δημήτρης Σταύρος
dimitrisastavros@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)