Wasteland Clan – The End Of Time (Massacre)

Ένα ακόμα συγκρότημα από τα εδάφη της Γερμανίας έρχεται να ντεμπουτάρει δισκογραφικά. Ο λόγος για τους Wasteland Clan οι οποίοι κυκλοφορούν μέσω της Massacre Records το πρώτο τους δίσκο, ο οποίος φέρει τον τίτλο The End Of Time”. Το σχήμα αποτελείται από την Lilith Fox στα φωνητικά, τον Mashl J στις ρυθμικές κιθάρες, τον Rayzon στις lead κιθάρες, τον Zach Volcanic στο μπάσο και τον Smoky 616 στα τύμπανα.

Στο μουσικό κομμάτι τώρα, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δισκογραφική εταιρεία και συνοδεύει το προωθητικό υλικό του δίσκου, περιγράφει το συγκρότημα ως μια Post-Apocalyptic Metal μπάντα. Νομίζω ότι απλά είναι λίγο ουτοπικό στην προκειμένη περίπτωση. Εμένα προσωπικά οι Wasteland Clan ακούστηκαν στα αυτιά μου ως μια Ευρωπαϊκή εκδοχή των Καναδών Unleash The Archers, με αρκετά στοιχεία όμως που παραπέμπουν μουσικά είτε σαν να θέλουν να ενσωματωθούν σε soundtrack, είτε προσθέτοντας στοιχεία παρμένα τόσο από τον industrial ήχο, το thrash metal μέχρι και το alternative rock. Γενικά θεωρώ ότι το συγκρότημα πάσχει από μουσικής ταυτότητας, αφού δεν μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι θέλει να παίξει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από συνθετικής πλευράς να μην σου μένει τίποτα. Πάρτε για παράδειγμα το Who I Am”, το οποίο όπως ξεκινά νομίζεις ότι θα ακούσεις το Brighter Than A Thousand Sunsτων Iron Maiden. Όλο αυτό αλλάζει βέβαια. Υπάρχουν σκόρπια riffs εδώ και εκεί αλλά τίποτα που να σε κάνει να κολλήσεις. Ίσως μοναδική εξαίρεση να αποτελεί το Revenge”, αλλά και πάλι.

Σε όλο αυτό δεν βοηθά και η μίξη του δίσκου, που έχει τα όργανα σκαλοπάτια πάνω εξυψώνοντας την Lilith Fox στον Θεό. Ναι μεν, γνωστό το σκάλωμα των τραγουδιστών να ακούγονται, αλλά νισάφι! Μπορεί να έχει μια εξαιρετική χροιά άλλα πιστέψτε με, εδώ παραπάει. Προσωπικά δεν νομίζω ότι θα έδινα σε αυτό τον δίσκο θέση στην δισκοθήκη μου καθώς θεωρώ ότι δεν έχει τίποτα να μου προσφέρει.

5/10
Νίκος Σιγλίδης
nicklasinferno@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)