Zornheym – Where Hatred Dwells And Darkness Reigns (Non Serviam)

Ντεμπούτο άλμπουμ για τους Σουηδούς Symphonic Death/Black metallers Zornheym οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2014 από τον κύριο Zorn (a.k.a. Tomas Nilsson) μετά την φυγή του από τους black metallers Dark Funeral. O ίδιος με αρκετά ισχυρή προϊστορία στην extreme metal σκηνή της βόρειας μεταλλομάνας συναντήθηκε με άλλους εκλεκτούς μουσικούς της ιδίας μουσικής ταυτότητας και αποφάσισαν να προσφέρουν στους ακροατές το κάτι παραπάνω στον χώρο του symphonic black death metal.

Το ντεμπούτο concept άλμπουμ των Σουηδών με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Where Hatred Dwells and Darkness Reigns” αποτελείται από 9 κομμάτια συνολικά, 3 εκ των οποίων είναι ορχηστρικά και στιχουργικά ασχολείται με διαφορετικές ιστορίες ψυχικά διαταραγμένων ασθενών με στοιχεία τρόμου τέτοια που θα ζήλευε και ο σεναριογράφος του “American Horror Story”. Μουσικά αν και δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναακουστεί η ποιότητα των κομματιών τα κάνει ευκολομνημόνευτα. Το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πραγματική ορχήστρα δίνει στο άλμπουμ μια έξτρα δυναμική και σε συνδυασμό με την αποτρόπαια σχεδόν φωνή του Bendler σε κάνει να θέλεις να ακολουθήσεις και να χαθείς ίσως στους σκοτεινούς διαδρόμους του ψυχιατρείου αυτού.

Προσωπικά πιστεύω ότι το άλμπουμ είναι από αυτά που μπαίνουν στο στερεοφωνικό και ξεχνάς να τα βγάλεις. Αν θέλετε λοιπόν να ακούσετε κάτι σκοτεινό, ορχηστρικό, σχεδόν σατανικό με αρκετές δόσης παράνοιας, τότε το “Where Hatred Dwells and Darkness Reigns” είναι ακριβώς ο δίσκος που θα πρέπει να αγοράσετε. Όμορφο μέσα στην τρέλα του…

8/10
Κώστας Καραγεώργος
costaskarageorgos@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)