Crashtime – Valley Of The Kings (Self-Financed)

Θα μπορούσα να συνοψίσω την παρουσίαση με μια λέξη και αυτή θα ήταν «μεχ» αλλά θα αδικούσα το συγκρότημα. Σχεδόν. Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα soft spot για της αυτοχρηματοδοτούμενες δουλειές που αν μην την άλλο δείχνουν την αγάπη των μουσικών για αυτό που τους αρέσει να κάνουν. Παρόλα αυτά δεν μπορώ και να εθελοτυφλώ μπροστά σε κάποια πράγματα.

Οι Crashtime μας έρχονται από την Ελβετία και δεν είναι ακριβώς νέο συγκρότημα. Σαν σχήμα υπάρχουν από το 2007. Το 2011 κυκλοφόρησαν το ομότιτλο EP τους που περιελάμβανε κάποιες διασκευές καθώς και δικά τους κομμάτια. Το 2017 κυκλοφόρησαν άλλο ένα EP, με τίτλο Todays World, μόνο με δικό τους υλικό και πλέον εν έτει 2021 παρουσιάζουν το πρώτο πλήρη δίσκο τους.

Μουσικά οι Crashtime παίζουν κλασικό heavy metal. Χωρίς να μπορώ να πω ότι οι συνθέσεις είναι κακές, πραγματικά είναι άλλη μια από τα ίδια. Ό,τι θα ακούσετε εδώ μέσα το έχετε ξανακούσει πάρα, μα πάρα, πολλές φορές. Απλοϊκός ήχος που δεν μπορώ να πω ότι δικαιολογείται σε ένα σχήμα με μια κάποια ιστορία και εμπειρία. Στιχουργικά επίσης τα πράγματα είναι αναμενόμενα. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά κομμάτια όπως το CT Metal (υποθέτω το CT αναφέρεται στο Crashtime), με στίχο “we play metal every night, we play metal side by side”. Σοβαρά τώρα;

Στα συν θα βάλω την καλή παραγωγή με τον πολύ καθαρό ήχο, όμως μέχρι εκεί. Λυπάμαι αλλά στα αυτιά μου το Valley…” δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Ίσως οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί του χώρου να βρουν κάτι σε αυτό αν και βρίσκω κάτι τέτοιο πολύ δύσκολο.

5/10
Μιχάλης Νταλάκος
mdalakosreports@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Phil Campbell And The Bastard Sons – Kings Of The Asylum (Nuclear Blast)

Mercenary – Soundtrack For The End Times (NoiseArt)

Lancer – Tempest (Fireflash)