Νέα

Hal Patino vs King Diamond: Πόλεμος δηλώσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές

Με μια λιτή ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της μπάντας στο Facebook, ο King Diamond ανακοίνωσε την απόλυση του επί σειρά ετών μπασίστα του προσωπικού του γκρουπ, Hal Patino:

“Ο Hal Patino απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του στους King Diamond, για παρόμοιους λόγους με αυτούς που οδήγησαν στην απόλυσή του το 1990. Το γεγονός αυτό δεν θα έχει ΚΑΝΕΝΑΝ αρνητικό αντίκτυπο στις επερχόμενες εμφανίσεις μας. Το αντίθετο”.

Κing“.

Ο μπασίστας Hal Patino κυκλοφόρησε δήλωση σχετικά με την αποχώρησή του από τους King Diamond στην οποία υποστηρίζει ότι ο μισθός που του προσφερόταν ήταν γελοίος. Πιο συγκεκριμένα νωρίς χθες ανακοίνωσε ότι φεύγει από τους King Diamond και λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε τη συγκεκριμένη δήλωση:

“Μετά από 19 χρόνια στους King Diamond, o μπασίστας Hal Patino έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από το γκρουπ”.

“Είναι λυπηρό το γεγονός ότι έπρεπε να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο μετά από 19 χρόνια. Υπήρξα πάντα 100% πιστός σε όλα τα μέλη της μπάντας, πάντα έδινα τα πάντα τόσο πάνω στη σκηνή όσο και εκτός σκηνής”.

“Από την πρώτη ημέρα είχα πάντα τους King Diamond, ως νούμερο 1 προτεραιότητα μου. Δεν έχω χάσει ποτέ κανένα show ή πρόβα – και οι εμφανίσεις μου ήταν πάντα καλά προετοιμασμένες (και πάντα ήμουν μπροστά από το παιχνίδι). Υπήρξα ένας πιστός φίλος του King, και διατηρούσα το πνεύμα μου υψηλό ακόμη και στις πιο δύσκολες περιόδους”.

“Δεν θα μπω σε κάθε λεπτομέρεια, αλλά ο μισθός που μου προσφέρθηκε για την headline εμφάνιση στο Wacken Open Air, και τέσσερις άλλες παραστάσεις αυτό το καλοκαίρι ήταν εντελώς γελοίος”.

“Δύο ημέρες πριν από την έναρξη των προβών, έγραψα ένα e-mail που εξηγούσα την άποψή μου επί του θέματος μαζί με μια πρόταση για ένα δίκαιο και ρεαλιστικό μισθό για αυτές τις συναυλίες. Γι ‘αυτό, με κατηγόρησαν για “εκβιασμό”. Το βρήκα ασεβές, και τους είπα ότι αν αυτή είναι η ανταμοιβή μου μετά από 19 χρόνια, χωρίζουμε αμέσως! Γι ‘αυτό και ήδη έφυγα από το συγκρότημα την Πέμπτη 17 Ιουλίου από δική μου επιλογή”.

“Φυσικά δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω αποφασίσει να φύγω. Προβλήματα ήδη δημιουργήθηκαν κατά την τελευταία ευρωπαϊκή περιοδεία. Ξαφνικά υπήρχαν κανόνες για τα ρούχα μου στη σκηνή και τον τρόπο εμφάνισης μου και απόδοσης, και υπήρχαν κακά vibes γιατί προωθούσα και βοηθούσα το συγκρότημα του γιού μου”.

“Είναι τυπικό για τον King να πει ότι απολύθηκα – έκανε το ίδιο σε μένα πίσω στο 1990, όταν είπε στον Τύπο ότι με πέταξε έξω από το συγκρότημα λόγω της έλλειψης ενθουσιασμού και τα προβλήματα με ναρκωτικά. Αυτός ΔΕΝ ήταν ο λόγος … Ήταν απλά πάρα πολλές περιοδείες, ο King έφυγε από την Roadrunner Records, και ήθελα να πάω σε μια άλλη κατεύθυνση. Έκανε το ίδιο και στους καλύτερους φίλους μου Mikkey Dee και Pete Blakk“.

“Είμαι στη Νορβηγία αυτή τη στιγμή και θα παίξω δύο συναυλίες με την άλλη μπάντα μου, είπα στο στρατόπεδο των King Diamond πως είμαι σε θέση να πετάξω εκεί και πάλι πίσω, έτσι δεν θα έχανα τις δύο πρώτες πρόβες, και το επόμενο πράγμα που διάβασα είναι μια δήλωση του King που λέει ότι απολύομαι”.

“Δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα για τον King Diamond και το συγκρότημα. Είμαι περήφανος που υπήρξα μέλος των κλασικών άλμπουμ, και στις μέρες δόξας τη δεκαετία του ’80. Και αυτό είναι όλο!”

“Πραγματικά, εκτιμώ όλα τα μηνύματα που έχω λάβει από τόσους πολλούς ανθρώπους, και θέλω απλά να ξέρετε ότι είμαι απασχολημένος με το νέο μου συγκρότημα Nordic Beast, με τους Mikkey Dee, John Norum και Co”.

“Έχω τα άλλα projects μου Ammunition, και Rock ‘N’ Roll Αdventure και παίζω και γράφω με το γιο μου, Maryann Cotton, οποίος συνεργάζεται με τον Dick Wagner και τον Alice Cooper, στο νέο του άλμπουμ. Είμαι μόνιμο μέλος της μπάντας, και έχω γράψει το 30% του άλμπουμ μαζί με τον Maryann. Πρόκειται να είναι ένα πλήρες concept άλμπουμ στο πνεύμα του “Welcome To My Nightmare” του Alice Cooper“.

“Σχεδιάζω επίσης ένα solo project για το μέλλον. Ελπίζω ότι πολλοί από τους ‘diehard fans’ που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια, θα κατανοήσουν την απόφασή μου να εγκαταλείψω το συγκρότημα. – Σας ευχαριστώ όλους. Τα λέμε στις περιοδείες με τα άλλα μου projects και μπάντες”.

“Rock ‘N Roll!”

Ο King Diamond δεν άφησε το ζήτημα έτσι και απάντησε στον πρώην συνεργάτη του. Αντεπιτέθηκε λίγες ώρες μετά, με μια μακροσκελέστατη ανάρτηση, όπου αναφέρει πως δεν τον νοιάζει αν ο κόσμος θεωρήσει την απομάκρυνση του Patino, απόλυση ή παραίτηση, πως του παρείχε καλές αποδοχές και κάλυψη όλων των αναγκών του με έξοδα της μπάντας, και πως τα προβλήματά του με τις ουσίες ήταν αυτά που οδήγησαν για δεύτερη φορά στην αποχώρησή του από την μπάντα. Συγκεκριμένα γράφει τα εξής:

KING DIAMOND – Η ΑΛΗΘΕΙΑ

“Όταν κάποιος κυκλοφορεί συκοφαντίες για σένα και τον χαρακτήρα σου, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να βάλεις ένα τέλος. Αυτή η ώρα είναι τώρα”.

“Στα παρακάτω, θα αποδείξω τους ισχυρισμούς μου και προκαλώ τον Hal Patino να κάνει το ίδιο με ότι είπε”.

“Δήλωση του Hal: “Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά οι απολαβές που μου προσφέρθηκαν για να παίξουμε headliners στο Wacken Open Air και τις τέσσερις επιπλέον καλοκαιρινές μας εμφανίσεις, ήταν εντελώς γελοίες. Δύο μέρες πριν την πρώτη πρόβα, έγραψα ένα e-mail στο οποίο εξηγούσα τις απόψεις μου πάνω στο θέμα, μαζί με μια πρόταση για δίκαιη και ρεαλιστική αμοιβή γι’αυτές τις εμφανίσεις. Γι’αυτό, με κατηγόρησαν για εκβιασμό!!! Το έλαβα ως ασέβεια και τους είπα πως αν μου φέρονται έτσι μετά από 19 χρόνια, χωρίζουμε άμεσα! Άρα είχα ήδη φύγει από δική μου επιλογή την Πέμπτη 17 Ιουλίου”“.

“Πρώτα απ’ όλα, δεν έχω θέμα να δημοσιοποιήσω τις απολαβές των μελών για τις Ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Γι’αυτές τις πέντε συναυλίες, είναι 1000€ η κάθε μία. Η αμοιβή, δεν περιλαμβάνει τις απολαβές για τις μέρες που δεν παίζουμε (και οι οποίες είναι επιπλέον της αμοιβής). Επιπλέον, μετακινήσεις, συντηρήσεις, χορδές, μπαγκέτες, ασφάλεια, ξενοδοχείο κλπ, θα πληρωθούν από την εταιρεία”.

“Δεν θα ηγούμαστε του Wacken Open Air. Στην πραγματικότητα, δεν είμαστε καν headliners στην Black Stage. Μερικές φορές, δεν θεωρείται headliner η τελευταία μπάντα που βγαίνει στη σκηνή. Απ’ότι ξέρω, οι Motorhead που παίζουν ακριβώς πριν από εμάς, είναι οι headliners της Black Stage την Παρασκευή 1η Αυγούστου“.

“Μετά απ’αυτούς, βγαίνουν οι Slayer στην κεντρική σκηνή και αυτοί είναι headliners του Wacken για την Παρασκευή. Μετά, παίρνουμε τη σκυτάλη για να χαλαρώσουμε τους πάντες μετά τα μεσάνυχτα”.

“Δεν θυμάμαι ποιος βγαίνει στην κεντρική σκηνή μετά από εμάς.
Δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες για το πως λειτουργεί η εγγεγραμμένη εταιρεία μας στην Δανία, πρόκειται όμως για μια κανονική εταιρεία με συνεχή έξοδα όλο τον χρόνο, και αν δεν είχαμε το φετινό Wacken, μπορώ να εγγυηθώ πως δεν θα υπήρχε Αμερικάνικη περιοδεία το φθινόπωρο”.

“Τα δύο show σε κλειστό χώρο σε Βερολίνο και Tilburg είναι άμεσα ζημιογόνα, ακόμα κι αν γίνουν sold out”.

“Σε αυτά προστίθενται ΟΛΑ όσα περιλαμβάνει μια περιοδεία, και η εταιρεία μας δυστυχώς δεν είναι επιπέδου Megadeth ή Slayer και μπορεί να προσφέρει μόνο όσα μπορεί”.

“Δεν μπορούμε να τρέχουμε στις τράπεζες για δάνεια για να πληρώσουμε την αμοιβή του Hal, όσο μικρή κι αν φαίνεται. Αν ο Hal δεν την βρήκε ικανοποιητική, κανείς δεν τον εμπόδιζε να φύγει. Απλά θα ήταν καλύτερο να μην περίμενε να το αναφέρει τη μέρα που έφτανα στη Δανία (17 Ιουλίου). Είχε στη διάθεσή του έναν ολόκληρο χρόνο να το σκεφτεί και το ανέφερε τώρα”.

“Ένα σημαντικό στοιχείο σχετικά με τις αποδοχές, είναι πως το συνεργείο και η μπάντα είναι ακριβώς η ίδια που ήταν στην περσινή Ευρωπαϊκή περιοδεία, και η ίδια που θα περιοδεύσει στις Η.Π.Α. αργότερα μέσα στη χρονιά εκτός από τον Hal“.

“Φαίνεται λοιπόν πως όλοι είναι ικανοποιημένοι με αυτά που τους παρέχει η εταιρεία, εκτός από τον Hal“.

“Σε καμία περίπτωση δεν μ’ενδιαφέρει αν ο Hal παραιτήθηκε ή αν του ζητήθηκε να φύγει. Το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο”.

“Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον πως ο Hal μετέφερε τον εξοπλισμό του στον χώρο της πρόβας με έξοδα της εταιρείας, την ίδια ημερομηνία (17 Ιουλίου) στην οποία ισχυρίζεται πως παραιτήθηκε. Έχουμε την απόδειξη με την σφραγίδα ημερομηνίας που το αποδεικνύει. Επίσης, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην ανάρτησή του, λέει πως ήθελε να έρθει από την Νορβηγία για τις πρώτες πρόβες. Μιλάμε δηλαδή για μετά τις 17 Ιουλίου, το οποίο πάλι δεν βγάζει νόημα. Γιατί να προσπαθήσει να έρθει για πρόβες από την Νορβηγία από τη στιγμή που είχε φύγει από την μπάντα;

“Δήλωση του Hal: “Είναι τυπική συμπεριφορά του King Diamond να πει πως απολύθηκα-μου είχε κάνει το ίδιο και το 1990, όταν είπε στον Τύπο πως με έδιωξε από την μπάντα λόγω έλλειψης ενθουσιασμού και προβλημάτων με τα ναρκωτικά. Αυτός ΔΕΝ ήταν ο λόγος…Ήταν λόγω υπερβολικών περιοδειών, η Roadrunner τον είχε παρατήσει και ήθελα να κινηθώ σε άλλες (μουσικές) κατευθύνσεις. Τα ίδια έκανε και στους καλύτερους φίλους μου, Mikkey Dee και Pete Blakk“”.

“Αυτά είναι απίστευτα προσβλητικά και ασύστολα ψέματα”.

“Πρώτα απ’όλα, θα επέστρεφε ποτέ ο Hal στους King Diamond αν είχα πει ψέμματα στον Τύπο πως απολύθηκε λόγω προβλημάτων με τα ναρκωτικά;”

“Τον Hal τον πήραμε πίσω στην μπάντα λίγο καιρό αφότου μας είχε ζητήσει το 2000 (τότε πιστεύω πως ήταν) σε μια από τις πρόβες μας, στην οποία είχε έρθει μαζί με τον γιο του, αν μπορεί να έχει ακόμα μια ευκαιρία. Μας ορκίστηκε πως ήταν εντελώς καθαρός και πως πια ούτε καν έπινε”.

“Τότε στα μάτια μου είχε φανεί ηρωικό αυτό που έκανε, αλλά αυτό πια έχει αλλάξει. Απλά δεν τον εμπιστεύομαι πια για να στηρίζομαι στην συνεισφορά του”.

“Στο επόμενο, μπορεί κανένας να μου εξηγήσει τι εννοεί ο Hal όταν λέει ότι απολύθηκε λόγω ‘υπερβολικών περιοδειών’; Τι σημαίνει αυτό; Πότε απολύθηκε κάποιος επειδή περιόδευε πολύ;”

“Θέλω να παρουσιάσει ο Hal την επιστολή από την Roadrunner στην οποία γράφει ότι μας διώχνουν από την δισκογραφική, αν μπορεί.
Αυτό είναι άλλο ένα θρασύτατο ψέμα”.

“Οι περισσότεροι γνωρίζετε πως αγοράσαμε την ελευθερία μας από την Roadrunner, κυκλοφορώντας τα “King Diamond Abigail LIVE 1987” και “Mercyful Fate – Return of the Vampire”. Επίσης έχω και το συμβόλαιο που το αποδεικνύει αυτό και ευχαρίστως θα το σκανάρω για να το δουν όλοι όταν γυρίσω στο Dallas“.

“Το όλο πρόβλημα με την εμπιστοσύνη δημιουργήθηκε όταν βρισκόμασταν στο στούντιο και ηχογραφούσαμε το “The Eye”, εποχή για την οποία μπορούμε να ορκιστούμε εγώ, ο Ole Bang και ο Andy LaRocque, πως δεν μπορούσε κανείς μας να βρει τον Hal Patino όταν τον περιμέναμε να έρθει να ηχογραφήσει το μπάσο. Κανένας δεν μπορούσε να τον βρει, όσα τηλέφωνα και να πήραμε”.

“Καταλήξαμε να περνάμε επτά μέρες κοιτώντας τους τοίχους των πανάκριβων Sweet Silence στούντιο στην Δανία, μην έχοντας τίποτα να κάνουμε και ελπίζοντας πως ο Hal θα εμφανιστεί κάποια στιγμή.
Αυτός βασικά ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους θέλαμε να εξαγοράσουμε την ελευθερία μας από την Roadrunner. Ήμασταν τόσο υποτιμημένοι που η εταιρεία, με σωστά επιχειρήματα φαντάζομαι, ήθελε να αφαιρέσει τα παραπάνω έξοδα από τον προϋπολογισμό του επόμενου δίσκου”.

“Αυτό δεν ήταν εναλλακτική αν θέλαμε να συνεχίσουμε σαν μπάντα εκείνη την περίοδο”.

“Σοβαρά Hal, πώς τολμάς να με κατηγορείς ότι απέλυσα τον Mikkey Dee; Εσύ μπορεί να το ξέχασες, αλλά εγώ και ο Andy θυμόμαστε πολύ καλά τον Mikkey να έρχεται από τα Sweet Silence στούντιο στη διάρκεια των ηχογραφήσεων του “The Eye”, για να μας παίξει το νέο άλμπουμ των Dokken το οποίο είχε μόλις ηχογραφήσει μαζί τους. Ποτέ μου δεν είπα κακιά κουβέντα για τον Mikkey, για τον οποίο πάντα έτρεφα μεγάλο σεβασμό, ως ντράμερ και ως άνθρωπο. Και το ξέρει και ο ίδιος”.

“Ο Pete Blakk είχε κάποια προβλήματα παρόμοια με τα δικά σου στην διάρκεια των ηχογραφήσεων του “The Eye” και στην Αμερικάνικη περιοδεία πριν απ’αυτό, γεγονός που τον καθιστούσε αφερέγγυο. Μια κατάσταση για την οποία νομίζω πως όλοι ξέρουν πόσο κόσμια την χειρίστηκε”.

“Δήλωση του Hal: “Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Νορβηγία για να παίξω σε δύο συναυλίες με την άλλη μου μπάντα, είπα στα παιδιά στους KD πως θα μπορώ να ταξιδέψω εδώ κι εκεί ώστε να μη χάσω τις δύο πρώτες πρόβες, και το επόμενο πράγμα που διαβάζω είναι μια δήλωση του King που λέει ότι απολύομαι””.

“Και πάλι, πώς είναι δυνατόν να απολύσεις κάποιον που έχει ήδη παραιτηθεί;”

“ΤΕΛΟΣ….”

“Θα ήθελα ν’απευθυνθώ στον Hal, αν το διαβάζει αυτό”.

“Προσωπικά, δεν με νοιάζει αν λες ότι έφυγες ή σε διώξαμε ή ότι άλλο σχετικά με ότι έγινε, αλλά προφανώς και δεν πρόκειται να ξαναδουλέψουμε μαζί. Δεν υπάρχει άλλη εμπιστοσύνη. Μπορούμε να το σταματήσουμε εδώ, ή μπορείς να συνεχίσεις αν θες, απλά μην ξεχνάς πως ξέρω πάρα πολύ καλά πολλούς από τους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεσαι και γνωρίζω τι συμβαίνει στη ζωή σου”.

“Το πραγματικό σου πρόβλημα δεν είναι αυτό για το οποίο μιλάμε τις τελευταίες δύο μέρες, σωστά;”

“Και ξέρεις, σε τελική ανάλυση προσπαθώ πραγματικά να είμαι καλός απέναντί σου”.

King

Όλη η ανάρτηση είναι διαθέσιμη εδώ.

Άλλο ένα σήριαλ ξεκίνησε στην metal σκηνή και η συνέχεια αναμένεται τόσο φτηνή όσο φαίνεται…

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X