Συνεντεύξεις

Psycorepaths

Οι Psycorepaths δεν είναι νέοι στον χώρο. Σχηματίστηκαν το 2004 στην Κέρκυρα και όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν ένα πολύ ενεργό σχήμα, με ιδιαίτερη αγάπη στις live εμφανίσεις. Αύριο, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, θα έχουμε τη χαρά να τους ακούσουμε ζωντανά από τη σκηνή του Fuzz Club, όπου θα ανοίξουν τη συναυλία των Nile. Εξαιρετική αφορμή λοιπόν για μία σύντομη κουβέντα…

Γεια σας παιδιά! Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την πορεία σας μέχρι εδώ, ώστε να σας γνωρίσουν λίγο καλύτερα και όσοι δε σας ξέρουν; 

Καλησπέρα Βίκυ, αρχικά σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε μέσω του GreekRebels, να μιλήσουμε για το εν λόγω εγχείρημα. Είμαστε οι Psycorepaths και παίζουμε extreme metallic hardcore, δημιουργηθήκαμε όπως προανέφερες στην Κέρκυρα πριν 18 χρόνια, αλλά είμαστε σχήμα που έχουμε επανιδρυθεί στην Αθήνα το 2013. Μεταξύ άλλων έχουμε κυκλοφορήσει μια πληθώρα από official και unofficial releases, έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με πολλές μπάντες από το εξωτερικό αλλά και εγχώριους ήρωες και γουστάρουμε αυτό που κάνουμε!

Ποια είναι η σύνθεσή σας αυτή τη στιγμή;

Η μπάντα αποτελείται από τους xThugisx (throat), Nick Sanchez (guitars), Bill Surge (drums) και Tito the Dawg (bass).

Έχει περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία σας κυκλοφορία, “The Northwest Revenant”. Σε τι φάση βρίσκεστε τώρα και ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Η μπάντα βρίσκεται σε μια υγιή κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχοντας μόνιμο line up πλέον. Δουλεύουμε για να καλύψουμε το κενό από την υποχρεωτική αποχή των τελευταίων χρόνων από τη μουσική. Προσπαθούμε να δεθούμε στις πρόβες, είμαστε σε κατάσταση σύνθεσης κάποιων καινούριων (αλλά και παλιών!) κομματιών για μελλοντική κυκλοφορία, ενώ παράλληλα αρπάζουμε ευκαιρίες και να παίζουμε live, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, για να προωθήσουμε και περισσότερο τον τελευταίο μας δίσκο, μιας και δημιουργήθηκε σε εποχή καραντίνας.

Τι σας εμπνέει να γράψετε μουσική; Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε στον κόσμο που σας ακούει;

xT15x: Για μένα η μουσική ήταν ανέκαθεν ένα safe space για ό,τι αντιμετώπιζα στη ζωή μου. Οπότε main theme μου είναι να έχω τουλάχιστον ένα κομμάτι που να καλύπτει, επίγειες μαυρίλες και ταυτόχρονα να δίνει empowerment προς τον ακροατή, ούτως ώστε να βγει δυνατότερος από τα “ζόρια” του και με ένα διαφορετικό mindset. Κινητήριος έμπνευση το matrix που ζούμε.

N.S.: Η μουσική για μένα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από νεαρή ηλικία και είναι το μέσο έκφρασης των καταστάσεων και συναισθημάτων που ζω και αισθάνομαι. Η έμπνευση λοιπόν έρχεται απ την ίδια τη ζωή, προσπαθώντας να έχει μια κατεύθυνση “βοήθειας” και εκτόνωσης προς τον ακροατή, κάτι σαν emergency button για καταστάσεις που νομίζει ότι δε μπορεί να διαχειριστεί.

B.S.: Θα ήταν ψέμα να πω ότι η καθημερινότητά μου, δεν επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο γράφω μουσική. Παίζοντας το συγκεκριμένο είδος, κάθε καταπιεσμένο συναίσθημα που υπάρχει βγαίνει μαζί με όλη την ένταση και με αποφορτίζει. Το μήνυμα που περνάω είναι η απελευθέρωση του συναισθήματος αυτού.

T.t.D.: Κατά μεγάλο ποσοστό η κατεύθυνση που ακολουθώ βασίζεται στη διάθεση μου. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει ο πειραματισμός και ο μουσικός διάλογος μεταξύ των μελών της μπάντας.

Γενικά τι ακούτε αυτό τον καιρό;

xT15x: Έχω γίνει πολύ προσεκτικός με το τι ακούω πλέον. Θα πω οτιδήποτε μου ανεβάζει το vibe, από ακραίο ήχο, urban-ίλες, street punk, dark trap, μέχρι ambient noise και disco punk.

N.S.: Σίγουρα στο playlist μου υπάρχουν αρκετές heavy μουσικές, όντας λάτρης του ακραίου ήχου, μετά σίγουρα κάποια hip hop και ατμοσφαιρικά jazz.

B.S.: Γενικά στην μουσική δεν πρέπει να φοράει κανείς παρωπίδες, τα ακούσματά μου ξεκινούν απ’ το funk, μέχρι extreme καταστάσεις.

T.t.D.: Κυρίως ότι περιστρέφεται γύρω από τον βαρύ ήχο, αλλά πάντα είμαι ανοιχτός και σε άλλα είδη.

Υπάρχει κάποια καινούρια μπάντα ή κάποιος νέος καλλιτέχνης που έχετε ξεχωρίσει;

xT15x: Οι Νεκροτσουλήθρα.

N.S.: Πρόσφατα έπεσα πάνω στο demo μιας straight edge hardcore μπάντας, με το όνομα Ultimatum. Πολλά υποσχόμενο θα έλεγα.

B.S.: Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο καινούριο σχήμα για την ώρα, αλλά θα αναφέρω ενδεικτικά τους Architects και Parkway Drive, που οι δουλείες τους ξεχωρίζουν για μένα και με εισήγαγαν στον ακραίο ήχο.

T.t.D.: Δε μπορώ να πω ότι έχω ξεχωρίσει κάποιον, αλλά χαίρομαι που βλέπω νέο υλικό από μπάντες που ακολουθώ χρόνια ή come back παλιών θρυλικών σχημάτων που μεγάλωσα ακούγοντας τα.

Πρόσφατα συμμετείχατε και στο φεστιβάλ Metal Solidarity. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για όσα πρεσβεύει αυτή η ωραία πρωτοβουλία, αλλά και την εμπειρία σας εκεί;

xT15x: Αυτή η πρωτοβουλία περιστρέφεται σε πρώτη φάση γύρο από το τρίπτυχο AntiFascism, AntiRacism και AntiSexism. Σκοπός της ήταν μέσω της συνέλευσης του Metal Solidarity, να δημιουργηθεί ένα festival που θα εκπροσωπεί ένα κομμάτι της metal κοινότητας το οποίο είναι ανοικτό σε κάθε μορφή “διαφορετικότητας”. Ένα εγχείρημα το οποίο είναι ανοικτό προς όλα τα άτομα που θα ήθελαν μια σκηνή προσβάσιμη, ανεξαρτήτως φύλλου, σεξουαλικών προτιμήσεων και εθνικότητας.

Όσον αφορά το live, κλείσαμε το φεστ κατά τις 3 το ξημέρωμα, με αρκετό κόσμο ο οποίος ήταν εκεί από την έναρξη του event. Αν με ρωτάς για το δικό μας set, ήταν ένα από τα καλύτερά μας, back to basics σκηνικό με mosh, stage dives και ανοιγμένες μύτες.

#wethemetalsolidarity #metalsolidarity22 #love_metal #smash_fascicm

Αύριο θα ανοίξετε τη συναυλία των Nile. Έχετε ήδη μοιραστεί τη σκηνή όμως με αρκετά άλλα μεγάλα και μικρά ονόματα. Έχετε κάποια ξεχωριστή ανάμνηση από το παρελθόν;

xT15x: Οι αναμνήσεις των shows που έχουμε συμμετάσχει κάνουν πάρτυ στο κεφάλι μου. Από εξαιρετικά και βίαια locals μέχρι αδιάφορα “μεγαλύτερα” events. Σίγουρα αξίζει να αναφερθώ ενδεικτικά όμως στα “MetalHead Meeting” με Soulfly, Kataklysm, Epica και ένα line up on fire, στο Βουκουρέστι. Όπως επίσης στο πρώτο Groove Your Neighborhood με Vodka Juniors που είχαμε στήσει στη Κέρκυρα το μακρινό 2008.

N.S.: Όσον αφορά τα “μεγάλα” ονόματα ξεχωριστή ανάμνηση είναι σίγουρα το show με τους Soulfly στο Βουκουρέστι. Συγκαταλέγεται στα πράγματα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα πραγματοποιήσω, οπότε θα το θυμάμαι και για πάντα.

B.S.: Κάθε live που έχω παίξει, αποτελεί μια ξεχωριστή συναυλιακή εμπειρία για μένα. Το show με τους Nile είναι ένα από τα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα.

Θέλετε να μας πείτε και για κάποιο συναυλιακό σας απωθημένο; Ποιους θα θέλατε διακαώς να δείτε live ή ακόμα και να μοιραστείτε τη σκηνή;

xT15x: Η αλήθεια είναι πως δεν έχω συναυλιακά απωθημένα… Ίσως να ήθελα να μοιραστώ τη σκηνή με κάποιο όνομα τύπου Hatebreed ή Sick Of It All, για το τιμής ένεκεν της υπόθεσης, αλλά και πάλι ό,τι μας έρθει καλοδεχούμενο.

N.S.: Το μεγαλύτερο απωθημένο μου πάει σίγουρα στον Chuck Shuldiner και τους Death. Τώρα σε active μπάντες σίγουρα θα επέλεγα από τα ιερά τέρατα τους Hatebreed και τους Terror για να μοιραστούμε τη σκηνή.

B.S.: Δεν έτυχε να δω live τις δύο μπάντες που προανέφερα. Θα μου αρκούσε να ζούσα τη συναυλιακή εμπειρία, βλέποντας τους. Αλλά το να μοιραζόμουν τη σκηνή μαζί τους θα ήταν άλλο ένα όνειρο που θα γινόταν πραγματικότητα.

T.t.D.: Σίγουρα θέλω και θα δω τους Pantera γιατί δεν πρόλαβα να το κάνω δυστυχώς με το original lineup! Να μοιραστώ τη σκηνή θα ήθελα σίγουρα με The Ocean και Amenra.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας παιδιά! Τα λέμε αύριο! Τα τελευταία λόγια δικά σας!

“I felt hate I felt love my satisfaction is off, always ready to achieve step by step all my goals”

Καλή συνέχεια!

Συνέντευξη: Βίκυ Αθανασοπούλου

Links:

Band members:

  • xThugisx – Throat
  • Nick Sanchez – Guitars
  • Bill Surge – Drums
  • Tito the Dawg – Bass

Discography:

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X