Νέα

Listening Session: Diviner – Realms Of Time

Βροχερό βραδάκι Τρίτης 9ης Απριλίου και κατηφόρισα στα Devasoundz Studios για την προακρόαση του επερχόμενου δεύτερου album των Diviner, μίας πολλά υποσχόμενης heavy/power μπάντας. Εκεί βρίσκονταν όλα τα μέλη της μπάντας για την προώθηση, έτοιμα να απαντήσουν σε κάθε μας ερώτηση. Για αρχή αυτά που κρατήσαμε είναι πως, συγκριτικά με το Fallen Empires ντεμπούτο, το Realms Of Timeθεωρείται ως εξελικτική δουλειά που δεν περιορίζεται στα στεγανά του power metal, ενώ και βάση λεγομένων των ίδιων των μελών πρόκειται για ένα πλήρως ισορροπημένο παικτικά δίσκο που έχει “μπλέξει” μέσα πολύ περισσότερες αναφορές και επιρροές που δεν ήταν τόσο αναμενόμενες όσο περιμέναμε. Την παραγωγή ανέλαβε ο συνήθης ύποπτος Fotis Benardo, ο οποίος μας είπε πως πίστευε σε αυτό το project εξ’ αρχής. Βάσει αυτών που ακολούθησαν στην πορεία, εκείνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως το Realms Of Timeηχητικά έσκισε. Κι αυτό ισχύει ασχέτως αν είσαι fan του είδους ή όχι. Οι πόρτες κλείνουν. Σημειώσεις ανά χείρας και ξεκινάμε…

Against The Grain”: Εισαγωγή με ένα δυναμικό riff για “καλημέρα” συνδυαζόμενο με όγκο στα drums. Χαμηλωμένη και σταθερή ταχύτητα στο refrain και άψογα power metal σολαρίσματα για μετά. Κλείνει με το ίδιο riff της έναρξης και αποτελεί μία κλασική σύνθεση ανοίγματος. Η παραγωγή του Φώτη φαίνεται πως έχει κάνει θαύματα.

Heaven Falls”: Πρώτο videoclip των Diviner που είχα ήδη ακούσει μία βδομάδα πριν. Εδώ ωστόσο η ακρόαση έγινε με λίγη παραπάνω προσοχή. Αρκετά πιο heavy/epic ερμηνείες , καταπληκτικό μελωδικό refrain που δικαιώνει την “promo clip” επιλογή, ολίγον γερμανική προσέγγιση στις κιθάρες με ωραίο κόψιμο στα drums. Καταδικασμένο για hit, όπως μαρτυρούν και τα 70.000 views, μέχρι στιγμής, στο YouTube.

Set Me Free: Είναι από τα κομμάτια που μου έκαναν τη λιγότερη εντύπωση στο Realms Of Time. Υπερβολικά μελωδικές κιθάρες στην αρχή και ένα γενικά αργόσυρτο tempo, τα οποία σώζονται τελευταία στιγμή από τα εντυπωσιακά breakdowns στη μέση και τα πιασάρικα κιθαριστικά θέματα στο φινάλε.

The Earth, The Moon, The Sun”: Νομίζω οι αντιδράσεις μου κατά τη διάρκειά του με μαρτύρησαν στους υπόλοιπους. Προσωπικά το καλύτερο κομμάτι του δίσκου και από τις πιο heavy στιγμές. Το refrain λοξοκοιτάει προς Σουηδία μεριά, έχει άλλο ένα drum κόψιμο, ενώ ακούμε τα πρώτα δείγματα σε χορωδιακά μέρη και ατμοσφαιρικές ενορχηστρώσεις. Τελείωμα με δίκασες. Το πρώτο -από τα αρκετά που ακουλουθούν- ώριμα κομμάτια της ακρόασης.

Cast Down In Fire”: Άλλη μία καταπληκτική σύνθεση στα καπάκια που είναι και από τις πιο “επιθετικές” που θα συναντήσεις. Midtempo εισαγωγή, το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά, υποψίες Iron Maiden-ίλας στο bridge, groovy vibes τύπου Iced Earth, πιο ογκώδεις ερμηνείες και ένα refrain που είναι ικανό να σου αποτυπωθεί μετά από 2-3 επαναλήψεις.

Beyond The Border”: Το 3 στα 3 στο θετικό σερί γίνεται με αυτό το κομμάτι. Αρκετά agressive άνοιγμα, συναισθηματική μελωδία εν συνεχεία δομημένη με νοοτροπίας μπαλάντας, πρώτες hard rock αναφορές σε solos και riffs και γενικότερα ένα λίγο πιο διαφορετικό Diviner πρόσωπο εδώ, αν και οι δίκασες στο τέλος ίσως να ήταν λίγο αχρείαστες.

King Of The Masquerade”: Σαφώς κατώτερο των τριών προηγούμενων, αλλά με εξίσου ποιοτικό παίξιμο. Κλασικό heavy/power riff που αποτελεί το βασικό σκελετό, εναλλαγές στο ρυθμό, ίσως το πιο χλιαρό κιθαριστικό σολάρισμα και ένα ημι-χορωδιακό κλείσιμο που αν συνεχιζόταν λίγο παραπάνω ενδεχομένως και να έκλεβε την παράσταση. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι opening track.

Time”: Κομμάτι που σου κάνει εντύπωση μόνο και μόνο από το εξαιρετικό rhythm section του. Μπάσο και drums σε τέλεια αρμονία δίνουν το πάτημα ώστε όλοι οι υπόλοιποι να πορευτούν γύρω από αυτά. Σταθερό, με “catchy” riff και midtempo ταχύτητες, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ρυθμικής heavy/power σύνθεσης.

The Voice From Within”: Παρέα με το Set Me Freeμάλλον οι δύο πιο αδιάφορες στιγμές του Realms Of Time. Εδώ ο ρυθμός, αν και καλός, είναι μονοκόμματος χωρίς να παρουσιάζει κάποια εναλλαγή. Στις κιθάρες παρατηρείται άλλη μία μελωδική ανησυχία, ενώ έχουμε την τρίτη και τελευταία απόπειρα χορωδιακών μερών.

Stargate”: Όχι, δεν έχει καμία σχέση με την ομότιτλη ταινία! Η αυλαία πέφτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όντας η πιο συναισθηματική σύνθεση του δίσκου, το Stargateπροσφέρει ρίγη συγκίνησης και λυρισμού. Ακουστικό intro που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα, η πιο λυρική ερμηνεία που θα συναντήσεις, άλλο ένα μελωδικό refrain που διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα λόγω των δεύτερων φωνητικών, δεύτερο refrain ταυτόχρονα με το solo (ωραία πονηριά) και το καλύτερο τραγούδι από στιχουργικής πλευράς, μιας και είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα βιωματικής στιχομυθίας.

Η ακρόαση έλαβε τέλος. Είναι αρκετά δύσκολο να κρίνεις κάτι που έχεις ακούσει μόνο μία φορά. Αυτό που συγκράτησα καθ’ όλη τη διάρκεια είναι πως έχουμε να κάνουμε πολύ διαφορετικό σχήμα απ’ ότι με το Fallen Empires. Πιο ώριμοι, πιο ψαγμένοι μουσικά, με προσωπικότητα και υπό την καθοδήγηση ενός εκ των πιο έμπειρων μουσικών εκεί έξω με το μέρος τους πίσω από την κονσόλα, οι Diviner μου έδειξαν στο Realms Of Timeπως η εξέλιξη υφίσταται ως όρος στη heavy metal μουσική ακόμα και τώρα, εν έτει 2019, αρκεί να υπάρχει θέληση και ακόμα περισσότερο ανοιχτό μυαλό. Και τα παιδιά δείχνουν να έχουν και τα δύο. Μέχρι τις 7 Ιουνίου λοιπόν, που θα κυκλοφορήσει το album και επίσημα, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τι αντίκτυπο πρόκειται να έχει στο ευρύτερο κοινό.

Album Info
Ηχογραφήθηκε στα Devasoundz Studios στην Αθήνα με την παραγωγή και την μίξη να αναλαμβάνει ο Fotis Benardo (Sixfornine, ex-Septicflesh) ενώ το mastering έγινε από τον Henrik Udd (Powerwolf, Hammerfall, Myrath). Το εξώφυλλο αποτελεί δουλειά του Jan Yrlund (Battle Beast, Apocalyptica, Korpiklaani).

Line-Up
Ηρακλής Μπουζιώτης – Μπάσο
Φραγκίσκος Σαμοΐλης – Τύμπανα
Γιώργος Μαρούλης – Κιθάρες
Γιάννης Παπανικολάου – Φωνή
Κώστας Φοίτος – Κιθάρες

Official Website: http://divinerband.com/
Facebook: www.facebook.com/Divinermetalband
Twitter: www.twitter.com/divinerbandgr

Χάρης Μπελαδάκης
[email protected]

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X