Νέα

Αποσύρθηκε η κατηγορία για σχεδίαση φόνου κατά του drummer των AC/DC, Phil Rudd

Μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση που κυριάρχησε στους κυριότερους τίτλους των ειδήσεων τις τελευταίες μέρες, είναι ότι αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του drummer των AC/DC, Phil Rudd, λόγω ανεπαρκών στοιχείων.

Η κατηγορία αποσύρθηκε μέσα σε 24 ώρες από την πρώτη εμφάνιση του Rudd στο δικαστήριο. Ωστόσο, ο drummer δεν πρέπει να εφησυχάζει καθώς αντιμετωπίζει ακόμη κατηγορίες για “απειλή κατά της ζωής” και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι απείλησε να σκοτώσει έναν μηνυτή του στις 26 Σεπτεμβρίου και μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του, το πρωί της Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου, βρέθηκαν στην κατοχή του μεταμφεταμίνες και κάνναβη. O Rudd φανερά καταβεβλημένος, εμφανίστηκε σε δικαστήριο της περιφέρειας της Tauranga της Νέας Ζηλανδίας την Πέμπτη (06/11) το απόγευμα για να απολογηθεί, αλλά δεν απάντησε στις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 27 Νοεμβρίου. Κάποιοι όροι της εγγύησης είναι ότι υποχρεούται να παραμείνει στο σπίτι του στην Bureta της Βόρειας Νέας Ζηλανδίας και του απαγορεύεται κάθε επαφή με τους μηνυτές (τα ονόματα των οποίων δεν γίνονται γνωστά).

Σύμφωνα με την δικογραφία ο Rudd κατηγορείται για απόπειρα να προσλάβει εκτελεστή μεταξύ της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου για να σκοτώσει δύο άντρες, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας που έχει αναλάβει την υπόθεση αναφέρει ότι οι κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (δολοφονία κατά παραγγελία), δεν μπορούσαν να στηριχτούν λόγω έλλειψης νομιμότητας. Η αστυνομία δεν είχε επαρκή στοιχεία για να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο περιφερειακός εισαγγελέας της έδρα στην Tauranga, Greg HollisterJones είπε πως του δόθηκε η δικογραφία κατόπιν της σύλληψης του από την αστυνομία και αφού εμφανίστηκε στο δικαστήριο. “Ο φάκελος ελήφθη σήμερα και εξετάζεται”  αποκάλυψε ο εισαγγελέας την Παρασκευή”, προσθέτοντας: “Υπήρχαν ανεπαρκή στοιχεία για να ευσταθεί η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Εν τω μεταξύ ο δικηγόρος του Rudd, ο Paul Mabey δήλωσε εξοργισμένος: “Ο κύριος Rudd υπέστη άδικη, περιττή και άκρως ζημιογόνα δυσφήμηση ως αποτέλεσμα ενός ευρέως διαδεδομένου και συγκλονιστικού ρεπορτάζ και κάποιων σοβαρών ισχυρισμών, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν δικαιολογημένοι. Η ηθική βλάβη που υπέστη ο κύριος Rudd είναι ανυπολόγιστη. Η κατηγορία που επικαλείται απόπειρα ανθρωποκτονίας δεν θα έπρεπε καν να ασκηθεί. Η γνώμη του εισαγγελέα δεν αναζητήθηκε ποτέ. Η απόφαση να κατηγορήσουν τον κύριο Rudd έγινε από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας χωρίς την διαβούλευση του εισαγγελέα της έδρας της Tauranga”.

Ο συνήγορος υπεράσπισης πρόσθεσε ακόμη ότι τα δύο αδικήματα περί ναρκωτικών είναι “μικρής σημασίας” και ότι ο Rudd θα δώσει αγώνα για να υπερασπιστεί την κατηγορία της “απειλής κατά της ζωής τρίτων”, η οποία μπορεί να του αποφέρει έως και 7 χρόνια φυλάκιση σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Rudd έχει συλληφθεί ξανά, το 2010, για κατοχή μεγάλης ποσότητας ινδικής κάνναβης.

Νωρίτερα, ο φερόμενος ως εκτελεστής, τον οποίο προσέλαβε ο Rudd, είπε πως του ζητήθηκε να γίνει σωματοφύλακας του, γιατί ο Rudd δεν ένιωθε ασφαλής όταν έλαβε απειλές από κάποιους, που οφείλονταν σε οικονομικές διαφορές που είχε με κάποια κορίτσια “συντροφιάς”. Είπε επίσης ότι ο Rudd ήταν ο “μεγιστάνας playboy” της Tauranga, ισχυριζόμενος ότι τα ποσά που ξόδευε για “συντροφιά γυναικών” έφταναν ακόμη και τις ετήσιες αποδοχές ενός εργαζομένου!!! Ο άνδρας αυτός είπε επίσης πως παρ’ όλα αυτά ο Phil είναι ένας καλός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και ότι έχει προσφέρει πολλά στην κοινότητα βοηθώντας κάποιες επιχειρήσεις να επιβιώσουν. Το Daily Telegraph λέει πως ο άνδρας αυτός πήγαινε για ψάρεμα και βόλτες με ελικόπτερο μαζί με τον Rudd και επίσης πως του έδινε να οδηγεί και τα ακριβά του σπορ αυτοκίνητα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν αυτή η σοκαριστική υπόθεση γενικώς ήταν ο λόγος που ο Rudd δεν παρευρέθηκε στα πρόσφατα γυρίσματα για τα video clip των δύο τραγουδιών του επερχόμενου άλμπουμ Rock or Bust των AC/DC. Επίσης δεν εμφανίστηκε ούτε καν στην πρόσφατη φωτογράφιση της μπάντας που έγινε για την προώθησης της. Η απουσία του από την προώθηση της μπάντας πυροδότησε φήμες ανάμεσα στου οπαδούς της μπάντας ότι κάτι τρέχει μ’ αυτόν.

Οι AC/DC ανέφεραν νωρίτερα στην σελίδα τους στο Facebook: “Μόλις μάθαμε για την σύλληψη του Phil από τις ειδήσεις. Δεν θα το σχολιάσουμε περαιτέρω το γεγονός. Η απουσία του Phil δεν θα επηρεάσει την κυκλοφορία του επόμενου άλμπουμ μας το Rock or Bust αλλά ούτε και την επερχόμενη περιοδεία μας της επόμενης χρονιάς”.

Ο Jesse Fink ο συγγραφέας του βιβλίου “The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC” είπε στο Daily Mail Australia:  “Δεν πιστεύω πως οι AC/DC κάνανε καλό στον εαυτό τους που δεν είπαν τίποτα. Tο μόνο που κάνανε ήταν να πυροδοτήσουν περισσότερες φήμες απ’ αυτές που κυκλοφορούν καιρό τώρα”. Ανέφερε επίσης ότι ο Rudd κατέπεσε πολύ τα τελευταία χρόνια λέγοντας: “Όταν βλέπεις φωτογραφίες του Phil από την δεκαετία του 70, βλέπεις έναν πολύ ωραίο άντρα και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να τον βλέπεις τώρα να έχει καταπέσει τόσο πολύ”.

Ο Αυστραλό-γεννημένος drummer ζει στην Tauranga εδώ και αρκετά χρόνια. Πρώτο- εγκαταστάθηκε στην Νέα Ζηλανδία το 1983 μετά από τον διωγμό του από την μπάντα, αλλά συνδέθηκε ξανά μαζί τους το 1994. Ο βετεράνος μουσικός εμφανίζεται σε όλους τους δίσκους των AC/DC εκτός από τρεις, οι οποίοι έχουν πουλήσει περισσότερο από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Το 2003 τιμήθηκε με την εισαγωγή του στο ‘Rock and Roll Hall of Fame μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των AC/DC και φέτος τον Σεπτέμβριο, κυκλοφόρησε solo άλμπουμ με τίτλο Head Job  μέσω της Universal Music Australia.

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X