Νέα

Roaburn 2019: Νέα ονόματα και εισητήρια το Δεκέμβριο

Επιλέον ονόματα ανακοινώθηκαν για το Roaburn 2019, το φεστιβάλ που αναλαμβάνει ο Tomas Lindberg των At The Gates. Ακολουθεί η ανακοίνωσει των διοργανωτών.

Loop

Οι Loop δεν είναι ξένοι στο Roadburn, καθώς ήταν headliners το 2014. Οι psych titans διαλύθηκαν το 1991, ανασχηματίστηκαν το 2013 και θεωρούνται ως θρύλοι της σκηνής και μεταξύ άλλων, έφεραν το ένδοξο τεχνικό χρώμα τους στη σκηνή του Roadburn. Είμαστε ενθουσιασμένοι που τους καλωσορίζουμε πίσω για μια ξεχωριστή παράσταση στο πλαίσιο του curated event του Tomas Lindberg, The Burning Darkness.

Ο Lindberg σχολιάζει: “Περιμένω να σας δω όλους στην πρώτη σειρά για αυτούς. Ήδη ανατριχιάζω».

Περισσότερα για τους Loop εδώ.

SLÆGT

Ως frontman των At The Gates, γνωρίζουμε ότι ο Tomas είναι γνωστός για το extreme metal. Λυγίζει αυτό το μυ με την τελευταία προσθήκη του, η οποία έρχεται με τους SLÆGT. Ο Tomas εξηγεί: «Όταν σκέφτομαι το heavy metal, υπάρχει μια συγκεκριμένη αίσθηση που έχω μετά από μια ιδιαίτερη συγκλονιστική, συναισθηματική επίδραση την οποία επιδιώκω: θα είμαι πάντα ενθουσιασμένος όταν παίρνω το ίδιο συναίσθημα που υπήρχε εκεί όταν πρωτομπήκα στο underground. Οι SLÆGT είναι ένα από αυτά τα σπάνια παραδείγματα.»

Περισσότερα για τους SLÆGT εδώ.

Sumac

Ο Aaron Turner δεν είναι άνθρωπος που του αρέσει να κάθεται. Όταν συνειδητοποίησε ότι θα είχε τεχνικά μια μέρα off στο Roadburn, ο εγκέφαλός του άρχισε να «σφυροκοπιέται». Και σύντομα είχαμε τους  Sumac στο line up.

Όταν το “Love In Shadow” ήρθε τον Σεπτέμβριο, ήταν μια γρήγορη υπενθύμιση αν υποθέσουμε ότι ξέρετε για αυτή τη μπάντα. Ο Turner μας έχει υποσχεθεί κάτι ξεχωριστό στο Roadburn: μια υποκριτική υπόσχεση. Αλλά δεν μπορούμε να βοηθήσουμε παρά μόνο να αισθανθούμε ότι οποιαδήποτε εμπειρία των Sumac, πρόκειται να είναι μια special εμπειρία και σίγουρα καλύτερη από μια ημέρα off.

Περισσότερα για τους Sumac εδώ.

Υoung Windows

Αν αληθεύει ότι η απουσία κάνει την καρδιά να φθείρεται, αυτό δεν αποκλείει το γεγονός ότι τα περιστασιακά πειράματα μιας ζωντανής εμφάνισης μπορεί να είναι αγωνιώδη, ειδικά όταν στην ιστορία της Ευρώπης έχουν συμμετάσχει από το παρελθόν οι Υoung Windows. Έτσι, είναι κάτι σαν ανακούφιση μαζί με αγνή χαρά που αναγγέλλουμε την εμφάνιση των Υoung Windows στο Roadburn 2019. Για τους οπαδούς της κυκλοφορίας τους του 2008, Old Wounds, η θεραπεία είναι διπλή, η μπάντα θα παίξει το άλμπουμ για μας!

Περισσότερα για τους Υoung Windows εδώ.

Crippled Black Phoenix

Ακολουθώντας το καταπληκτικό set τους στο Roadburn του 2017, καλωσορίζουμε το προοδευτικό σκοτάδι των Crippled Black Phoenix. Στην καρίερα τους, μιάμισι δεκαετίας, η μπάντα έχει κυκλοφορήσει δέκα απίστευτα στούντιο άλμπουμ, από τα οποία το τελευταίο Great Escape είναι μια ισχυρή, ύπουλη εξερεύνηση σε ένα από τα πιο ζοφερά βασίλεια της ψυχής του Justin Greaves. Μια εμφάνιση των Crippled Black Phoenix είναι ο ήχος μιας μπάντας ακολουθώντας το δικό της μονοπάτι, τους δικούς της κανόνες, για τη δική τους απόλαυση. Και δική μας.

Περισσότερα για τους Crippled Black Phoenix εδώ.

Cave

Οι Cave, με το Miles Davis/Funkadelic funk στυλ τους, προσφέρουν έναν instrumental γαλαξία υπνωτικής μουσικής. Είναι η αυστηρή – αλλά χαλαρή – προσέγγιση της μπάντας που δίνει τη θέση της σε ένα περίπλοκο σκηνικό για αυτές τις αυθόρμητες εξερευνήσεις. από fuzzy leads σε free jazz fusion, από την prog μέχρι την ψυχεδελική μουσική, από το λεπτό funk μέχρι τις νοστιμιές της Νότιας Αμερικής.

Περισσότερα για τους Cave εδώ.

Emma Ruth Rundle

Η Emma Ruth Rundle άφξσε οτ στίγμα της στο Roadburn 2017, είμαστε πολύ χαρούμενοι που την έχουμε πίσω για το 2019  και αναμένουμε τα αποτελέσματα να είναι εξίσου ισχυρά και να αφήσουν πολύ καλές αναμνήσιε όπως την πρώτη φορά.

Η πρώτη της σόλο παράσταση στο φεστιβάλ ήταν μια σημαντική στιγμή για εμάς. Όχι μόνο σηματοδότησε μια οριστική καμπή για την καλλιτεχνική εμβέλεια του φεστιβάλ, ήταν και η στιγμή που η Emma έγινε μία από εμάς. Ένα συγγενικό πνεύμα, ένας ηχητικός εξερευνητής, μια αδελφή ψυχή.

Περισσότερα για την Emma Ruth Rundle εδώ.

Lingua Ignota

Με τολμηρή διασπορά στον κόσμο της κλασικής μουσικής και τα συχνά δελεαστικά ηχητικά τοπία με έντονο θόρυβο, η Lingua Ignota βγάζει ό, τι θέλει και από τις δύο – και αλλού – για να σχηματίσει μια πανύψηλη κόλαση εξοργισμένης μανίας, που εκδηλώνεται ως ηχητική αγανάκτηση. Η πρόκληση μιας σπλαχνικής και λειαντικής παράστασης είναι αυτή που απολαμβάνουμε. Αν ψάχνετε για μια εμπειρία, κάτι που να γεμίζει μέσα στη συνείδησή σας και να σας μείνει για τους επόμενους μήνες, η Lingua Ignota παραδίδει ένα αριστούργημα.

Περισσότερα για τη Lingua Ignota εδώ.

Exile On Mainstream X Roadburn

H Exile On Mainstream Records γιορτάζει τα είκοσι χρόνια ύπαρξης της μαζί μας στο Roadburn 2019. Η εταιρία έχει κυκλοφορήσει σχεδόν 90 δίσκους τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η ιστορία της εταιρίας είναι κάπως συνυφασμένη με τη δική μας, στην πραγματικότητα γιόρτασαν τα 15α γενέθλιά τους μαζί μας!

Η εταιρία θα διοργανώσει το Hall of Fame το Σάββατο 13 Απριλίου και θα παρουσιαστούν τα ακόλουθα συγκροτήματα:

Ostinatoπερισσότερα εδώ

Noisepickerπερισσότερα εδώ

Conny Ochsπερισσότερα εδώ

Treedeonπερισσότερα εδώ

Bellropeπερισσότερα εδώ

Confusion Masterπερισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα για την Exile On Mainstream εδώ.

Επιβεβαιωμένα ονόματα επίσης είναι οι:

Fear Falls Burning με τον Dirk Serries σε ένα μινιμαλιστικό show

Jaye Yayle θα επαναλάβει το show και την απόδοση του 2017, στον πιο ευρύχωρο χώρο του Green Room

Ovtrenoir με μία δόση από sludgy postmetal

Sherpa που θα εκτελέσουν ολόκληρα τα Tigris και Euphrates

Soft Kill που θα εκτελέσουν ολόκληρα τα Savior και Heresy

Throane που προσφέορυν μία κρύα και βίαιη αίσθηση μοντένρου black metal και οι

Treha Sektori που θα φέρουν μια πρωτοποριακή και συναρπαστική εμπειρία στον σκοτεινό ambient ήχο

Τέλος, ο Tom G.Warrior επιστρέφει στο Roadburn για να εκτελέσει ολόκληρο το τριμερές Requiem με τραγουύδια των Celtic Frost/Triptykon, συνοδευόμενα από ορχηστρική συνοδεία. Έχοντας ξαναεμφανιστεί στο φεστιβάλ το 2010 και το 2014 με τους Triptykon και έχει αναλάβει καθήκοντα επιμελητείας (curatorship) για το πρώτο (επιλέγοντας μπάντες όπως οι Sarke και οι Thorr’s Hammer), είναι χαρά μας να καλωσορίσουμε τον Tom G. Warrior πίσω στο Roadburn την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Το πρώτο μέρος από το τριμερές Requiem εμφανίστηκε στο “Into The Pandemonium” των Celtic Frost και ονομάστηκε “Rex Irae”. Το τρίτο μέρος, με τίτλο Winter, ήρθε στη ζωή με το άλμπουμ “Monotheist” του 2006 και μέχρι σήμερα, το δεύτερο μέρος που λείπει παραμένι ατελές. Περισσότερα για τον Tom και το τριμερές Requiem εδώ.

Παρακάτω το Requiem των Celtic Frost / Triptykon, όπως εκτελείται αποκλειστικά από τους Triptkyon και την ολλανδική ορχήστρα Metropole στο Roadburn 2019:

 

“Rex Irae” (Requiem, Chapter One: Overture – Fourth Incarnation)

 

“Grave Eternal” (Requiem, Chapter Two: Transition)

 

“Winter” (Requiem, Chapter Three: Finale – Ninth Incarnation)

Το Requiem  θα πραγματοποιηθεί με την παγκοσμίου φήμης και βραβευμένη με βραβείο Grammy, την ολλανδική ορχήστρα Metropole Orkest.

Εισητήρια:

Τα εισιτήρια μιας ημέρας θα κυκλοφορήσουν την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Τα εισιτήρια για το Σαββατοκύριακο είναι ήδη προς πώληση.

Τα εισιτήρια διατίθονται ως εξής:

3ήμερο εισητήριο (Πέμπτη-Σάββατο) €181 + €4,50 service fee

4ήμερο εισητήριο (Πέμπτη-Κυριακή) €204 + €4,50 service fee

Ημερήσιο εισητήριο (Πέμπτη,Παρασκευή ή Σάββατο) €62 + €4,50 service fee

Εισητήριο για την Κυριακή €55,50 + €4,50 service fee

Για περισσότερες πληροφορίες για τα εισητήρια μπείτε εδώ.

Συνολικά, οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο Roadburn 2019 είναι οι:

A.A.Williams

Agrimonia

Anna von Hausswolff

At The Gates

Bellrope

Birds In Row

Black Bombain & Peter Brötzman

Bliss Signal

Bossk

Cave In

Confusion Master

Conjurer

Conny Ochs

Crypt Trip

Crippled Black Phoenix

Curator: Tomas Lindberg

Daughters

Deaf Kids

Deaf Kids x Petbrick

Drab Majesty

Emma Ruth Rundle

Fear Falls Burning

Gold

Gore

Gösta Berlings Saga

Have A Nice Life

Heilung

Henrik Palm

Imperial Triumphant

Jaye Jayle

Lingua Ignota

Loop

Louise Lemón

Malokarpatan

Marissa Nadler

 

Messa

Midnight

Mono & the Jo Quail Quartet

Mord’a’Stigmata

Morne

Myrkur: Folkesange

Mythic Sunship

Noisepicker

Old Man Gloom

Orchestra of Constant Distress

Ostinato

Ovtrenoir

Petbrick

Pijn

Rakta

Secret Cutter

Seven That Spells

Sherpa

Slægt

Sleep

Soft Kill

Stuck In Motion

Sumac

Svalbard

Territoire

The End

Throane

Thou

Treedeon

Treha Sektori

Triptykon/Metropole Orkest: Requiem

Ulcerate

Vile Creature

Wolvennest

Young Widows

Κείμενο: Πέτρος Μυστικός

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X