Νέα

System Of A Down: Κυκλοφορούν νέα μουσική μετά από 15 χρόνια

Πάνε 15 χρόνια από τότε που η νικήτρια Grammy και πολλαπλών πλατινένιων πωλήσεων μπάντα, System Of A Down, μια από τις πιο αγαπητές rock μπάντες στον κόσμο έχει να κυκλοφορήσει καινούρια μουσική. Για χρόνια, οι θαυμαστές και ο τύπος έκαναν εικασίες για αυτό, και τώρα τελευταία ο μύλος των φημών έχει πιάσει υπερανεπτυγμένη ταχύτητα υποθέτοντας πότε η μπάντα ίσως γυρίσει στο στούντιο. Σήμερα, παρακινημένοι από τις πρόσφατες εκρηκτικές διαμάχες μεταξύ του Αρτσάχ και του Αζερμπαϊτζάν, το δεύτερο βοηθούμενο από την Τουρκία και υπεύθυνο για την μεγαλύτερη βία που η περιφέρεια έχει δεχτεί τα τελευταία 26 χρόνια, οι System Of A DownDaron Malakian (κιθάρα, φωνητικά), Serj Tankian (φωνητικά), Shavo Odadjian (μπάσο) και John Dolmayan (τύμπανα) – ανακοινώνουν την κυκλοφορία των πρώτων τους τραγουδιών μετά από 15 χρόνια: “Protect The Land” και “Genocidal Humanoidz”. Η παραγωγή έγινε από τον Malakian, ο οποίος επίσης έγραψε την μουσική και τους στίχους, και τα δύο τραγούδια stream-άρουν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες streaming και είναι διαθέσιμα για αγορά στο Bandcamp, με τα δικαιώματα της μπάντας να προορίζονται για το Armenia Fund.

Γιατί λοιπόν τώρα; Τον περασμένο μήνα, επηρεασμένος βαθύτατα από τις αδικαιολόγητες αιφνιδιαστικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς αμάχων που διαπράχθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία (η Τουρκία ήταν υπεύθυνη για τη γενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915 καθώς και για πάνω από 100 χρόνια άρνησης), ο Dolmayan έστειλε μήνυμα στους τρεις συνεργάτες του από την μπάντα.

Ο Dolmayan είπε: «Τους έγραψα, “Ανεξάρτητα από το πώς αισθανόμαστε ο ένας για τον άλλον, ανεξάρτητα από τα ζητήματα που παραμένουν από το παρελθόν, πρέπει να τα αφήσουμε στην άκρη γιατί αυτό είναι μεγαλύτερο από τους System Of A Down και μεγαλύτερο από όλους μας. Πρέπει να κάνουμε κάτι για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους μας”». Συμμετείχαν σε μια ακόλουθη τηλεδιάσκεψη, όλοι εξέφρασαν την ίδια ανησυχία και τη ζωτική σημασία της βοήθειας με κάποιο τρόπο, τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα – τη μουσική.

«Η επιθετικότητα και η αδικία που διαπράττονται εναντίον του Αρμενικού λαού στο Αρτσάχ και στην Αρμενία από το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και έγκλημα πολέμου», δήλωσε ο Tankian. «Όλοι εμείς στους System συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για μια υπαρξιακή μάχη για τους ανθρώπους μας, οπότε αυτό είναι πολύ προσωπικό για εμάς. Αυτό που χρειαζόμαστε αυτήν τη στιγμή είναι ο κόσμος να αφήσει την πολιτική στην άκρη και να υποστηρίξει την Αρμενία κυρώνοντας την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν και αναγνωρίζοντας τον Αρτσάχ».

Σήμερα, οι System Of A Down κυκλοφορούν επίσης το μουσικό βίντεο για το “Protect The Land” που ενσωματώνει πρόσφατα πλάνα από τις διαμαρτυρίες και τις επί τόπου μάχες στο Αρτσάχ, αλλά με έναν πολύ προσωπικό και αισθητικό τρόπο. Όπως έκανε και για όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες των System Of A Down, ο Odadjian εκτέλεσε την παραγωγή του μουσικού βίντεο και επιμελήθηκε το εξώφυλλο και το brand art για το project. «Ήθελα να δείξω την ενοποίηση των ανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο για έναν κοινό σκοπό, δείχνοντας τη δύναμη σε αριθμούς», είπε, «Οπότε συγκεντρώσαμε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και επαγγέλματα που πιστεύουν και αγωνίζονται για την ίδια αιτία. Είναι ένα πράγμα να βρούμε μια ιδέα, αλλά το να δούμε να ζωντανεύει όπως συνέβη με αυτό το βίντεο, ήταν απίστευτο».

Στην ηχογράφηση των “Protect The Land” και “Genocidal Humanoidz”, ο Odadjian πρόσθεσε: «Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς να είμαστε ξανά μαζί στο στούντιο, πολύ άνετα και φυσικά, σα να μην είχε περάσει καθόλου χρόνος».

Ανακοινώνοντας την κυκλοφορία των νέων τραγουδιών, οι System Of A Down εξήγησαν σε μια δήλωση: «Εμείς ως System Of A Down κυκλοφορήσαμε νέα μουσική για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Η ώρα για να γίνει αυτό είναι τώρα, μαζί, οι τέσσερις μας έχουμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό να πούμε ως ενοποιημένη φωνή. Αυτά τα δύο τραγούδια, “Protect The Land” και “Genocidal Humanoidz”, μιλούν και οι δύο για έναν τρομερό και σοβαρό πόλεμο που διαπράττεται στις πολιτιστικές μας πατρίδες του Αρτσάχ και της Αρμενίας.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, οι συνδυασμένες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας (μαζί με τρομοκράτες της Isis από τη Συρία) επιτέθηκαν στη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την οποία εμείς ως Αρμένιοι αποκαλούμε Αρτσάχ. Για πάνω από τον τελευταίο μήνα, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι πολίτες ξυπνούσαν μέρα και νύχτα από τα τρομακτικά αξιοθέατα και τους ήχους των επιθέσεων με ρουκέτες, τις βόμβες που έπεφταν, τους πυραύλους, τα drones και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Έπρεπε να βρουν άσυλο σε πρόχειρα καταφύγια, προσπαθώντας να αποφύγουν τα ραδιενεργά κατάλοιπα των παράνομων συμπλεγματικών βομβών στους δρόμους και τα σπίτια τους, τα νοσοκομεία και τους χώρους λατρείας. Οι επιτιθέμενοί τους έβαλαν φωτιά στα δάση τους και την απειλούμενη προς εξαφάνιση άγρια ζωή χρησιμοποιώντας λευκό φωσφόρο, ένα άλλο απαγορευμένο όπλο.

Και γιατί;

Επειδή πριν από 30 χρόνια το 1988, οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (που τότε ήταν αυτόνομη περιφέρεια εντός της ΕΣΣΔ), κουράστηκαν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αποφάσισαν να κηρύξουν τη νόμιμη ανεξαρτησία τους από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν των οποίων τα σύνορα κατακλύσαν τα δικά τους. Αυτό οδήγησε τελικά σε έναν πόλεμο αυτοδιάθεσης από τους Αρμένιους στο Καραμπάχ εναντίον του Αζερμπαϊτζάν που κατέληξε σε κατάπαυση του πυρός το 1994, με τους Αρμένιους να κρατάν τον έλεγχο των προγόνων τους και να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι μας έχουν ζήσει εδώ για χιλιετίες και για τις περισσότερες οικογένειες εκεί, είναι το μόνο σπίτι που γνωρίζουν ποτέ αυτοί και οι πρόγονοι και οι μητέρες τους. Απλώς θέλουν να ζουν σε ειρήνη όπως έχουν για αιώνες.

Υπάρχει άμεση ανάγκη οι παγκόσμιοι πολίτες να παροτρύνουν τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους να μην καταδικάσουν μόνο τις ενέργειες των διεφθαρμένων ηγετών του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, αλλά και να επιμείνουν στους παγκόσμιους ηγέτες να ενεργήσουν επειγόντως για να φέρουν ειρήνη στην περιοχή και να αναγνωρίσουν δικαίως τον Αρτσάχ ως το ανεξάρτητο έθνος που είναι. Το πιο σημαντικό και επείγον, σας παρακαλούμε ταπεινά να κάνετε δωρεά, σε ποσά μικρά ή μεγάλα για να παράσχετε απεγνωσμένα αναγκαία βοήθεια και βασικές προμήθειες για όσους πλήττονται από τους ολοένα και αυξανόμενους λογαριασμούς εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι για πολλούς από εσάς, υπάρχουν πιο βολικοί τρόποι που σας αρέσουν να ακούτε μουσική, οπότε σκεφτείτε την ευκαιρία να κατεβάσετε αυτά τα τραγούδια ως πράξη φιλανθρωπίας πάνω από όλα. Η μουσική και οι στίχοι μιλούν από μόνα τους. Χρειαζόμαστε να μιλήσετε για το Αρτσάχ».

Σε μια νέα συνέντευξη με το Rolling Stone, ο Malakian δήλωσε: «Αν δεν το κάνουμε εμείς αυτό, δεν υπάρχει άλλη τεράστια αρμένικη rock μπάντα εκεί έξω που θα το κάνει. Δεν υπάρχουν πολλές μεγάλες αρμένικες διασημότητες εκεί έξω που πρόκειται να το κάνουν. Είναι καθήκον. Έχουμε συγκεντρωθεί επειδή η χώρα μας μας χρειαζόταν, όχι απαραίτητα επειδή είμαστε τόσο ενισχυμένοι να κάνουμε ένα ολοκαίνουργιο System Of A Down τραγούδι. Οι άνθρωποί μας μας χρειαζόντουσαν να το κάνουμε αυτό».

Το “Protect The Land” αρχικά γράφτηκε από τον Malakian για το επόμενο άλμπουμ από το άλλο συγκρότημά του, Scars On Broadway, ενώ το “Genocidal Humanoidz” γράφτηκε πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια όταν ο Malakian, ο Dolmayan και ο μπασίστας Shavo Odadjian μαζεύτηκαν για ένα jam session που παρήγαγε πολλά τραγούδια, μόνο για να τα εγκαταλείψουν όταν ο Tankian δε θα δεσμεύονταν για ένα άλμπουμ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σχέδια για τους System Of A Down να ηχογραφήσουν άλλο νέο υλικό.

«Αν ήταν στο χέρι μου, θα είχαμε ένα νέο άλμπουμ κάθε τρία χρόνια», είπε ο Dolmayan. «Αλλά τα πράγματα δεν εξαρτώνται από εμένα. Είμαι στο έλεος της ομάδας μου, και παρόλο που αγωνίστηκα για πολλά χρόνια με μέλη της μπάντας, έχω αποδεχτεί ότι είναι αυτό που είναι. Έχουμε πέντε άλμπουμ και (τώρα) δύο τραγούδια. Έχουμε πετύχει πολλά στις καριέρες μας. Αν τελειώσει εδώ, ας είναι».

Links:

Κείμενο: Γιάννης Σεβίλογλου

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X