Νέα

Νέες συναυλιακές ανακοινώσεις από την CTS Productions

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε μία νέα σειρά συναυλιών για τον ερχόμενο Μάιο, Ιούλιο και Σεπτέμβρη.

Υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στη χώρα μας τους πολυσχιδείς ψυχεδελικούς αδερφούς που ακούν στο όνομα Pontiak, τον άνθρωπο-ορχήστρα My Empty Phantom με τις εκπληκτικές post-rock μουσικές του, τη heavy party sludge μπουλντόζα των Black Tusk, καθώς επίσης και τους μοναδικούς kraut rockers Moon Duo που επιστρέφουν μετά από δύο ολόκληρα χρόνια! Διαβάστε αναλυτικότερα για κάθε συναυλία παρακάτω.

Οι προπωλήσεις για τις συναυλίες της Αθήνας, ξεκινάνε (εκτός τρομερού απροόπτου) τη Τρίτη 29 Απριλίου από τα παρακάτω σημεία, ενώ τα εκπτωτικά εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα από τοcatchthesoap.eventbrite.com

Tickethouse – Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Αθήνα (τηλ: 2103608366)
Rhythm Records – Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια (τηλ: 2103841550)
The Lab – Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια (τηλ: 2103825805)
Gorilla 11 – Θησέως 7, Μαρούσι (τηλ: 2108069800)

***
mimi-logo

(psych/indie/folk/stoner – usa – thrill jockey)

Τετάρτη 21 Μαΐου @ six d.o.g.s [fb]

Περιορισμένη online προπώληση: €12
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)
Υπόλοιπο προπώλησης & ταμείο: €15

photo-pontiak-2-low

Αδελφικός δεσμός, μουσική επικοινωνία ή προσωπική συμφωνία – όποιο κι αν είναι το μυστικό των τριών αδερφών Carney, το μοναδικό τους δέσιμο και μουσικότητα έχει δώσει μορφή σε μια εκπληκτική δισκογραφία: κινούμενοι στα διαστήματα ανάμεσα στην avant garde psychedelia, τηνheavy fuzzy rock και την γήινη ηλεκτρική folk, οι Pontiak ανακαλύπτουν κρυφούς ηχητικούς ιριδισμούς και τους αιχμαλωτίζουν στην μοναδική μουσική τους παλέτα.

Μεγάλωσαν μαζί στο αγροτικό τοπίο της Virginia και μετά από έναν μεγάλο κύκλο παρουσίας σε μπάντες της Αμερικής και της Ευρώπης, ξαναβρέθηκαν στην Βαλτιμόρη 9 χρόνια πριν για να μας συστήσουν τους Pontiak. Από τότε εξερευνούν τον psychedelic rock χωροχρόνο με όχημα τον βαλτώδη 90s stoner rock ήχο, μεταφράζοντας την μουσική διάλεκτο της 60s psychedelia, τηςproto-metal έντασης και των rock ευαγγελίων του Neil Young με μοντέρνους όρους, φιλτράροντας (όπως παρατήρησε και ο Julian Cope) τους “Harvey Milk μέσα από τους Doors”.

Συνδυάζοντας την μουσικά απρόβλεπτη ιδιοσυγκρασία τους με την ακρίβεια τις επίμονης μεθοδικότητάς τους, οι Pontiak στους αισίως 7 δίσκους τους διυλίζουν την stoner rock, indie καιfolk υφολογία για να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους fuzzy μελωδικό ήχο, συνθέτοντας κλασσικές στιγμές του μοντέρνου psychedelic rock ήχου. Με διεθνή αναγνώριση από τους πιστούς οπαδούς του είδους, με τους δίσκους τους να ξεχωρίζουν στις επιλογές των LA Music Blog (Top Ten Psychedelic Albums of 2012), Dusted Magazine, Echoes And Dust κτλ και με το ολόφρεσκο“Innocence” (Thrill Jockey, 2014) να αποτελεί τον καλύτερό τους δίσκο, οι αδερφοί Carney συνεχίζουν την μουσική τους εξέλιξή αποκαλύπτοντας νέες δημιουργικές δυνατότητες. Στις 21 Μαΐου οι μοναδικοί Pontiak θα έρθουν και στην Ελλάδα, για μία μοναδική εμφάνιση στο six d.o.g.s.

Links: official site | facebook

***
mimi-logo

(post-rock/instrumental/one-man-band – usa – diy)

Πέμπτη 29 Μαΐου @ six d.o.g.s [fb]

Περιορισμένη online προπώληση: €5
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)
Υπόλοιπο προπώλησης & ταμείο: €8

photo-my empty phantom-1-low

My Empty Phantom είναι το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Τεξανού πολυοργανίστα Jesse Martin Beaman. Χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα synths, κιθάρα, εφφέ, loopers και live τύμπανα, δημιουργεί ένα δικό του ηχητικό σύμπαν όπου το απαλό μελωδικό πιάνο, οι αιθέριες μελωδίες και οι ρυθμοί διαπλέκονται σταδιακά και σε επαλληλία, δημιουργώντας αβίαστα τις ιδιαίτερες συνθέσεις του. Το αποτέλεσμα είναι ένα προσωπικό και μοναδικό ύφος, που ταλαντεύεται ανάμεσα στην γαλήνια ambient και την ονειρική post rock.

Με μόλις δύο self-released κυκλοφορίες, ο χαρακτηριστικός του ήχος του έχει χαρίσει την δυνατότητα να εμφανιστεί σε πολυάριθμα sold out shows, καθώς και να εμφανιστεί στο πλάι σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι Silver Mt. Zion, Cocorosie, Maseratti, This Will Destroy You κτλ. Με το 2014 να αποδεικνύεται η πιο παραγωγική του χρονιά, ο My Empty Phantom ολοκλήρωσε ήδη μία ευρωπαϊκή περιοδεία, καθώς και εμφανίσεις με τους Efterklang και την Juliana Barwick.

Στις 29 Μαΐου, ο ταλαντούχος My Empty Phantom θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, για μία μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του six d.o.g.s, λίγες μόνο στιγμές μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τον νέο του δίσκο.

Links: bandcamp | facebook

***
logo-mimi

(metal/sludge/thrash – usa – relapse)

Παρασκευή 4 Ιουλίου @ Eightball Club
Σάββατο 5 Ιουλίου @ Death Disco [fb]

Περιορισμένη online προπώληση: €10
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)
Υπόλοιπο προπώλησης & ταμείο: €13

photo-black tusk-1-low

Οι Black Tusk σχηματίστηκαν σε έναν δρόμο της Savannah της Georgia όταν τρεις punks έφυγαν από τα μέχρι τότε σχήματά τους για να παίξουν δυνατό και γρήγορο heavy metal. Γρήγορα ο θηριώδης ήχος και το σαρωτικό παίξιμο των Andrew Fidler, Jonathan Athon, και James May θα αναδειχθεί από την τοπική σκηνή και θα τους καθιερώσει ως ένα από τα χαρακτηριστικότερα σύγχρονα sludge σχήματα της southern αμερικάνικης σκηνής.

Σε μια σκηνή που εξάγει μερικές από τις πιο heavy sludge μπάντες του σήμερα (μέσα σε αυτές οιBaroness, Kylessa), οι Black Tusk ξεχωρίζουν για το αμείλικτο ξεσηκωτικό heavy παίξιμό τους: με riffs ξεθαμμένα απ’ευθείας από τους βάλτους της Georgia, οι Black Tusk συνδυάζουν τηνstoner metal αμεσότητα με τη thrash επιθετικότητα και το σκληροπυρηνικό punk attitude τους, στην τομή των Mastodon με τους High on Fire, δίνοντας μορφή στον προσωπικό “swamp metal”ήχο τους.

Έχοντας ήδη μια σειρά πετυχημένων κυκλοφοριών στις indie Hyperrealist Records, Brutal Panda, η μπάντα θα τραβήξει την προσοχή της Relapse Records. Με νέο συμβόλαιο και διάθεση, οι Black Tusk θα κυκλοφορήσουν τα “Taste The Sin” και “Set The Dial”, δύο δίσκους που θα σηματοδοτήσουν την εξέλιξη του ύφους τους σε νέα όρια επιθετικότητας αλλά και τη διεθνή αναγνώριση από οπαδούς και έντυπα. Με ένα φρέσκο εκπληκτικό EP στα μπαγκάζια τους (“Tend No Wounds”, Relapse Records 2013) και με τεράστια συναυλιακή εμπειρία στις πλάτες τους (με τις εμφανίσεις τους στα Scion Festival, Roadburn Festival και SXSW να τους δίνουν τη φήμη μιας εκρηκτικής live μπάντας), οι Black Tusk έρχονται στην Ελλάδα για δύο σαρωτικές εμφανίσεις στις 4 και 5 Ιουλίου σε Θεσσαλονίκη (Eightball Club) και Αθήνα (Death Disco) αντίστοιχα.

Links: official site | bandcamp | facebook

***
logo-mimi

(psych/kraut – usa – sacred bones)

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου @ Eightball Club
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου @ An Club [fb]

Περιορισμένη online προπώληση: €12
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com)
Υπόλοιπο προπώλησης & ταμείο: €15

photo-moon duo-1-low

Μετά το ηχηρό προπέρσινο sold out show τους στην Αθήνα, το motorik kraut/psych duo (που είναι πλέον trio) του Rypley Johnson (mainman των Wooden Shjips) και της Sanae Yamada, επιστρέφει για δύο συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα!
Με drummer πλέον στη σύνθεσή τους ως ρόλο έμβιου drum machine, και έχοντας αποβάλει όλα τα προηχογραφημένα samples που περιόριζαν την ελευθερία κινήσεων στους αυτοσχεδιασμούς τους, το επίπεδο των ζωντανών τους εμφανίσεων έχει εκτοξευθεί, όπως αναφέρουν διάφορες πηγές στον διεθνή Τύπο. Οι ασταμάτητες περιοδείες τους συμπληρώνονται μοναδικά από προσεκτικά δουλεμένες κυκλοφορίες από την αγαπημένη Sacred Bones (The Men, Psychic Ills, Pharmakon, Zola Jesus κ.α.) με το πιο πρόσφατο “Circles” να έχει κυκλοφορήσει το 2012 και την επόμενη χρονιά να ακολουθεί η special remixed έκδοσή του με εκτελέσεις από συγκροτήματα όπως οι Eric Copeland, Umberto, Circles, K-X-P, Zombie Zombie και άλλοι, όπως ακριβώς έγινε και με το“Mazes” του 2011.

Links: official site | facebook

***

Και πριν από όλα αυτά έχουμε τα παρακάτω

mimi-logo

(doom/psych/metal – usa – relapse)

Τρίτη 8 Απριλίου @ Eightball Club [fb]
Τετάρτη 9 Απριλίου @ six d.o.g.s [fb]

photo-windhand-2-(credit-TonyLynch)-low

Μακρινά νωχελικά καλέσματα αντηχούν πίσω από μεγαλιθικά ηχητικά τείχη, πνιγμένα στο μωβ νέφος μιας doom κιθαριστικής έξαρσης: οι καθηλωτικοί heavy psychedelic doomsters Windhandξεδιπλώνουν τις αιθέριες μονολιθικές doom ελεγείες τους, επανασυστήνοντας με τον ήχο τους τηνσκοτεινή doom psychedelia.

Δημιουργούνται το 2009 στο πρόσφορο έδαφος της underground δυτικής ακτής των ΗΠΑ και αμέσως κερδίζουν τις εντυπώσεις ενός κοινού πολύ ευρύτερου από την κλειστή τοπική underground κοινότητα. Το μοναδικό μπόλιασμα της fuzzed out μονολιθικής επίθεσης των Aschiah Bogdan (ex-Alabama Thunderpussy), Garrett Morris και Parker Chandler (Cough) σε κιθάρες και μπάσο με τις υπνωτιστικές ρυθμικές επαναλήψεις του Ryan Wolfe και τα απόμακρα μελωδικά φωνητικών της Dorthia Cottrell, συνθέτει έναν ήχο αντάξιο των παραδοσιακών Electric Wizard/Acid King προδιαγραφών, ικανοποιώντας ταυτόχρονα γενναίες αναθεωρητικές αξιώσεις.

Μόλις δύο χρόνια μετά το μνημειώδες ομότιτλο ντεμπούτο τους (2012, Forcefield Records) οιWindhand έχουν ήδη κυκλοφορήσει τρεις από τις καλύτερες doom κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων, κέρδισαν την εύνοια της πληθωρικής Relapse Records και έχουν εμφανιστεί στο πλάι σημαντικότατων underground σχημάτων (Pentagram, High on Fire, Tragedy, Sourvein κτλ), κατακτώντας την καθολική αναγνώριση σε κοινό και Τύπο παγκοσμίως. Με το δεύτερο LP τους“Soma” (2013, Relapse) να κατακτά μια θέση στις best of 2013 λίστες των Rolling Stone, Pitchfork, Stereogum κ.α., επεκτείνουν τον ήχο τους προς κάθε δυνατή κατεύθυνση, εκπληρώνοντας τις προσδοκίες και δίνοντας μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον τους. Οι Windhand, το νέο μεγάλο όνομα του psychedelic doom ήχου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά σε Θεσσαλονίκη (Eightball Club) και Αθήνα (six d.o.g.s) τη Τρίτη 8 και Τετάρτη 9 Απριλίου αντίστοιχα.

Links: facebook | bandcamp

***
mimi-logo

(heavy/stoner/psych – germany – electric magic/world in sound)

Παρασκευή 16 Μαΐου @ Eightball Club
Σάββατο 17 Μαΐου @ An Club [fb]

Η δυναμικότερη live ψυχεδελική heavy stoner rock μπάντα της γενιάς της επιστρέφει και πάλι στη χώρα μας!

Links: official site | facebook

fb-temp
whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X