Νέα

Τίτλοι τέλους για τους Delain;

Τίτλοι τέλους (πρακτικά;) φαίνεται πως πέφτουν για τους Ολλανδούς symphonic metallers Delain. Σύμφωνα με ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα του σχήματος της μπάντας στο Facebook, το εναπομείναν μέλος Martijn Westerholt (πλήκτρα) προέβη στα εξής:

“Οι Delain επιστρέφουν στις ρίζες τους.

Τον τελευταίο χρόνο περίπου, η συνεργασία στο συγκρότημα έπαψε να λειτουργεί όπως είχε κάποτε. Μερικοί από εμάς δεν είμαστε πλέον ευχαριστημένοι με τους τρέχοντες ρόλους στο συγκρότημα. Όλοι προσπαθήσαμε πολύ σκληρά για να βρούμε μια λύση για πάνω από ένα χρόνο, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε.

Ως αποτέλεσμα, όλοι θα ακολουθήσουμε τους δικούς μας δρόμους και θα συνεχίσουμε τις δικές μας προσπάθειες. Λυπάμαι πολύ που η συνεργασία μας έληξε, αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ ευγνώμων για όλα τα χρόνια που μπορέσαμε να συνεργαστούμε. Μαζί περιοδεύσαμε στον κόσμο, μοιραστήκαμε μεγάλες και μικρές στιγμές και γευτήκαμε πολλές επιτυχίες, καθώς και στιγμές που μας ώθησαν να μάθουμε και να μεγαλώσουμε. Όλοι απολαύσαμε την συνάντηση με τους οπαδούς μας και τη δημιουργία νέων φίλων σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αγαπητούς φίλους μου και να ευχηθώ στον Timo (σ.σ.: Somers; κιθάρα), τον Otto (σ.σ.: Schimmelpenninck van der Oije; μπάσο), τον Joey (σ.σ.: de Boer; τύμπανα), και ειδικά την Charlotte (σ.σ.: Wessels; φωνητικά) το καλύτερο για το μέλλον. Και ελπίζω ότι αυτό θα σημαίνει προς τα εμπρός και προς τα πάνω σε νέες μουσικές περιπέτειες για τον καθένα από αυτούς!

Τούτου λεχθέντος, οι Delain θα συνεχίσουν. Οι άλλοι έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια. Αποφάσισα να κρατήσω ζωντανούς τους Delain συνεχίζοντας με τη συγγραφή και την παραγωγή της μουσικής για τον Delain όπως έκανα πάντα. Ξεκίνησα τους Delain ως project το 2002 και για το επόμενο άλμπουμ θα το επαναφέρω σε μια μορφή project και πάλι, κυκλοφορώντας μουσική με special guests. Όπως φαίνεται τώρα, πολλά γνωστά πρόσωπα θα επιστρέψουν για να συμμετάσχουν μαζί μου σε αυτό το ταξίδι.

Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας τους Delainers που μας υποστήριξαν εδώ και τόσα χρόνια. Η αφοσίωσή σας στη μουσική και την κοινότητα που δημιουργήσατε για εμάς ήταν τεράστια. Παρόλο που αυτή η κατάσταση δεν είναι ιδανική, ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να ακολουθείτε τους Delain  στο νέο τους ταξίδι. Αυτό δεν είναι το τέλος των Delain. Είναι το τέλος ενός κεφαλαίου, αλλά και η αρχή ενός νέου.”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε και ο μέχρι πρότινος μπασίστας του σχήματος, Otto Schimmelpenninck van der Oije:

“Ένα χρόνο και μια μέρα μετά την τελευταία εμφάνιση των Delain, με βαριά καρδιά σας ενημερώνω ότι δεν είμαι πλέον μέρος των Delain. Οι Charlotte, Timo και Joey δεν είναι πλέον στην μπάντα.

Έπαιξα την πρώτη μου συναυλία με τους Delain τον Μάρτιο του 2010 στο Garage του Λονδίνου. Σχεδόν ακριβώς 10 χρόνια αργότερα, ο Timo, ο Joey και εγώ στείλαμε ένα e-mail για να υποβάλουμε την παραίτησή μας από το συγκρότημα.

Όλοι κοντά μας ήξεραν ότι οι Delain ήταν πάντα ένα πολύ έντονο εργασιακό περιβάλλον. Μπορούσα να το αντιμετωπίσω, γιατί η περιοδεία με τους Delain ήταν το μεγαλύτερο πάθος μου. Και τα καταπληκτικά shows που κάναμε, οι υπέροχοι θαυμαστές που είχαμε και οι υπέροχες μπάντες με τις οποίες περιοδεύσαμε, όλα το άξιζαν. Ξεκίνησα πραγματικά από τον πάτο όταν έκανα περιοδείες, έπαιζα για πλήθος 10 ατόμων, οδήγησα χιλιάδες χιλιόμετρα σε ένα ζεστό και δύσοσμο φορτηγό και κοιμόμουν στον καναπέ στα σπίτια του promoter, οπότε ήμουν πάντα πολύ ευγνώμων για το επίπεδο που λειτουργούσαν οι Delain.

Ωστόσο, το 2018 και το 2019, η ατμόσφαιρα στο συγκρότημα επιδεινώθηκε. Αυτό έφτασε στο απροχώρητο κατά τις φθινοπωρινές περιοδείες του 2019 στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ενώ αυτές οι περιοδείες ήταν επιτυχίες από μόνες τους, με εξαιρετικές εντυπώσεις από το πλήθος, πολύ καλή παραγωγή και εκπληκτικό road crew, καλές πωλήσεις και υπέροχες μπάντες (supports), έγινε ολοένα και πιο σαφές ότι ο Martijn ήταν πολύ δυσαρεστημένος που ήταν σε περιοδεία και δυσαρεστημένος για το πώς οι Delain είχαν αναπτυχθεί από το δικό του έργο, στο συγκρότημα που έγιναν τελικά. Ήταν προφανές σε όλους ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο.

Ο Joey, ο Timo και εγώ μιλήσαμε με τον Martijn και την Charlotte στις αρχές του 2020, λέγοντας ότι δεν θέλαμε να συνεχίσουμε τους Delain με αυτόν τον τρόπο. Προτείναμε ο Martijn να απέχει από μεγάλες περιοδείες, τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτές οι περιοδείες ήταν οι πιο έντονες, και πιστεύαμε ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν μπορούσε να επικεντρωθεί στη συγγραφή μουσικής, τόσο για τους Delain όσο και για το μακρόπνοο έργο του. Ο Martijn είχε μια διαφορετική άποψη: ήθελε οι Delain να είναι και πάλι το project του και η πρότασή του ήταν να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των παραστάσεων των Delain, ενώ θα υποβίβαζε τον Timo, τον Joey και εμένα σε απλούς guest μουσικούς. Περιττό να πούμε, αυτό ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που είχαμε στο μυαλό μας. Ήταν επίσης πολύ οδυνηρό να υποβιβαστώ σε guest μουσικό αφού έδωσα στους Delain τα πάντα. Τον Μάρτιο του 2020, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι δεν θα καταλήξουμε σε συμβιβασμό και στείλαμε ένα μήνυμα υποβάλλοντας την παραίτησή μας.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Martijn έκανε μια πρόταση για την Charlotte, τον Timo, τον Joey και για μένα να συνεχίσουμε με το συγκρότημα, ενώ θα επικεντρωνόταν σε άλλα πράγματα. Ήμουν πολύ εντυπωσιασμένος από την απόφαση του Martijn να εγκαταλείψει τη δική του μπάντα και ταυτόχρονα πολύ ενθουσιασμένος με την προοπτική να συνεχίσω τους Delain με την Charlotte, τον Timo και τον Joey. Για μεγάλο μέρος του 2020, όλοι ελπίζαμε ότι οι Delain θα έκαναν ξανά συναυλίες το 2021. Δυστυχώς, ποτέ δεν καταλήξαμε σε συμφωνία. Προσπαθήσαμε να φτάσουμε σε ουδέτερο έδαφος, αλλά ήμασταν πολύ μακριά. Νομίζω ότι είναι πραγματική ντροπή και όλοι (οι οπαδοί, ο Martijn και εμείς) θα κερδίζαμε με την Charlotte, τον Timo, τον Joey και εμένα να συνεχίσουμε το συγκρότημα, αλλά υποθέτω ότι δεν ήταν γραφτό.

Τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, εγώ (και ο Timo, και ο Joey), αποφασίσαμε να φύγουμε από τους Delain. Είναι επίσημο. Η Charlotte δεν είναι πλέον μέλος των Delain, οπότε ο Martijn θα συνεχίσει μόνος του τους Delain. Τον τελευταίο χρόνο είμαι απογοητευμένος, εξοργισμένος, σπασμένος και πάνω απ ‘όλα μου λείπει πραγματικά να περιοδεύω. Αλλά όπως όλοι γνωρίζετε, όλοι τυχαίνει να είμαστε στην ίδια κατάσταση. Περίπου τη στιγμή που αποφασίσαμε να σταματήσουμε, ο COVID-19 έγινε το τέρας που είναι σήμερα.

Αυτό δεν είναι αντίο. Ίσως να παραμεγάλωσα γι’ αυτό αλλά δεν έχω καμία πρόθεση να αποσυρθώ! Θα κάνω σίγουρα τα πάντα για να επιστρέψω στο δρόμο όποτε το επιτρέψουν τα μέτρα. Εν τω μεταξύ, θα δουλεύω σε play-through βίντεο και θα συνεχίσω να μοιράζομαι τις φωτογραφικές μου περιπέτειες.

Πολλές από τις αναμνήσεις που έχω από τα τελευταία 10 χρόνια είναι οι καλύτερες της ζωής μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μέρος αυτού, τους οπαδούς των Delain σε όλο τον κόσμο, τους συνεργάτες και το road crew, και τα συγκροτήματα με τα οποία περιοδεύσαμε. Εύχομαι στους Charlotte, Timo, Joey και Martijn τα καλύτερα στις μουσικές περιπέτειες που βρίσκονται μπροστά τους. Για τις ιστορίες τους, ρίξτε μια ματιά στις δηλώσεις τους στο Facebook και στο Facebook των Delain.”

Κείμενο: Νίκος Σιγλίδης, Θανάσης Γκότοβος

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X