Νέα

Επιστροφή των YOB στην Ελλάδα

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει

την πολυαναμενόμενη επιστροφή των τιτάνων

YOB!

Μαζί τους, οι δικοί μας αγαπημένοι Automaton !

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 @ Kyttaro Live Stage

Πόρτες : 20:30

Έναρξη : 21:00

Τιμές εισιτηρίων :

Early-bird tickets : €18

Προπώληση : €21

Ταμείο : €24

Σημεία προπώλησης :

Rhythm Records

Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια

τηλ. 210 384 1550

Metal Era

Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια

τηλ. 2103304133

Sound Effect Records

Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια

τηλ. 210 825 9883

και μέσω viva.gr :

– Online στο https://www.viva.gr/tickets/music/kyttaro-live/yob-live/ και το http://www.athinorama.gr/

– Τηλεφωνικά στο 11 876

– Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1, καθημερινά 9:00-21:00), Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00) και Yolenis


”Όταν ήμουν στο δωμάτιο επειγόντων περιστατικών, ένιωσα το χειρότερο πόνο που είχα νιώσει ποτέ. Τότε άφησα το σώμα μου. Διαχωρίστηκα ολοκληρωτικά. Υπήρξε μία περίοδος χρόνου, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ο χρόνος είχε οτιδήποτε να κάνει μ’ αυτό, που είχα τις αισθήσεις μου αλλά δεν ήμουν ”εγώ” σε καμία περίπτωση”.

Μ’ αυτές τις λέξεις περιγράφει ο frontman των ΥΟΒ, Mike Scheidt, την κατάστασή του όταν σχεδόν πέθανε, υποφέροντας από μία ακραία ασθένεια που ονομάζεται οξεία εκκολπωματίτιδα. ”Οι γιατροί ανησύχησαν ότι δεν τα πήγαινα καλά γιατί υποτίθεται ότι θα ήταν μία τρίωρη εγχείρηση και αυτή πήρε πάνω από έξι ώρες. Δεν το έμαθα παρά μήνες μετά, αλλά έβαλαν ΥΟΒ στο χειρουργείο σαν στήριγμά μου”. Για να τονίσει για το τελευταίο τους πόνημα ”Our Raw Heart” μεταξύ άλλων: O τίτλος του δίσκου μού ήρθε νωρίς μέσα στη χρονιά (2017), άρα ήξερα ότι οι στίχοι θα είναι παρακινούμενοι απ’ αυτό”.

Η υποστήριξη που εξέλαβε από τον κόσμο αυτός και το συγκρότημα ήταν γεμάτη ζεστασιά και θετικότητα, γι’ αυτό και ο ίδιος τονίζει: ”Τώρα έχουμε αυτό το δίσκο που χτίστηκε όχι μόνο σ’ αυτό που πέρασα αλλά και σ’ αυτό που μας πρόσφεραν όλοι”. Κλείνοντας και συνοψίζοντας το νόημά του, ο Scheidt ήταν λακωνικά περιεκτικός: ”Αυτό το άλμπουμ ήταν ένα δώρο που μας προσφέρθηκε”!

Τι εστί ΥΟΒ όμως γι’αυτόν που τους αγαπάει και τους έχει θαυμάσει μέσα στα χρόνια; Ας προσπαθήσουμε να το περιγράψουμε με λέξεις κατάλληλες της μεγαλοσύνης τους στο χρόνο! Επικοί, συντριπτικοί και βαρύτατοι υπεράνω λέξεων, οι YOB απέκτησαν θρυλικό κύρος τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της απαράμιλλης αισθητικής τους και του απίστευτου δισκογραφικού καταλόγου τους. Σχηματισμένοι το 1996 στο Eugene του Oregon, υπό την ηγεσία του γκουρού του doom metal, Mike Scheidt, στις κιθάρες και τα φωνητικά, το συγκρότημα αρχικά κυκλοφόρησε μία demo κασσέτα τριών κομματιών το 2000 που κέρδισε διεθνή προβολή. Προσελκύοντας συγκρίσεις με συγκροτήματα της τάξης των Neurosis, Sleep και Electric Wizard, οι YOB πέτυχαν να αναπτύξουν τον ήχο τους σε ένα μοντέρνο ακουστικά doom metal που επανερχόταν σαν αξία στον παλιό κλασσικό ήχο του είδους.

Το 2002 οι ΥΟΒ κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους ”Elaborations Of Carbon”, το οποίο διαδέχτηκε το ”Catharsis” το 2003, ένας δίσκος τριών κομματιών που έφτανε την κολοσσιαία διάρκεια των 50 λεπτών. Ο θόρυβος γύρω από τους ΥΟΒ άρχισε να μεγαλώνει και το τρίο άρχισε να περιοδεύει πιό εκτεταμένα. Παραμένοντας αρκετά παραγωγικοί εκείνη την περίοδο, οι ΥΟΒ συνέχισαν να κυκλοφορούν ένα άλμπουμ κάθε χρόνο, με το ”The Illusion Of Motion” να έρχεται το 2004 και να ακολουθείται από το ”The Unreal Never Lived” το 2005. Παρά την ορμή που είχαν αποκτήσει, οι ΥΟΒ διαλύθηκαν το 2006. Το 2008 η μπάντα επέστρεψε από την παύση και παρέμεινε δυνατή από τότε με τον Travis Foster στα τύμπανα και τον Aaron Rieseberg στο μπάσο. Αναζωογονημένη και με τον ενθουσιασμό ενισχυμένο, οι ΥΟΒ κυκλοφόρησαν το ”The Great Cessation” το 2009. Ήταν doom με ψυχεδελική στροφή, ένας ήχος που τότε το Pitchfork είχε χαρακτηρίσει ως ”cosmic doom”. Σ’αυτό το σημείο της καριέρας τους, η μπάντα βρήκε αυξημένη έκθεση στα μέσα ενημέρωσης, με την New York Times να πηγαίνει τόσο μακριά ώστε να τους χαρακτηρίσει ”μία από τις καλύτερες μπάντες στη Βόρεια Αμερική”, μετά από την απόδοση τους στο Scion Rock Festival.

Για το ”Atma” του 2011, οι YOB πήραν ένα πιο οργανικό δρόμο ηχογράφησης. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Scheidt, ήθελε ο δίσκος να ακούγεται ”αρκουδιάρικος, με τρίχες πάνω του”. Τρία χρόνια αργότερα (2014), το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ”Clearing The Path To Ascend”, ένα δίσκο που διατήρησε την κληρονομιά τους σαν υψηλής κλάσης doom metal συγκροτήματος και χαιρετήθηκε από το Rolling Stone ως το νούμερο 1 μεταλλικό άλμπουμ της χρονιάς! Προχωρώντας στο 2018, όπου οι ΥΟΒ υπογράφουν στην Relapse Records για το απίστευτο 8ο άλμπουμ τους ”Our Raw Heart”, το άλμπουμ συνελήφθη ως έμπνευση μέσω φρικτών συνθηκών, που σχεδόν σκότωσαν τον frontman Mike Scheidt, ο οποίος υπέφερε από μία ακραία επίπονη και πιθανώς θανατηφόρα εντερική ασθένεια, την οξεία επικολπωματίτιδα που αναφέραμε παραπάνω! Ο Scheidt καθαρά από θαύμα θεραπεύθηκε και συγκέντρωσε τη μπάντα με ένα νέο αίσθημα σκοπού για το ”Our Raw Heart”, ένα άλμπουμ που αντλεί έμπνευση από τη θέληση για επιβίωση. Περισσότερο εκτεθειμένοι από ποτέ, ταυτόχρονα σωματικά και συναισθηματικά, οι ΥΟΒ αιμορραγούν μέσα από 7 καθηλωτικά κομμάτια τεράστιας έντασης και στοχαστικής, υπερβατικής ομορφιάς μέσα σε 75 λεπτά υπέρτατου doom! Mία θαυμάσια μουσική πρόοδος στο χωροχρόνο των ΥΟΒ, το ”Our Raw Heart” είναι το συγκρότημα στο πιό επιθετικό, παθιασμένο και ετερόκλητο πρόσωπό του όσο ποτέ. Τα riffs είναι τεράστια, τα φωνητικά σαγηνευτικά και οι συνθέσεις μεγαλειώδεις! Υπάρχοντας στο δικό του οργανικό σύμπαν, το ”Our Raw Heart” είναι ειλικρινώς η κορυφαία δουλειά της μπάντας μέχρι στιγμής και το απόγειο του επιτεύγματος που που μπορεί να πετύχει η βαριά μουσική γενικότερα! Το ”Our Raw Heart” έγινε σε συμπαραγωγή της μπάντας και του χρόνιου συνεργάτη Billy Barnett στο Gung Ho Studio στο Eugene του Oregon με το mastering σε επιμέλεια του Heba Kadry, που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων με The Mars Volta, Diamanda Galas και Slowdive!

Oι ΥΟΒ πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα για τρίτη φορά. Στον τόπο που συνετέλεσε το πρώτο τους ”έγκλημα” επί Ελληνικού εδάφους, στο Κύτταρο, οι Αμερικάνοι θα μας παρουσιαστούν περισσότερο από ποτέ απογυμνωμένοι και εύθραυστοι μετά την σοβαρή περιπέτεια του ηγέτη τους. Η εμφάνισή τους τότε στις 10 Οκτωβρίου του 2014 στον ίδιο χώρο και η παρουσία τους για 2η φορά στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016 στο Fall Of Doom Festival στο Gagarin, τους σύστησαν σε ένα κοινό που αδημονούσε για την παρουσία τους. Η προσδοκία έγινε εθισμός και η αναμονή έγινε εξάρτηση, η λύτρωση έρχεται για τρίτη (και καλύτερη; διόλου απίθανο) φορά τον προσεχή χειμώνα και έτσι το δόγμα που ψελλίζουν πλέον όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο περιμένει πανηγυρική επιβεβαίωση…

ΥΟΒ is love, YOB is life!

http://www.yobislove.com
https://www.facebook.com/pages/Yob/36708497970
http://www.neurotrecordings.com/

Οι Automaton είναι μία psychedelic doom μπάντα από την Αθήνα. Είναι ενεργοί από το 2012, έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα, έχουν μοιραστεί το σανίδι με μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες της σκηνής, από τους Yob μέχρι τους Pentagram, και έχουν συνεργαστεί με πολλούς εξαιρετικούς μουσικούς. Τον Σεπτέμβρη του 2018 κυκλοφορεί το δεύτερο full length album τους με τίτλο “Talos”, από την Sound Effect records, σε βινύλιο και CD (ηχογραφημένο στην Αθήνα, τον Ιούνιο 2017, σε παραγωγή Automaton, μίξη του εξαιρετικού Γιώργου Λεώδη και mastering του Brad Boatwright – Audiosiege).

Official page: http://www.automatonband.com
Facebook: https://www.facebook.com/Automaton.Athens
Bandcamp: http://automatonathens.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/c/AutomatonAthens
Contact: [email protected]

http://smokethefuzz.com/
http://smokethefuzz.gr/
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/

Χορηγοί Επικοινωνίας:

http://www.lifo.gr/
http://www.viva.gr/
http://www.avopolis.gr/
http://www.rocking.gr/
http://luben.tv/
http://www.rockway.gr/
http://www.rockinathens.gr/
http://www.rockoverdose.gr/
https://www.facebook.com/heavy.unhealthy/
http://clocksound.gr/
http://www.headbangers.gr/
https://www.facebook.com/2smokingbarrels
http://rockaddiction.gr/
https://www.greekrebels.gr/
http://www.i-jukebox.gr/
http://www.metalpaths.com/
http://metalrevolt.com/
http://frapress.gr/
http://www.facebook.com/FullThrottleRadioShow
http://rockyourlife.gr/
http://www.afternoiz.com/
http://www.allaboutmusic.gr/
http://metalinvader.net/
http://www.soundgaze.gr/
http://www.southernrock.gr/
http://www.evart.gr/

Κείμενο: Δημήτρης Σταύρος

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X