Νέα

Νέο video για τους Operation: Mindcrime του Geoff Tate

Οι Operation: Mindcrime, η νέα μπάντα με επικεφαλής τον πρώην τραγουδιστή των Queensryche, Geoff Tate, θα κυκλοφορήσει το ντεμπούτο άλμπουμ της, The Key, στις 18 Σεπτεμβρίου μέσω της Frontiers Music Srl.

Το επίσημο βίντεο για το πρώτο single του CD,  “Re-Inventing The Future”, μπορείτε να το δείτε πιο κάτω. Το κλιπ είναι ένα από τα δύο των Operation: Mindcrime τα οποία παράγονται και σκηνοθετεί ο κινηματογραφιστής ντοκιμαντέρ, Jamie Burton Chamberlin από το Σιάτλ (της Black Dahlia Films), ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε με τον Duff Mackagan στη σειρά “The Taking.

Ίσως ένα μια από τις πιο φιλόδοξες ηχογραφήσεις  του Tate μέχρι σήμερα, το “The Key” εξετάζει τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος αν ανακάλυπτε ‘το κλειδί’ για να αλλάζει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο, τον τρόπο που βλέπει την ώρα, τον τρόπο που ταξιδεύει, και θα μπορούσε, κατ ‘ουσίαν αλλάξει την κατάσταση του ανθρώπου … προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

Φρέσκο από το δημιουργικό μυαλό του Geoff Tate, το “The Key” διαθέτει τραγούδια (δείτε ολόκληρη την λίστα τραγουδιών στο τέλος) και σηματοδοτεί το πρώτο μέρος της επικής μουσικής τριλογίας που εκκινεί το παραπάνω ζήτημα μέσα σε ένα ιστό διεθνούς πολιτικής, παγκόσμιας οικονομίας και του κοινωνικού ήθους.

Ένα trailer που περιέχει αποσπάσματα από τα τέσσερα τραγούδια του άλμπουμ (“Burn”, “Re-Inventing the Future”, “Life Or Death?” και το “The Fall”), είναι διαθέσιμο εδώ.

Οι Operation: Mindcrime περιγράφονται ως μια δημιουργική πλατφόρμα που συνεχίζει στο πνεύμα του ιστορικού άλμπουμ με το ίδιο όνομα, ιστορίες τόσο καλές όσο και η μουσική, που διαπλέκονται με την ένταση του πρώην τραγουδιστή των Queensryche, ο οποίος με την προκλητική, προοδευτική νοοτροπία του έχει γίνει ένας από τους πιο γνωστούς και δυναμικούς frontmen της heavy metal.

“Μουσικά, αυτό το άλμπουμ είναι αρκετά τολμηρό”, λέει ο Tate. “Φυσικά υπάρχουν βασικά στοιχεία στη μουσική, μελωδία και εκφράσεις που είναι πραγματικά αναγνωρίσιμα. Αλλά κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έχω ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά μου σε νέα πρότυπα και ενορχηστρώσεις, και αυτό είναι που κρατά τα πράγματα φρέσκα και συναρπαστικά για εμένα – Έχουμε πετάξει έξω τους κανόνες για αυτό το δίσκο, κάτι που είναι πολύ απελευθερωτικό. Είμαι οπαδός της παλιάς prog, και του ότι η μουσική δεν πρέπει να τηρεί τους κανόνες. Είναι πηγή έμπνευσης και ευχάριστο να είσαι σε θέση να εξερευνήσεις, και να γράψεις χωρίς περιορισμούς.”

Τα αποτελέσματα είναι μια σειρά από άλμπουμ που δεν πνίγονται στη νοσταλγία, αλλά προσφέρουν στους ακροατές την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε έναν κόσμο ιδεών και έμπνευσης που ο Tate έχει καλλιεργήσει την τελευταίας δεκαετία. Αντί να ρωτούν, ‘Who killed Mary?’ (σ.σ ποιος σκότωσε τη Mary;), οι Operation: Mindcrime ρωτούν ‘Ποιες είναι οι επιπτώσεις της αλλαγής του κόσμου;’.

“Όπως κάθε άλμπουμ που έχω κάνει, οι ακροατές θα το ακούσουν με διαφορετικό τρόπο, και αυτό είναι κάτι που ανυπομονώ να γίνει”, συνεχίζει ο Tate. “Η μουσική είναι μια οικεία εμπειρία – οι εμπνεύσεις είναι μοναδικές για εσάς, και θα ακουστεί διαφορετικά από κάθε αυτί – αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά που κάνει τη τέχνη συναρπαστική και μας εμπνέει με διαφορετικούς τρόπους και για διαφορετικούς λόγους; Αυτό το άλμπουμ δεν είναι διαφορετικό. Υπάρχουν αρκετά τμήματα αυτού του άλμπουμ που βοηθούν την προώθηση της ιστορία με segues και διάλογους, αλλά οι στίχοι δεν καθορίζουν τα στοιχεία και δεν λένε την ιστορία με γραμμικό τρόπο, υπάρχει ένας γρίφος. Έχουμε πολλούς χαρακτήρες, και άλλα τρία άτομα που κάνουν lead φωνητικά στο πρώτο άλμπουμ. Αυτό το κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό για μένα, και προσφέρει στο άλμπουμ δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα.”

“Μουσικά, έχουμε παίξει με τον ήχο και καθιερώσαμε μια παλέτα ήχων – βαριά κιθάρα, προφανώς, ωραία τύμπανα … όλη η μουσική είναι πολύ εξελιγμένη, και υπάρχουν ενδιαφέρουσες αλλαγές στους χρόνους, η μπάντα παίζει με πολλούς διαφορετικούς χρόνους αλλάζοντας τα ματρήματα σε κάθε κομμάτι. Μπορεί να εκτελέσουμε το κουπλέ σε ένα χρόνο, τη γέφυρα σε άλλο, και τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό ρεφρέν, πολύ προκλητικά πράγματα και πολλοί διαφορετικοί ήχοι που οι ακροατές ίσως δεν έχουν ακούσει σε κάποιο από τα άλμπουμ μου πριν – νέους και διαφορετικούς ήχους κιθάρας, νέες φωνητικές αρμονίες, πολύ δυναμικά πράγματα.”

Μαζί με τον Tate στο “The Key” οι μπασίστες David Ellefson (Megadeth) και John Moyer (Disturbed, Adrenaline Mob), οι ντράμμερ Simon Wright (AC / DC), Scott Mercado (Candlebox) και ο Brian Tichy (Billy Idol, Ozzy Osbourne), οι κιθαρίστες Kelly Gray (Queensryche) και Scott Moughton (σόλο μπάντα του Geoff Tate), ο πληκτράς Randy Gane (Myth) και o τραγουδιστής Mark Daly (The Voodoos).

O Tate κάνει ένα σημείο εξαιρετικά σαφές – Οι Operation: Mindcrime δεν είναι μια μπάντα, είναι ένα μουσικό project από ομοϊδεάτες ανθρώπους που τους ενώνει η επίτευξη ενός κοινού στόχου. Ενώ η σύνθεση των τραγουδιών ανήκει κατά κύριο λόγο στους Tate, Gray και Gane, είναι στο χέρι του κάθε συνεργάτη να προσθέσει την επιρροή του και να βοηθήσει στο τελικό αποτέλεσμα.

“Τα τραγούδια σε αυτούς τους δίσκους αφηγούνται μια ιστορία, και το κάθε τραγούδι είναι μια σκηνή ή ένα κεφάλαιο – κάθε σκηνή είναι διαφορετική”, λέει ο Tate. “Τα λόγια λένε την ιστορία, το μουσικό κρεβάτι, οι ακολουθίες συγχορδιών και οι μελωδίες, καθορίζουν το ρυθμό. Αυτό είναι το πως οραματίστηκα αυτό το άλμπουμ συνολικά, πολύ θεατρικό και κινηματογραφικό σίγουρα”.

operationmindcrimekeycd

The Key” λίστα τραγουδιών:

  1. Choices
  2. Burn
  3. Re-Inventing The Future
  4. Ready To Fly
  5. Discussions In A Smoke Filled Room
  6. Life or Death?
  7. The Stranger
  8. Hearing Voice
  9. On Queue
  10. An Ambush Of Sadness
  11. Kicking In The Door
  12. The Fall

Προσωπική άποψη ούτε οι τωρινοί Queenryche, ούτε ο Geoff Tate μπορούν να αναπαράγουν τα διαμάντια τις δεκαετίας του ’80, χωρίς τον Chris DeGarmo στη σύνθεσή τους. Η τελική κρίση πάντως είναι δική σας.

Κείμενο: Δημήτρης Σταύρος

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X