Νέα

Οι Burn the Priest (Lamb of God) γιορτάζουν την 20η επέτειό τους με την κυκλοφορία νέου δίσκου

Οι LAMB OF GOD μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες μπάντες του μοντέρνου μέταλ, αλλά δε θα ξεχάσουν ποτέ τις ρίζες τους. Ο Mark Morton (κιθάρα), John Campbell (μπάσο) και ο Chris Adler (τύμπανα) αποτέλεσαν το πρώτο σχήμα της μπάντας, BURN THE PRIEST, το χειμώνα του 1994 αφού συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως φοιτητές στο Virginia Commonwealth University. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 1995, γνώρισαν τον τραγουδιστή Randy Blythe πριν να προσθέσουν τον αδερφό του Chris Adler, Willie Adler (κιθάρα), πριν να γίνουν οι LAMB OF GOD – και τα υπόλοιπα ανήκουν στην παγκόσμια ιστορία του μέταλ.

Ο κιθαρίστας Mark Morton λέει, “Για να καταλάβει κανείς πραγματικά το νόημα των BURN THE PRIEST, πρέπει να αναλογιστεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε: στα μέσα του 90. Η Grunge και το alternative κυριαρχούσαν στα FM. Τα social media και το internet δεν αποτελούσαν ακόμα πηγή διασκέδασης και πολιτιστικής ανταλλαγής. Ήταν μία εποχή που τα ερασιτεχνικά zines μας υποδείκνυαν καινούργια συγκροτήματα και τοπικές σκηνές και η «αντιγραφή και επικόλληση» ακόμα αναφερόταν σε μαγαζιά εκτύπωσης και stick κόλλας.”
Το ομότιτλο άλμπουμ των BURN THE PRIEST, το οποίο κυκλοφόρησε από τη Legion Records με βάση τη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α., κατέγραψε αυτό που ήταν, κατ’ ουσία, μία μπάντα που ενώ ξεκίνησε με punk, τώρα έπαιζε μέταλ. Στο τέλος και όσο μεγάλωνε η δημοτικότητά τους τα πέντε μέλη αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το όνομα της μπάντας για να αποφύγουν το συνειρμό με το Σατανικό μέταλ, επιλέγοντας το όνομα LAMB OF GOD.

Ο Morton συνεχίζει λέγοντας, “Όσο ο ήχος μας και τα τραγούδια μας εξελίσσονταν, τόσο εξελίσσονταν και οι στόχοι μας… αρχίσαμε να παίζουμε σε υπόγεια πάρτυ και αποθήκες και όσο το κάναμε αυτό, αντιληφθήκαμε ότι η ενέργειά μας μεταδιδόταν στον κόσμο. Τα shows που παίξαμε σε αυτά τα αχούρια και τις αποθήκες [στη Φιλαδέλφεια] και οι άνθρωποι που γνωρίσαμε εκεί είναι για πάντα χαραγμένοι στην ομαδική μας συνείδηση και το DNA του συγκροτήματος.”

Μπαίνοντας πλέον στο 20ο έτος από τότε που κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ ως BURN THE PRIEST, το συγκρότημα θα κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ πλήρους διάρκειας με διασκευές που αναδικνύει το μεγαλείο της κλασικής punk, hardcore, των crossover και noise – rock παραγώγων που συνέβαλαν σε αυτό που οι LAMB OF GOD – και πράγματι, ο κόσμος – τώρα αντιλαμβάνονται ως μοντέρνο heavy metal.

Ως BURN THE PRIEST, η μπάντα παρουσιάζεο το Legion: XX – στο οποίο παίζουν κομμάτια οι CRO-MAGS, AGNOSTIC FRONT, QUICKSAND, MINISTRY, BAD BRAINS, MELVINS, S.O.D., THE ACCUSED, BIG BLACK και το punk συγκρότημα από το Richmond των Η.Π.Α. SLIANG LAOS. Τα κομμάτια έχουν παιχτεί με την αλάθητη ακρίβεια που κράτησε την μπάντα σε καίρια θέση τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αλλά παράλληλα μας θυμίζει τον ωμό, punk ήχο που εξερευνησαν πρώτα οι τέσσερεις ανυποψίαστοι φοιτητές και ο τραγουδιστής τους στα χόνια που σχηματίστηκαν. Με το Josh Wilbur στο τιμόνη της παραγωγής, το Legion: XX επιδεικνύει τους BURN THE PRIEST στο πραγματικό τους στοιχείο.

“Το ταπεινό  μας ξεκίνημα με κάποιο τρόπο εξελίχθηκε σε κάτι που κανείς μας δεν είχε ποτέ θεωρήσει εφικτό, πόσο μάλλον να το ευχηθεί κι όλας, όμως αυτή είναι η ιστορία των BURN THE PRIEST,” προσθέτει ο Morton. “Τα τραγούδια που επιλέξαμε να διασκευάσουμε σε αυτό το δίσκο αντικατοπτρίζουν αυτήν την ιστορία. Είναι τα σημεία αναφοράς εκείνης της χρονικής περιόδου. Η έμπνευση που αντλήσαμε από αυτές τις μπάντες και αυτά τα τραγούδια συνεχίζει να επηρεάζει τη δουλειά μας και τις καλλιτεχνικές μας αναζητήσεις μέχρι σήμερα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτές τις μπάντες που άναψαν τη φωτιά μέσα μας και ατελείωτη ευγνωμοσύνη στους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο που την κράτησαν ζωντανή.”

Το Legion: XX θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 18 Μαΐου 2018 από τη Nuclear Blast και θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα φυσικά και ηλεκτρονικά δισκοπωλεία. Προ-παραγγελίες και merch είναι ήδη διαθέσιμα εδώ.

Σήμερα το κοινό μπορεί να δει το καινούργιο βίντεο των BURN THE PRIEST ονόματι Inherit The Earth’, αρχικά παιγμένο από τους THE ACCUSED, και παρμένο από το Legion: XX (σε σκηνοθεσία Travis Shinn). Δείτε το εδώ:

Κάντε stream ή αγοράστε το καινούργιο single Inherit The Earth’ εδώ.

“Ήμουν οπαδός των ACCUSED από τότε που ήμουν 14 ετών, όταν ήταν στη συλλογή »Thrasher Skate Rock Volume 3« με τους C.O.C. και όλες αυτές τις φοβερές crossover μπάντες,” λέει ο τραγουδιστής Randy Blythe. “Ο τραγουδιστής τους Blaine Cook ήταν μεγάλη επιρροή για μένα, φωνητικά.”

Ο ντράμερ Chris Adler θυμάται, “το ‘Inherit The Earth’ με χτύπησε σα θύελλα μόλις κατάφερα να το πάρω στα χέρια μου το ‘88. Πήρα το δίσκο των ACCUSED από ένα κατάστημα “Yellow Banana” γυρνώντας πίσω σπίτι στη Βιρτζίνια από τον ψυχολόγο μου στη DC. Πήγα σπίτι και το έβαλα αμέσως να παίξει. Περίπου 2:12 μέσα στο τραγούδι τα σύννεφα χώρισαν πάνω από το κεφάλι μου και από το ηχείο ακούστηκε ο θεός να μου λέί «ΙΔΟΥ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ». Εκείνη τη στιγμή αμέσως κατάλαβα ότι αν προσπαθήσω αρκετά, θα μπορούσα να μεταφέρω τον εαυτό μου και τα συναισθήματά μου μέσω της μουσικής. Δε θα είναι ποτέ «δικά μας» και το ξέρουμε αυτό για όλα τα κομμάτια που έχουμε διασκευάσει, αλλά ελπίζουμε ότι έστω κι ένα από αυτά θα σας χτυπήσει όπως κι εμένα και ο Θεός θα χωρίσει τα σύννεφα και για σας.”

Tracklist:
1. Inherit The Earth (αρχικά παιγμένο από τους THE ACCUSED)
2. Honey Bucket (αρχικά παιγμένο από τους MELVINS)
3. Kerosene (αρχικά παιγμένο από τους BIG BLACK)
4. Kill Yourself (αρχικά παιγμένο από τους S.O.D.)
5. I Against I (αρχικά παιγμένο από τους BAD BRAINS)
6. Axis Rot (αρχικά παιγμένο από τους SLIANG LAOS)
7. Jesus Built My Hotrod (αρχικά παιγμένο από τους MINISTRY)
8. One Voice (αρχικά παιγμένο από τους AGNOSTIC FRONT)
9. Dine Alone (αρχικά παιγμένο από τους QUICKSAND)
10. We Gotta Know (αρχικά παιγμένο από τους CRO-MAGS)

Bonus κομμάτι (μόνο σε LP!):
In The Meantime (αρχικά παιγμένο από τους HELMET)

Ο Blythe προσθέτει,Έχω μία ραδιοφωνική εκπομπή Gimmie Radio, και είναι όλο μέταλ εκτός από τη δική μου. Εγώ παρουσιάζω punk rock γιατί θέλω να δείξω τη στενή σχέση μεταξύ της μπάντας μου και της punk σκηνής από τους THE MC5 μέχρι και τους THE STOOGES. Υπάρχει άμεση — κοιτάξτε τις παλιές φωτογραφίες των METALLICA, SLAYER and ANTHRAX, όπου φορούν μπλουζάκια MISFITS, D.R.I., και C.O.C.. Έδεσαν την τεχνική του μέταλ με την ένταση του punk rock. Πριν από αυτούς το μέταλ ήταν σε αργή κίνηση. Οι speed μέταλ μπάντες άκουγαν DISCHARGE. Το λέω συνέχεια όταν μιλάω σε παιδιά.”

Το Legion: XX είναι ένα αφιέρωμα στο βρόμικο σκοτεινό μυστικό του μέταλ – η έμπνευση της punk σε όλο το φάσμα της μελλοντικής μέταλ μουσικής.

Από τις 10 Μαΐου οι LAMB OF GOD θα παίξουν support στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία των  SLAYER στις Η.Π.Α. Οι LAMB OF GOD θα παίξουν επίσης σε επιμέρους φεστιβάλ και συναυλίες με support τους BEHEMOTH. Εισιτήρια και VIP πακέτα διατίθενται τώρα στο www.lamb-of-god.com.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.lamb-of-god.com
www.facebook.de/lambofgod
www.nuclearblast.de/lambofgod

Κείμενο: Κλερ Τσιμπουρλά

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X