Νέα

Οι High On Fire στην Αθήνα

fb event link : https://www.facebook.com/events/300858610286061/

H Smoke the Fuzz περήφανα παρουσιάζει τους θρυλικούς High On Fire,
την τεράστια μπάντα που γεννήθηκε το ’98 στην Oakland της California από τον εμβληματικό κιθαρίστα-τραγουδιστή Matt Pike (των θεών Sleep) και τον ντράμερ Des Kensel, με τον Jeff Matz (ex-Zeke) να συμπληρώνει την ανίερη τριάδα, σε ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα live του 2016, που αναμένεται να γράψει ιστορία..!!!

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 @ Gagarin205 Live Music Space
Είσοδος :
Early-bird tickets : €18 (sold out)
Προπώληση : €23
Ταμείο : €26

Προπώληση μέσω viva.gr :
– Online στο
https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin-205/high-on-fire/
– Τηλεφωνικά στο 11 876
– Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Και μόνο στη σκέψη της λέξης “stoner”, αυτόματα στον νου πετάγονται ένα όνομα και μία εικόνα: “Sleep” και “Matt Pike”.Ο άνθρωπος που πάνω από όλους προσπάθησε να δώσει σάρκα και οστά στην έννοια “Iommic life” θα πατήσει την σκηνή του Gagarin στις 20 Νοεμβρίου για να ξετυλίξει μπροστά μας 25 χρόνια stoner ιστορίας και –γνωρίζοντας πλέον πως ο αστικός μύθος για τα live shows των High On Fire αληθεύει- ένας θεός ξέρει πόσα gigajoules ενέργειας. Οι High On Fire, μία μπάντα με τόσο υψηλή θέση στη συνείδηση των οπαδών του heavy στερεώματος, κουβαλάει τόνους ιστορίας και η προσεχής ζωντανής τους εμφάνιση αναμένεται να προκαλέσει «σεισμικές» αντιδράσεις στα συναυλιακά δρώμενα της Ελλάδας.

Όταν στην αυγή των 90’s οι Sleep έδιναν στη δημοσιότητα το Volume 1, κανείς δε μπορούσε να προβλέψει τον αντίκτυπο και την επιδραστικότητα που θα είχε για ένα ολόκληρο μουσικό κύμα αυτή η μπάντα, με άλμπουμ μύθους/ορόσημα- που δεν χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση για την αξία και τη διαχρονικότητα τους- όπως τα “Sleep’s Holy Mountain” και “Jerusalem/Dopesmoker». Πρωτοπόρος και μπροστάρης σε αυτό το αποκαλυπτικό fuzz τσουνάμι, ήταν ένας άνθρωπος που γράφει θρυλικά riffs με την ευκολία με την οποία εμείς ανασαίνουμε, ο Matt Pike. Και όταν στα τέλη των 90’s οι Sleep δυστυχώς διαλύθηκαν, ο Matt Pike δε θα μπορούσε να μείνει άπραγος και έτσι, γεννήθηκαν οι High On Fire.

Η οργή, η ξεχωριστή ενέργεια και η λύσσα με την οποία εμπότισαν με το καλημέρα οι High On Fire (“The Art Of Self Defense”, “Surrounded By Thieves”) τον αγαπημένο μας ήχο στέκεται ίσως ως το υψηλότερο σημείο αναφοράς για τις μυριάδες μπάντες που κατά την διάρκεια των 00’s αποφάσισαν να ντύσουν τον πρώιμο stoner/fuzz ήχο με thrash και hardcore πινελιές. Αρκεί να αναφέρουμε πως οι Mastodon γνωρίστηκαν το 1999, σε μια συναυλία των High On Fire. Όσο και αν αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για άλλους όμως, οι High On Fire έμειναν πάντα μοναδικοί. Εδώ και δύο δεκαετίες σχεδόν, κάνουν το αδιανόητο, παντρεύοντας το τσαμπουκαλεμένο thrash των Exhorder και του Bay Area με τις doom επιταγές των Black Sabbath, προσιδιάζοντας σε παλαιάς κοπής death metal μπάντα που αποφάσισε να ενδυθεί τον down-tuned μανδύα και να ακολουθήσει το δόγμα του Tony Iommi.

Tο αποτέλεσμα αυτής της μίξης είναι ανηλεές για τον ακροατή, παράγοντας ένα βάναυσο συναίσθημα του επικού, που είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί οπουδήποτε αλλού. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος ο Matt Pike “To “heavy” έχει να κάνει με το να είσαι οργισμένος και πολέμαρχος, σαν κάποιος να ήταν στην μάχη κραδαίνοντας ένα τσεκούρι και κατεβάζοντας το στο κεφάλι ενός άλλου τύπου… και έχεις ένα riff που αποπνέει τον ίδιο αέρα, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ HEAVY”. Ορίζοντας έτσι εν πολλοίς το κοινό συναίσθημα για την σκληρή όψη του μεταλλικού ήχου, ο πολέμαρχος Matt Pike δίνει το σύνθημα στους High On Fire να γίνουν κάτι παραπάνω από συγκρότημα, περισσότερο ίσως σαν πολεμική μηχανή που παράγει νότες και κατεδαφίζει ηχητικά οτιδήποτε βρεθεί στο διάβα της. Δεν είναι τυχαίο πως ο Matt Pike έχει ανακηρυχτεί από το περιοδικό “Rolling Stone” ως ένας από τους “New Guitar Gods” της μουσικής μας. Από την αυγή των 00’s αυτός ο άνθρωπος δεν επιχείρησε μέσα από το λυσσαλέο του δημιούργημα να οπτικοποιήσει μία «κλισέ» δυστοπία, αλλά αντιθέτως κατάφερε να αναπλάσει το ηχητικό συναίσθημα μιας βάρβαρης, μεσαιωνικής σύγκρουσης, μια τιτανομαχίας που απειλεί να καταπιεί στον αχό της τον ακροατή μέσα σε έναν κυκεώνα από συντριπτικά riffs.

Άξιος συμπαραστάτης από την αρχή δίπλα στον κιθαριστικό κολοσσό Matt Pike είναι ο Des Kensel, ένας drummer βγαλμένος από το πεδίο της μάχης που σε κάθε δίσκο ξεσκίζει τα δέρματα με τόσο trademark τρόπο ώστε να έχει δώσει την κατευθυντήρια γραμμή για όποιον θέλει να παράγει τον ήχο «των τυμπάνων του πολέμου» στο heavy στερέωμα. Και τα τελευταία 10 χρόνια, στην εξίσωση προστέθηκε για τα καλά ο Jeff Matz που με τις αιμοδιψείς μπασογραμμές του «κλειδώνει» το υπόστρωμα της βαρβαρότητας πάνω στο οποίο θα δουλέψει ο Matt Pike τα θρυλικά heavy riffs του. Όπως έχει πει πρόσφατα σε συνέντευξη του (στα πλαίσια της προώθησης του τελευταίου τους δίσκου “Luminiferous”) ο Matt Pike, «Δεν είμαι ιδιοφυία χωρίς τον Des Kensel και τον Jeff Matz. Είναι απαραίτητοι για όλο μου το «είναι». Είναι γαμημένα εξαιρετικοί και μου επιτρέπουν να κάνω πράγματα που δε θα μπορούσα να κάνω μόνος μου». Έτσι, αυτή τριάδα, σαν λυσσασμένοι Motorhead (συνυπολογίζοντας και το απειλητικό γρέζι της φωνής του Matt Pike) συνδυάζουν αψεγάδιαστα την ταχύτητα και το groove γράφοντας ιστορία album με το album.

To “Blessed Black Wings” του 2005 (με τον θρυλικό Joe Preston –Earth, Melvins- στο μπάσο τότε) μπήκε στη λίστα με τα 50 σημαντικότερα albums του 21ου αιώνα από το περιοδικό “Kerrang!”, ενώ το “Death Is This Communion” του 2007 κατέλαβε την 3η θέση στη λίστα με τα κορυφαία albums της χρονιάς του περιοδικού “Revolver”. Παράλληλα, ο καταστροφικός «οδοστρωτήρας» που ακούει στο όνομα “Snakes For The Divine” και το γεμάτο δέος “De Vermis Mysteriis” με την παράξενη ιστορία του, κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδία των οπαδών των High On Fire καθώς αποδεικνύουν πως η πολύπλευρη έμπνευση μπορεί να είναι όντως αστείρευτη αν ζεις για να υπηρετείς το σκληρό ήχο και το groove, την ανάγκη για την πολυμορφία με την οποία μέσω της μουσικής μπορεί να εκφραστεί η οργή και την ανάγκη των οπαδών για σταθερά ποιοτικά πονήματα. Τραγούδια ορόσημα για τη μουσική σκηνή μας, από όλο το εύρος της καριέρας των High On Fire, όπως τα “10,000 Years”, “Rumors Of War”, “Snakes For The Divine”, “Fury Whip”, “Cometh Down Hessian”, “Fertile Green”, “Fireface”, “Speedwolf”, αποτελούν την τρανή απόδειξη για όσα γράφτηκαν παραπάνω.

Έχοντας πλέον στο πλάι τους για την παραγωγή των δίσκων, μετά τις εξαίρετες συνεργασίες με τον Steve Albini των Shellac, τον ιδιοφυή Kurt Ballou των Converge, οι High On Fire δοκιμάζουν νέα μονοπάτια του σκληρού ήχου παραμένοντας πάντα πιστοί στις (οργισμένες και επιθετικές) αξίες που τους έφτασαν στην κορυφή στην οποία βρίσκονται σήμερα. Το νέο «κυκλώπειο» πόνημα τους, “Luminiferous” –από το οποίο θα λάβουμε μια ισχυρή γεύση στο live της Αθήνας-, έχει προκαλέσει φρενήρεις αντιδράσεις σε κριτικούς και fans οι οποίοι παλεύουν με την επώδυνη αντίφαση του σεβασμού στα προηγούμενα ιστορικά albums των High On Fire και στην επιθυμία να διαλαλήσουν πως ίσως εδώ μιλάμε για την κορυφή της καριέρας τους. Τέλος, νομίζουμε πως όποιος είναι ενημερωμένος για τα συναυλιακά δρώμενα γνωρίζει τι συνεπάγεται μια συναυλία High On Fire. Όλα τα κλισέ δεν αρκούν για να περιγράψουν τις απαιτήσεις ενέργειας και την φρενίτιδα που εσωκλείει ένα live των θρύλων από το Oakland. Αρκεί να ξέρετε πως εμείς έχουμε ήδη αρχίσει τις έλξεις.

Υπάρχουν «φήμες πολέμου» στην ατμόσφαιρα για τα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας λοιπόν και η πρώτη γραμμή της μάχης θα βρίσκεται στις 20 Νοεμβρίου στο Gagarin. Οι High On Fire, με στρατηγό τον θρυλικό τους frontman, υπόσχονται να μετατρέψουν το Gagarin σε ένα κολασμένο πεδίο μάχης, με όπλα τους τα heaviest of riffs και τις τραχείς κραυγές του Matt Pike, το σεισμικό rhythm section και τα κομμάτια ύμνους που όλοι λατρέψαμε. Η εμφάνιση μίας εκ των πιο ιστορικών μπαντών της σκηνής μας , που θα χαραχθεί ανεξίτηλη στις συναυλιακές μνήμες της χώρας μας, είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να χάσει…

http://www.highonfire.net/
https://www.facebook.com/highonfire/
http://highonfiresl.bandcamp.com/

Extra φυσικά σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα..
Μείνετε συντονισμένοι… and keep Smoking the Fuzz..!!

http://smokethefuzz.com/
http://smokethefuzz.gr/
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/

Χορηγοί Επικοινωνίας:

http://www.viva.gr/
http://www.avopolis.gr/
http://www.rocking.gr/
http://www.rockway.gr/
http://www.rockinathens.gr/
http://www.rockoverdose.gr/
https://www.facebook.com/2smokingbarrels
http://rockaddiction.gr/
https://www.greekrebels.gr/
http://www.i-jukebox.gr/
http://www.metalpaths.com/
http://reckoninghour.com/
http://frapress.gr/
http://www.facebook.com/FullThrottleRadioShow
http://rockyourlife.gr/
http://www.afternoiz.com/
http://www.allaboutmusic.gr/
http://metalinvader.net/
http://www.soundgaze.gr/
http://www.southernrock.gr/
http://www.evart.gr/

high-on-fire-fb

Κείμενο: Πάνος Πρέντζας

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X