Νέα

Οι OM στην Αθήνα

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει
τους θρυλικούς

OM

σε μία από τις δύο αποκλειστικές one-off ζωντανές εμφανίσεις τους σε ευρωπαϊκό έδαφος για το, τουλάχιστον, πρώτο μισό του 2018!

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 @ Piraeus 117 Academy
Πόρτες : 20:00
Έναρξη : 20:30

Τιμές εισιτηρίων:
Early-bird tickets : €22 (SOLD OUT!)
Προπώληση : €25
Ταμείο : €28

Σημεία προπώλησης:
Rhythm Records, Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια τηλ. 210 384 1550
Metal Era, Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Εξάρχεια τηλ. 210 330 4133
Sound Effect Records, Σπύρου Τρικούπη 50 & Καλλιδρομίου, Εξάρχεια, τηλ. 210 825 9883

και μέσω viva.gr:

– Online στο https://www.viva.gr/tickets/music/piraeus-117-academy/om-at-piraeus-117-academy/

Τηλεφωνικά στο 11 876

Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Seven Spots, Reload Stores,Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Viva Kiosk Συντάγματος (Ερμού 1, καθημερινά 9:00-21:00) και Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Μία από τις μεγαλύτερες μουσικές φαντασιώσεις, αλλά συνάμα και ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα του ελληνικού κοινού, γίνονται επιτέλους πραγματικότητα! Στην μεγαλύτερη ως σήμερα παραγωγή και στο πιο θαρραλέο τόλμημα της Smoke the Fuzz gigs, το μουσικό καραβάνι των θρυλικών, αλλά και ακριβοθώρητων πλέον ΟΜ, του εμβληματικού Al Cisneros, έρχεται στη χώρα μας για μια από τις σπάνιες ζωντανές τους εμφανίσεις, για μία μοναδική ηχητική μυσταγωγία, στο σανίδι του Piraeus 117 Academy, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018. Ο τεράστιος αυτός frontman, άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική, φέρνοντας στο προσκήνιο τοεπιβλητικό drone, τη σχεδόν θρησκευτική αφοσίωση στο groove ταίριασμα του μπάσου με τα drums και τη δημιουργία της ατμόσφαιρας-ορισμού της μουσικής κατάνυξης.

Η τιμή για τη Smoke The Fuzz είναι διπλή, καθώς πέρα από την πραγματοποίηση ενός σπουδαίου συναυλιακού και καλλιτεχνικού απωθημένου, οι ΟΜ επέλεξαν τη χώρα μας ως τον έναν από τους δυο αποκλειστικούς, εκτός ευρωπαϊκής περιοδείας προορισμούς τους για το τουλάχιστον πρώτο μισό του 2018!

Ακόμα και αν οι ίδιοι δεν επιθυμούν τις ταμπέλες, βλέποντας την μουσική τους ως ένα καλλιτεχνικό και φιλοσοφικό «όχημα» για μία ανώτερη πνευματική κατάσταση και ενσωματώνοντας στοιχεία από την μουσική ιστορία τα οποία φτάνουν ακόμη και στις Γρηγοριανές ψαλμωδίες, είναι αναμφισβήτητη αλήθεια πως, η κλασσική, πλέον, δυάδα των “Variations On A Theme” και “Conference Of The Birds”, επηρέασε όλους όσους καταπιάστηκαν με την έννοια του drone ήχου την τελευταία δεκαετία και παραπάνω.

Συνεπικουρούμενος από τον «μάγο» των τυμπάνων Chris Hakius (ex-Sleep) μέχρι και τον τρίτο δίσκο, «Pilgrimage», ο Al Cisneros με το μοναδικό του αυτό πόνημα δίδαξε μία ολόκληρη σκηνή πώς γίνεται να παραχθεί ένα άρτια «heavy» και μυσταγωγικό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας μόνο drums και μπάσο. Για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια της δισκογραφικής Drag City, “Ψαλμωδίες και προσευχές, αδογμάτιστα παραταγμένες με έναν ήχο τόσο βαρύ που θα έκανε ακόμα και τον Ήστον ως Μωυσή να κοκκινίσει”. Tο σεμιναριακό rhythm section που μας μάγεψε ως θεμέλιο των ιστορικών Sleep, στους ΟΜ μεταμορφώνεται σε σχεδόν ξεχωριστή μορφή τέχνης, με δικούς της κανόνες και με δική της μοναδική δυναμική, ηχητικά και πνευματικά.

«Από όταν ήμουν έφηβος, είχα παρατηρήσει πως η αναπνοή και ο ρυθμός είναι δεμένα μεταξύ τους. Ο ρυθμός που ακούει κανείς στα drums είναι παρεμφερής με «…» το αναπνευστικό συνεχές εν κινήσει, ένας κύκλος», αποφαίνεται ο Al Cisneros και με τέτοιες απόψεις δεν καθίσταται απορίας άξιο το πώς η επαναληπτικότητα του ηχητικού τοίχους των ΟΜ, όχι μόνο δεν καθίσταται μονότονη για τους ακροατές, άλλα με ένα ιδιοφυή και ξεχωριστό τρόπο χτίζει σταδιακά για χάρη τους ένα διαλογιστικό ταξίδι και μια πραγματικά μεθυστική ατμόσφαιρα μουσικής ευφορίας. Ούτε, βέβαια, πρέπει να μας εκπλήσσει που για την δουλειά τους έχουν ενδιαφερθεί παραγωγοί όπως οι Steve Albini και Billy Anderson.

Στην θέση πίσω από το drumkit πλέον βρίσκεται ο περίφημος Emil Amos των GRAILS, ενώ στη θέση του multi-instrumentalist έχει πλέον καθιερωθεί ο Robert Aiki Aubrey Lowe, δημιουργώντας έτσι μία νέα, ακόμη πιο ονειρική διάσταση του κλασσικού ήχου των ΟΜ όπως παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια ζωντανά, καθώς και στα δύο τελευταία δισκογραφικά πονήματα του συγκροτήματος, “God Is Good” και “Advaitic Songs”. Προσχωρώντας ακόμη βαθύτερα στον mantra τρόπο σκέψης που περιβάλλει τις δημιουργίες των ΟΜ, και επηρεασμένοι από την ανατολίτικη ηχητική παράδοση περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σε αυτούς τους δύο δίσκους με την εισαγωγή (και αρκετές φορές εξύψωση σε περίοπτη θέση) νέων στοιχείων όπως φλάουτο, τσέλο, tambura και μεσανατολικές ψαλμωδίες δημιουργούν μυσταγωγικού χαρακτήρα ύμνους για τους απανταχού εξερευνητές του drone, ambient και heavy χώρου.

Αν με τα τρία πρώτα albums (χωρίς να ξεχνάμε τα φανταστικά split με Current 93 και Six Organs of Admittance) οι ΟΜ κατέλαβαν εξαπίνης την heavy κοινότητα και χαρακτηρίστηκαν ως μοναδικοί πρωτοπόροι στη συνείδησή μας, με τα δύο τελευταία τους πονήματα καθιερώθηκαν ασυζητητί ως μύθοιτης σκηνής που με κάθε τους δουλειά όχι μόνο εξερευνούν τα όρια του stoner/drone/ambient ήχου, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν τον «φάρο» που θα καθοδηγήσει τα υπόλοιπα συγκροτήματα του χώρου. Λίγες δουλειές έχουν «χαιρετιστεί» τόσο εκκωφαντικά και τόσο ομόφωνα αυτή την δεκαετία από κριτικούς και κοινό συνάμα όσο το συγκλονιστικό “Advaitic Songs” του 2012, ως «μνημεία» διάνοιξης νέων μουσικών οριζόντων για την heavy κοινότητα.

Όσο για τις live εμφανίσεις τους, η παρουσία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ του ήχου μας και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τα μυθικά πλέον live στο Roadburn Festival από το 2007 κ εξής, η πεντάωρη (!) συναυλία στην Ιερουσαλήμ (κομμάτι της οποίας απολαμβάνουμε στο “Live At Jerusalem” του 2008), η θρησκευτικού επιπέδου μυσταγωγική ατμόσφαιρα και η αγάπη τους για το υψηλότατο volume, συνηγορούν στο ότι στις 2 Ιουνίου πρόκειται να βιώσουμε κάτι μοναδικό… Άρτι αφιχθέντες από headliners του Freak Valley Festival, σε μία one-off και εκτός ευρωπαϊκής περιοδείας εμφάνιση, οι ΟΜ θα μας τιμήσουν απλώνοντας μπροστά μας την μοναδική μουσική και πνευματική τους φιλοσοφία, με τους κυκλικούς τους ρυθμούς, τα μεθυστικά φωνητικά και τις πολυ-πολιτισμικές μελωδίες να μας οδηγούν σε μία πνευματική και μουσική υπέρβαση. Μία από τις σπάνιες ζωντανές «λειτουργίες» των ΟΜ, μία στάση του μουσικού καραβανιού του Al Cisneros στη χώρα μας από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς.

 http://www.omvibratory.com/
 https://twitter.com/OM_BandAdvaitic

 https://www.facebook.com/pg/om.band/
 https://omband.bandcamp.com/

 http://smokethefuzz.com/  http://smokethefuzz.gr/  https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs  https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/

Χορηγοί Επικοινωνίας:
http://www.lifo.gr/ ǀ http://www.viva.gr/ ǀ http://www.avopolis.gr/ ǀ http://www.rocking.gr/ ǀ http://luben.tv/ ǀ http://www.rockway.gr/ ǀ http://www.rockinathens.gr/ ǀ http://www.rockoverdose.gr/ ǀ https://www.facebook.com/heavy.unhealthy/ ǀ https://www.facebook.com/2smokingbarrels ǀ
http://rockaddiction.gr/ ǀ https://www.greekrebels.gr/ ǀ http://www.i-jukebox.gr/ ǀ http://www.metalpaths.com/ ǀ http://reckoninghour.com/ ǀ http://frapress.gr/ ǀ http://www.facebook.com/FullThrottleRadioShow ǀ http://rockyourlife.gr/ ǀ http://www.afternoiz.com/ ǀ http://www.allaboutmusic.gr/ ǀ http://metalinvader.net/ ǀ
http://www.soundgaze.gr/ ǀ http://www.southernrock.gr/ ǀ http://www.evart.gr/

OM-ath-2018
Κείμενο: Νίκος Σιγλίδης

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X