Νέα

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο drummer των The Rolling Stones, Charlie Watts

Ο θρύλος της μουσικής πέθανε μόλις εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από την περιοδεία του συγκροτήματος στις ΗΠΑ μετά από μια επείγουσα επέμβαση.

Ο εκδότης του δήλωσε: «Με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Charlie Watts. Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα περικυκλωμένος από την οικογένειά του. Ο Charlie ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των The Rolling Stones ήταν ένας από τους μεγαλύτερους drummers της γενιάς του. Ζητούμε ευγενικά να τηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του, των μελών της μπάντας και των στενών φίλων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο Watts, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους drummers του rock, είχε μια «επιτυχημένη εγχείρηση» στο Λονδίνο πριν από λίγες εβδομάδες, αφού εντοπίστηκε πρόβλημα κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου. Οι γιατροί του θεώρησαν ότι δεν μπορούσε να συμμετάσχει στην επαναπρογραμματισμένη περιοδεία No Filter, των 13 ημερομηνιών που ξεκινά τον επόμενο μήνα και του πρότειναν εβδομάδες «ξεκούρασης και ανάρρωσης», αποκάλυψε η Sun.

Ο Watts αστειεύτηκε εκείνη τη στιγμή: «Για μια φορά, το timing μου ήταν λίγο εκτός». Και πρόσθεσε: «Δουλεύω σκληρά για να είμαι πλήρως σε φόρμα, αλλά σήμερα πήρα τη συμβουλή των ειδικών ότι αυτό θα διαρκέσει λίγο. Μετά από όλη την απογοήτευση με τις καθυστερήσεις στην περιοδεία που προκάλεσε ο Covid, δε θέλω οι πολλοί οπαδοί των Stones στις Πολιτείες που κρατούσαν εισιτήρια να έχουν άλλη αναβολή ή ακύρωση».

Στόχος των Stones ήταν να τον έχουν μαζί τους για τους μεγάλους εορτασμούς των 60 χρόνων της μπάντας το 2022, όταν θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια μετά από 17 χρόνια. Δυστυχώς, ο Watts πέθανε πριν προλάβει να ξαναβρεθεί με τους συμπαίκτες του, επιβεβαίωσε σήμερα ο δημοσιογράφος του Λονδίνου Bernard Doherty. Τα αφιερώματα έχουν κατακλύσει το internet. Ο Mick Jagger μοιράστηκε ένα απλό αλλά ισχυρό αφιέρωμα στον Charlie, δημοσιεύοντας μια εικόνα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης του συμπαίκτη του που κάθεται πίσω από ένα drumkit.

Ο Sir Elton John έγραψε στο Twitter: «Μια πολύ θλιβερή μέρα. Ο Charlie Watts ήταν ο απόλυτος drummer. Ο πιο στιλάτος από τους άνδρες και μια τέτοια λαμπρή παρέα». Ενώ ο drummer των Beatles, Ringo Starr, μοιράστηκε μια φωτογραφία του ζευγαριού με τη λεζάντα: «Ο Θεός να ευλογεί τον Charlie Watts, θα μας λείψεις φίλε, ειρήνη και αγάπη στην οικογένεια, Ringo».

Ο μουσικός Bryan Adams και ο τηλεοπτικός παρουσιαστής Piers Morgan περιέγραψαν και οι δύο τον Watts ως «έναν από τους μεγαλύτερους drummer στην ιστορία του rock».

Ο Piers πρόσθεσε: «Ένας λαμπρός μουσικός και ένας υπέροχος χαρακτήρας, ήταν ο δροσερός, ήρεμος καρδιακός παλμός των Stones. Πολύ θλιβερά νέα».

Ο Nile Rodger των Chic έγραψε: «Rest In Power Charlie Watts RIP. Είσαι αδερφός. Ευχαριστώ για όλη την υπέροχη μουσική».

Η τραγουδίστρια Joan Jett δήλωσε ότι ο Watts ήταν «ο πιο κομψός και αξιοπρεπής drummer στο rock ’n’ roll», προσθέτοντας: «Έπαιξε ακριβώς αυτό που χρειαζόταν – όχι περισσότερο – ούτε λιγότερο. Είναι μοναδικός στο είδος του».

Ο θρύλος του rock Alice Cooper είπε: «Ο Charlie Watts κράτησε το ρυθμό για το μεγαλύτερο rock συγκρότημα του κόσμου για πάνω από 50 χρόνια. Τον θεωρώ τον μεγαλύτερο drummer όλων των εποχών. Rest in beat!»

Και η τραγουδίστρια Sheryl Crow είπε «ένας ήρωας έφυγε» αφήνοντας μια «τεράστια τρύπα στο σύμπαν».

Παράλληλα με τον frontman Sir Mick Jagger, 78 ετών και τον κιθαρίστα Keith Richards, 77 ετών, ο Watts ήταν από τα μακροβιότερα μέλη των Stones, το οποίο έχει δει μια μεταβαλλόμενη σύνθεση μουσικών, συμπεριλαμβανομένων των Mick Taylor, 72, Ronnie Wood, 74 και Bill Wyman, 84. Ο drummer ήταν γνωστός για το εξελιγμένο και ευρηματικό του παιχνίδι σε κλασικά κομμάτια, όπως τα “Jumpin ‘Jack Flash”, “Honky Tonk Women” και “Brown Sugar”. Το 2004, ο Watts νοσηλεύτηκε για καρκίνο στο λαιμό στο Royal Marsden Hospital του Λονδίνου, προτού του δοθεί η απόλυτη διαπίστωση μετά από μάχη τεσσάρων μηνών με τη νόσο, που περιελάμβανε έξι εβδομάδες εντατικής ακτινοθεραπείας. Είχε διαγνωστεί αφού ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στην αριστερή πλευρά του λαιμού του. Ο εκπρόσωπός του είπε τότε ότι η θεραπεία του Watts «δεν είχε καμία παρέμβαση σε κάποια περιοδεία ή σχέδια ηχογράφησης για την ομάδα, οι οποίοι «χαλαρώνουν μεταξύ των δεσμεύσεων εργασίας». Μετά την ανάρρωσή του, το συγκρότημα άρχισε να εργάζεται για το 22ο στούντιο άλμπουμ τους, “A Bigger Bang”. Ο Watts, ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε το κάπνισμα τη δεκαετία του 1980, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο περιοδικό Rolling Stone τότε ότι αισθάνθηκε «πολύ τυχερός», γιατί οι γιατροί είχαν βρει τον καρκίνο νωρίς.

Ο άνδρας που γεννήθηκε στο Γουέμπλεϊ ήταν γνωστός ως ο λογικός από τους πιο σκανδαλιάρηδες Stones, προτιμώντας μια ήσυχη ζωή στην ύπαιθρο. Ο ίδιος απέρριψε τους οπαδούς λόγω της αγάπης του για τη σύζυγό του και απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο-τα σκουπίδια που είχαν εμπλακεί οι μουσικοί του-αν και θεραπεύτηκε για «πολύ βραχύβια» κατάχρηση αλκοόλ και ηρωίνης τη δεκαετία του 1980. Το 2016, ο Watts κατατάχθηκε στη 12η θέση στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τους 100 μεγαλύτερους drummer όλων των εποχών. Έζησε με τη 57χρονη σύζυγό του, Shirley Ann Shepherd, την κόρη τους Seraphina και την εγγονή Charlotte. Μια φωτογραφία των Watts και Shirley που υιοθετούν ένα πεντάχρονο διασωσμένο λαγωνικό από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Forever Hounds Trust πιστεύεται ότι είναι μια από τις τελευταίες του. Οι Rolling Stones αναμένεται να επαναλάβουν την περιοδεία τους στην Πολιτεία τον Σεπτέμβριο, μετά την αναβολή του πέρυσι λόγω της πανδημίας. Ο session και ο περιοδεύων μουσικός Steve Jordan είχε προηγουμένως ανακοινωθεί ως ο προσωρινός αντικαταστάτης του Watts στα τύμπανα. Μιλώντας τότε, ο Sir Mick καλωσόρισε τον Jordan, ο οποίος θα ενταχθεί στο συγκρότημα όταν ξεκινήσει η περιοδεία στο St Louis στις 26 Σεπτεμβρίου, με ημερομηνίες επίσης προγραμματισμένες για το Πίτσμπουργκ, το Νάσβιλ, τη Μινεάπολη, το Ντάλας και άλλα.

Κείμενο: Θανάσης Γκότοβος

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X