Νέα

Alcatrazz: Ο Jeff Loomis εντάχθηκε στο σχήμα

Ο πρώην κιθαρίστας των Nevermore και νυν των Arch Enemy, Jeff Loomis, εντάχθηκε στους Alcatrazz του Graham Bonnet. O Bonnet ανακοίνωσε την προσθήκη του Loomis στο συγκρότημα με μια ανακοίνωση στην οποία δήλωσε: «Με μεγάλη περηφάνια και ενθουσιασμό ανακοινώνω ότι ο Jeff Loomis είναι επίσημα ο νέος κιθαρίστας των Graham Bonnet’s Alcatrazz. Ο Jeff είναι ένας εξαιρετικός μουσικός, ένας λαμπρός συγγραφέας και ένας υπέροχος άνθρωπος. Οι ικανότητές του είναι απαράμιλλες και είμαι ενθουσιασμένος στην προοπτική του να ξαναδημιουργήσω τη μαγεία των πρώτων ημερών των Alcatrazz αλλά με ένα μοντέρνο, βαρύτερο ήχο.

Όταν πρωτοάκουσα τον Jeff, έμεινα έκπληκτος από την τεχνική του σε συνδυασμό με την εξαιρετική αίσθησή του και τις εκπληκτικές μελωδίες. Μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από αυτό στο επερχόμενο άλμπουμ των Graham Bonnet Band όπου ο Jeff είναι ένας από τους καλεσμένους. Για να είμαι ξεκάθαρος, ο Jeff είναι ακόμα ενεργό μέλος των Arch Enemy όπως είμαι κι εγώ με τους Graham Bonnet Band. Περισσότερα νέα θα ανακοινωθούν σύντομα».

Ο Jeff σχολίασε: «Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που θα δουλέψω με τον Graham Bonnet. Είμαι πολλά χρόνια οπαδός των φωνητικών και των στίχων του, και θα είναι τιμή μου να δημιουργήσουμε μουσική παρέα και να παίξουμε σε κάποια επιλεγμένα live shows. Θέλω να σας επισημάνω πως είμαι ακόμα πολύ ενεργό μέλος των Arch Enemy και θα σας δω όλους σας σύντομα στο δρόμο με αυτούς».

Η εκδοχή των Alcatrazz του Graham Bonnet είναι διαφορετική από αυτή του συγκροτήματος στο οποίο συμμετέχουν τα αρχικά μέλη Jimmy Waldo και Gary Shea, μαζί με το νέο τραγουδιστή Doogie White (Rainbow, Yngwie Malmsteen, Michael Schenker Fest), τον drummer Mark Benquechea και τον κιθαρίστα Joe Stump, και οι οποίο κυκλοφόρησαν νέο single, το “Turn Of The Wheel” νωρίτερα μέσα το μήνα.

Στις 4 Ιουνίου 2021 κυκλοφόρησε το νέο singleτων Alcatrazz, Turn Of The Wheel μέσω της Silver Lining Music. Το τραγούδι είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες εδώ. Το βίντεο για το τραγούδι μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Το νέο άλμπουμ με τη συμμετοχή των αρχικών μελών Jimmy Waldo και Gary Shea, μαζί με τον νέο τραγουδιστή Doogie White, τον drummer Mark Benquechea και τον κιθαρίστα Joe Stump θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021. Η προ-παραγγελία θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021.

«Το Turn Of The Wheel ήταν το πρώτο τραγούδι που γράψαμε μαζί», δηλώνει ο τραγουδιστής Doogie White. «Όταν άκουσα το riff και το groove, σκέφτηκα… αυτό είναι! Από εκείνη τη στιγμή, όλοι έβαλαν τα δυνατά τους για να κάνουν το καλύτερο άλμπουμ που μπορούσαμε». Το Turn Of The Wheel ως ένα ολότελα rock κομμάτι λειτουργεί υπέροχα». Ο Doogie συνεχίζει: «Ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο για να αναρωτηθούμε πώς τα λάθη που κάναμε χθες θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα αύριο, που ξεχνάμε σήμερα. Σήμερα είναι αυτό που έχουμε. Το χθες έχει φύγει και ίσως να μην έχουμε αύριο».

Οι Alcatrazz δημοσίευσαν την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το 2021: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο καλός μας φίλος Doogie White θα είναι ο τραγουδιστής μας για την περιοδεία των Alcatrazz το 2021. Είμαστε όλοι οπαδοί της φωνής του Doogie και του εντυπωσιακού ενεργητικού του. Υποσχόμαστε μια εκρηκτική ζωντανή παράσταση των κλασικών τραγουδιών των Alcatrazz που γνωρίζετε, καθώς και μερικές πρόσθετες επιλογές από τη δουλειά του Doogie με τους Rainbow και Michael Schenker. Ίσως να έχουμε και μερικά νέα τραγούδια για εσάς! Ανυπομονούμε να δούμε όλους τους θαυμαστές και τους φίλους μας σε αυτό που ελπίζουμε πως είναι μια πολύ απαραίτητη επιστροφή της ζωντανής μουσικής τον επόμενο χρόνο! Θα τα πούμε σύντομα … Να είστε ασφαλείς! – Jimmy Waldo, Joe Stump, Gary Shea & Mark Benquechea».

Έξι μήνες πριν την κυκλοφορία του single, οι Waldo, Stump, Shea και Benquechea εξέδωσαν μια ανακοίνωση στην οποία ανέφεραν ότι ο White θα συμμετέχει μαζί τους σε όλες τις περιοδείες για το 2021. Ένα μήνα πριν από αυτήν την ανακοίνωση, ο Bonnet δήλωσε πως δε συνεργάζεται πια με το μάνατζερ των Alcatrazz, Giles Lavery. Τα υπόλοιπα μέλη αντέδρασαν δηλώνοντας πως εκπροσωπούνται ακόμα από τον Lavery και επιτέθηκαν στον Bonnet λέγοντας ότι τους υπαγόρευσε το ποιος θα πρέπει να είναι ή να μην είναι ο συλλογικός ή ατομικός μάνατζερ.

Λίγο αργότερα, ο Bonnet εξέδωσε νέα ανακοίνωση στα social media στην οποία δήλωσε ότι «θα συνεχίσω να ηχογραφώ και να περιοδεύω με τους Alcatrazz. Είμαι ο ιδρυτής και ο κύριος τραγουδοποιός και είμαι παρών από την έναρξη του συγκροτήματος το ’83. Θα ανακοινώσω σύντομα το εκπληκτικό νέο line-up των Alcatrazz την άνοιξη».

Τα σχόλια του Bonnet ήταν λογικό να δημιουργήσουν σύγχυση στο fan base των Alcatrazz, προτρέποντάς των να εκδόσει νέα ανακοίνωση εξηγώντας την τοποθέτησή του. Η απάντηση του Bonnet ήταν η εξής: «Όταν ο μάνατζέρ μου παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2020, ρώτησα συλλογικά το συγκρότημα εάν ενδιαφέρονται να περιοδεύσουμε για τη στήριξη του νέου άλμπουμ. Με ενημέρωσαν ότι ενδιαφέρονται να περιοδεύσουν μόνο εάν συμπεριληφθεί ο πρώην μάνατζέρ μου. Κανείς δεν απολύθηκε, απλά τραβήξαμε χωριστούς δρόμους. Καθώς αυτό σηματοδότησε το τέλος αυτής της έκδοσης των Alcatrazz, ξεκίνησα άμεσα να ψάχνω νέα μέλη για το νέο line-up των Alcatrazz.

Έχω παίξει μουσική με διάφορες εκδοχές των Alcatrazz από τη διάλυση του αρχικού συγκροτήματος, αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα με οποιοδήποτε από τα αρχικά μέλη και η πρώτη φορά που ηχογράφησα χρησιμοποιώντας το όνομα Alcatrazz. Τη μέρα που παραιτήθηκε ο μάνατζέρ μου, με αφαίρεσε επίσης από admin από τις σελίδες των Graham Bonnet και Alcatrazz στο Facebook οπότε δεν ήμουν σε θέση να εξηγήσω στους οπαδούς τι συμβαίνει μέχρι πρόσφατα που το Facebook μου επέστρεψε τη σελίδα μου.

Η πρώτη παρεξήγηση συνέβη όταν πόσταρα στη σελίδα του συγκροτήματος ότι “ο Graham Bonnet και οι Alcatrazz” δε σχετίζονται πια με το management του Giles Lavery. Όταν το είπα αυτό, δεν αναφερόμουν στο πρόσφατο line-up. Εκείνοι με είχαν ενημερώσει μήνες νωρίτερα ότι θα περιόδευαν μόνο αν ήταν παρών και ο πρώην μάνατζέρ μου και για μένα, αυτό σήμαινε ότι παραιτήθηκαν. Η αναφορά μου πήγαινε στη νέα έκδοση των Alcatrazz. Δεν είναι στα σχέδιά μου να εγκαταλείψω το όνομα Alcatrazz και περιμένω πως ούτε αυτοί θα το κάνουν. Αυτή είναι μια παλιά ιστορία, συγκροτήματα διαλύονται και μετατρέπονται σε δύο εκδοχές. Δε με ενοχλεί αυτό. Περιόδευσα με τον Doogie τα τελευταία χρόνια με τους Michael Schenker Fest και είναι ένας καλός φίλος και ένας πραγματικά καλός performer. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει υπερβολικά πολλή μουσική. Οι άνθρωποι μπορούν να ακούνε είτε τη μία, είτε την άλλη, είτε και τις δύο εκδοχές και να διαλέξουν ποια τους αρέσει. Δεν ενδιαφέρομαι να φιλονικήσω για ένα όνομα, προτιμώ να φτιάχνω μουσική».

Όταν οι Waldo, Stump, Shea και Benquechea ανακοίνωσαν ότι δουλεύουν με τον White, ορκίστηκαν να δώσουν ένα εκρηκτικό live show στο οποίο θα πρωταγωνιστούν όλα τα κλασικά κομμάτια των Alcatrazz που γνωρίζετε, συν πρόσθετες επιλογές από τη δουλειά του Doogie με τους Rainbow και Michael Schenker Fest/ Temple Of Rock.

Έχοντας ιδρυθεί το 1983, οι Alcatrazz έγιναν διάσημοι για το μείγμα μελωδικού και progressive rock και για την παρουσίαση των βιρτουόζων στην κιθάρα, Yngwie J. Malmsteen και Steve Vai. Κάνοντας την εμφάνισή τους το 1983 με το No Parole From RocknRoll, το οποίο συμπεριλάμβανε το hit Island In The Sun, το συγκρότημα συνέχισε να αυξάνει τη δημοτικότητά του το 1985 με το δεύτερο άλμπουμ τους, Disturbing The Peace, το οποίο περιείχε το hit, God Blessed Video. ” Το συγκρότημα δημοσίευσε ένα ακόμη στούντιο LP, το Dangerous Games του 1986, πριν σταματήσει τον επόμενο χρόνο. Η μπάντα ανασυγκροτήθηκε και κυκλοφόρησε το Born Innocent το 2020, το πρώτο τους στούντιο άλμπουμ που περιείχε ολοκαίνουργιο υλικό από το 1986. Η Alcatrazz εκδοχή των Waldo, Stump, Shea και Benquechea έφτιαξε μια σελίδα στο Facebook όπου και θα ποστάρουν όλα τα επερχόμενα νέα.

Links:

Κείμενο: Σταύρος Πισσάνος, Ελίζα Καπουράλου

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X