Batushka, Diabolical, Eshtadur, Paradise In Flames, Warhammer

Οι Batushka θα εμφανιστούν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στο Fuzz Club στην Αθήνα, και το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Black Liturgy Pilgrimage European Tour 2022. Μαζί τους θα είναι οι Diabolical, Eshtadur, Paradise In Flames και Warhammer.

Πιο αναλυτικά:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:30
Eshtadur: 19:00 – 19:30
Paradise In Flames: 19:45 – 20:15
Warhammer: 20:30 – 21:00
Diabolical: 21:20 – 22:05
Batushka: 22:35

Αν και νεοσύστατο σχήμα οι Πολωνοί Batushka (τα περισσότερα μέλη τους βέβαια ήταν και παραμένουν μέλη και άλλων συγκροτημάτων) αφού έλαβαν σάρκα και οστά μόλις το 2015, εν τούτοις κατάφεραν να εντυπωσιάσουν σχεδόν τους πάντες κριτικούς και κοινό, με ένα και μόνο άλμπουμ το ​”Литургия” (“Liturgiya”), που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε παγκόσμια κλίμακα και τους οδήγησε άμεσα από την αφάνεια στην απρόσμενη ίσως επιτυχία και κατόπιν στις ζωντανές headline εμφανίσεις, τόσο σε clubs όσο και σε αρκετά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Και ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, στα τέλη του 2018 επήλθε η ρήξη ανάμεσα στα δύο βασικά μέλη του συγκροτήματος, τον τραγουδιστή ​Bartłomiej ​”Барфоломей​”​​ ​​Krysiuk και τον κιθαρίστα ​Krzysztof ​”Христофор​”​ Drabikowski ​με τον έναν να εκτοξεύει κατηγορίες προς τον άλλον, ενώ στην διαμάχη πήρε μέρος, σε ήπια μορφή όμως και ο τρίτος εκ των βασικών μελών, ο drummer Marcin ​”​Мартин​”​ Bielemiuk που ουσιαστικά κατηγόρησε τον κιθαρίστα ότι δεν λέει όλη την αλήθεια, αλλά μέρος αυτής (δηλαδή κατά το δοκούν).

Εν τέλει από την διάσπαση δημιουργήθηκαν δύο πλέον συγκροτήματα, οι Барфоломей’s Batushka (του τραγουδιστή) και οι Христофор’s ​Батюшка (του κιθαρίστα), ενώ ο drummer αποφάσισε να μην συνεχίσει με κανέναν από τους δύο και να ασχοληθεί με άλλα συγκροτήματα. Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη των αρχικών Batushka , αποφάσισαν να συνεχίσουν στην πλειοψηφία τους με τον τραγουδιστή. εκτός από ένα μέλος που συνεχίζει με τον κιθαρίστα. Και τα δύο συγκροτήματα κυκλοφόρησαν νέες πολύ καλες δουλειές, οι μεν του τραγουδιστή υπέγραψαν στην Metal Blade Records και έβγαλαν το ​”Господи​”​ ​(“​Hospodi​”), ενώ μέσω της δικής του δισκογραφικής εταιρίας Witching Hour Productions​, τα ​”​Раскол​”​ ​(“​Raskol​”)​ (EP), ​”​Черная литургия​”​ ​(“​Czernaya ​L​iturgiya​”)​ (Live άλμπουμ σε CD+DVD) και ​”​Царю небесный​”​ ​(“​Carju ​N​iebiesny​”)​ (EP), ενώ του κιθαρίστα έβγαλαν το “Панихида” (“Panixída”). Και τα δύο σχήματα περιοδεύουν, αλλά σαφέστατα και με διαφορά πολύ πιο ενεργοί τόσο δισκογραφικά όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις είναι το σχήμα του τραγουδιστή. Έτσι λοιπόν στα πλαίσια της νέας Ευρωπαϊκής περιοδείας των Барфоломей’s Batushka (του τραγουδιστή), οι Πολωνοί ρασοφόροι θα περάσουν και από την χώρα μας για δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, φέρνοντας μαζί τους όλα εκείνα τα σκηνικά που προσδίδουν την απαραίτητη κατάνυξη και θεατρικότητα στις εμφανίσεις τους.

Μαζί τους θα επισκεφθούν την χώρα μας για πρώτη φορά οι Σουηδοί death / black metallers Diabolical, ένα συγκρότημα που υφίσταται από το 1996 αρχικά ως Misanthropic Orchestra και μετέπειτα ως Diabolical. Ιδρυτικό μέλος και κινητήριος μοχλός του σχήματος ήταν και παραμένει ο κιθαρίστας / τραγουδιστής ​Dag Sverker Vidgren (πρώην Centinex και Demonical) ο οποίος είναι ταυτόχρονα παραγωγός και ηχολήπτης, ενώ ήταν και συνιδρυτής / συνιδιοκτήτης του περίφημου Necromorbus Studio μαζί με τον ​Tore Gunnar Stjerna, μέχρι που το 2013 αποχώρησε και δημιούργησε το δικό του στούντιο, το Wing Studio. Μέχρι στιγμής έχουν στο ενεργητικό τους ένα Demo, δύο EPs, μία συλλογή ένα Live άλμπουμ και πέντε στούντιο άλμπουμ με πιο πρόσφατο το φοβερό “Eclipse” του 2019. Η τρέχουσα χρονική περίοδος συμπίπτει και με την 25ετή επέτειο από το ξεκίνημα τους, οπότε τι καλύτερο από να την γιορτάσουν περιοδεύοντας στο πλευρό των οπαδών τους, με ένα ειδικά διαμορφωμένο για την περίσταση setlist.

Πριν τους Diabolical θα εμφανιστούν οι Warhammer, ένα πολύ καλό εγχώριο σχήμα που ξεκίνησε την καριέρα του το 2012 παίζοντας αρχικά thrash-death metal μέχρι και το 2019, ενώ από το 2020 άλλαξαν τον ήχο τους σε death-black metal, δίχως όμως να έχουν εγκαταλείψει εντελώς τα thrash metal στοιχεία τους, πράγμα που γίνεται άμεσα αντιληπτό στο πιο πρόσφατο άλμπουμ τους “Ashes And Cinders” του 2021. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει τρία στούντιο άλμπουμ, ενώ έχουν ήδη περιοδεύσει αρκετά στο εξωτερικό, αποκομίζοντας έτσι όλη την απαραίτητη συναυλιακή εμπειρία στην πράξη και ταυτόχρονα αυξάνοντας τον αριθμό των οπαδών τους.

Οι Βραζιλιάνοι Paradise In Flames δημιουργήθηκαν το 2002 και έκτοτε δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να παίζουν πραγματικά αξιόλογο συμφωνικό black metal στα χνάρια των Cradle Of Filth και Dimmu Borgir, το οποίο συνδυάζουν με διάσπαρτα στοιχεία από το death metal και κάποια λιγότερα από το thrash metal, κάνοντας έτσι το αποτέλεσμα να ηχεί απλά καταιγιστικό. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο Demos, ένα EP και τέσσερα στούντιο άλμπουμ με πιο πρόσφατο το καταπληκτικό “Act One” του 2021. Συμμετέχοντας λοιπόν στην εν λόγω περιοδεία, τους δίνεται επιτέλους η δυνατότητα να μπορέσουν να παρουσιάσουν ζωντανά το υλικό τους και στο Ευρωπαϊκό κοινό και να αποδείξουν τι πραγματικά αξίζουν επί σκηνής, κάτι που έχουν ήδη καταφέρει να κάνουν με μεγάλη ευκολία, αλλά μόνο εντός των τειχών της πατρίδας τους.

Τις συναυλίες καθημερινά θα ανοίγουν οι Κολομβιανοί Eshtadur που υφίστανται από το 2005, έχουν ηχογραφήσει μέχρι στιγμής ένα Demo, ένα EP και τέσσερα άλμπουμ, με το πιο πρόσφατο και συνάμα φοβερό “From The Abyss” να κυκλοφορεί το 2020 και κινούνται στον χώρο του μελωδικού Σκανδιναβικού death metal, με κάποια συμφωνικά στοιχεία αλά SepticFlesh, Behemoth, Fleshgod Apocalypse και Carach Angren να εμπλουτίζουν τον ήχο τους και να του δίνουν μια πιο πομπώδη διάσταση, αλλά και thrash metal περάσματα. Το ιστορικό τους όσον αφορά τον συναυλιακό τομέα είναι αρκετά πλούσιο, αφού έχουν στην κυριολεξία οργώσει όλη την Λατινική Αμερική, αλλά έχουν περιοδεύσει και σε Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Ευκαιρία λοιπόν να αποδείξουν την αξία τους και στο Ελληνικό κοινό.

Ώρα έναρξης: 19:30 – Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 1: Επί του παρόντος η προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά από τα www.123tickets.gr και www.hunteragency.gr. Σύντομα θα ανακοινωθεί και θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Νο. 2: Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν την περίοδο εκείνη.

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X