Possessed, Vapor + more

Oblivion European Tour 2023
POSSESSED (U.S.A)
+VAPOR + STOIC SUFFERING + MATT MILLER
Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 – Principal Club Theater @ Mylos Area – Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 – Gagarin 205 Live Music Space – Αθήνα

“The Pioneers Of Death Metal Strike Back”

Δεν υπάρχουν πολλά συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής, που να έχουν υπάρξει τόσο σημαντικά και επιδραστικά και με τόσο μικρή δισκογραφία, όπως οι POSSESSED, κάτι που μετατρέπει την περίπτωσή τους σε εντελώς ιδιαίτερη και ασυνήθιστη. Οι Αμερικάνοι, από το Bay Area, ήταν από τα πρώτα ακραία συγκροτήματα που ξεπήδησαν μέσα από αυτήν την περιοχή που έβγαλε τεράστια σχήματα όπως οι METALLICA, EXODUS, TESTAMENT, HEATHEN, VIO-LENCE, FORBIDDEN, DEATH ANGEL και τόσα άλλα.

Το 1984, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo, με τον σημαδιακό τίτλο “Death Metal”, που δημιούργησε πολύ θόρυβο γύρω από το όνομα τους και άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις, ενώ έμελλε να δώσει το όνομά του και σε μία ολόκληρη, νέα για τότε, μουσική σκηνή. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν το δεύτερο demo τους το “Demo 1985” του οποίου η υποδοχή υπήρξε τόσο εντυπωσιακή, που κέρδισαν μία θέση στις θρυλικές συλλογές της Metal Blade Records, “Metal Massacre” και συγκεκριμένα στην συλλογή “Metal Massacre VI” με το κομμάτι “Swing Of The Axe” Λίγο αργότερα υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο με την Combat Records για να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, “Seven Churches” (μέσω των Combat Records, Banzai Records και Roadrunner Records). Εκείνη την περίοδο, η Debbie Abono ήταν η μάνατζερ τους, μία πανέξυπνη γυναίκα που βοήθησε στα πρώτα τους βήματα πάρα πολλά από τα συγκροτήματα της περιοχής και όχι μόνο (EXODUS, VIO-LENCE, FORBIDDEN, BROKEN HOPE, CYNIC, OBITUARY, SEPULTURA, SKINLAB, κ.λ.π.), παρότι ήταν πολύ μεγαλύτερη στην ηλικία και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το metal εν γένει. Η μόνη σχέση / κίνητρο που υπήρχε, ήταν ότι μια από τις κόρες τις, τα είχε τότε με τον Larry LaLonde. Μάλιστα, είχε βάλει όρο στους POSSESSED, ότι θα συνέχιζε ως μάνατζερ τους, εφόσον ο κιθαρίστας Larry LaLonde και ο τραγουδιστής / μπασίστας Jeff Becerra, θα τελείωναν πρώτα το σχολείο!

Το “Seven Churches” (1985) ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον Randy Burns και από τις πρώτες νότες του “The Exorcist”, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι δεν επρόκειτο για ένα συνηθισμένο συγκρότημα. Με υπερηχητικές ταχύτητες, φρενήρεις κιθάρες και φωνητικά που δεν είχαν ακουστεί έτσι ποτέ ξανά, οι POSSESSED σκόρπιζαν δέος και τρόμο σε όσους τους άκουγαν για πρώτη φορά, δημιουργώντας το πρώτο death metal άλμπουμ όλων των εποχών. Παρά τα θρυλούμενα, ότι οι DEATH είναι το πρώτο συγκρότημα του είδους, λέγεται ότι ο Chuck Schuldiner ακούγοντας το “Seven Churches”, αποφάσισε ότι το γκρουπ του έπρεπε να κινηθεί σε αυτό το ύφος, πήρε τον ίδιο παραγωγό, τον Randy Burns, για το ντεμπούτο των DEATH, το “Scream Bloody Gore” (1987), ενώ είχε διασκευάσει και το “The Exorcist” των POSSESSED. Το κλασικό αυτό άλμπουμ, αποτέλεσε πολύ μεγάλη επιρροή, πέρα από τους DEATH και σε άλλα πολύ μεγάλα γκρουπ του ακραίου ήχου, όπως τους SEPULTURA, CANNIBAL CORPSE, AMON AMARTH, MORBID ANGEL, DEICIDE, κ.α. Χρονολογικά βέβαια οι POSSESSED συνυπήρχαν με τους MANTAS (Από την διάλυση των οποίων προέκυψαν οι DEATH και οι MASSACRE), τους XECUTIONER (Οι οποίοι μετονομάστηκαν σε OBITUARY), τους MORBID ANGEL τους MASTER και τους SLAUGHTER και όλοι τους έπαιζαν death metal. Οι POSSESSED όμως ήταν οι πρώτοι που κυκλοφόρησαν στούντιο άλμπουμ.

Το επόμενο άλμπουμ τους, το “Beyond The Gates”, βγήκε ένα χρόνο αργότερα, το 1986, με το χαρακτηριστικό fold-out εξώφυλλο (το artwork του άλμπουμ είχε επιμεληθεί ο πασίγνωστος σχεδιαστής εξωφύλλων Edward Repka), έπασχε λίγο στον τομέα της παραγωγής (την οποία είχε αναλάβει ο πολυπράγμων μουσικός -κυρίως ντράμερ- και παραγωγός Carl Canedy) και είχε μία κάπως πιο thrash κατεύθυνση, αλλά ήταν εξίσου φοβερό. Κύκνειο τους άσμα έμελλε να είναι το καταπληκτικό “The Eyes Of Horror” (EP 1987), στο οποίο την παραγωγή είχε αναλάβει ο σπουδαίος κιθαρίστας Joe Satriani, του οποίου μαθητής ήταν ο ένας εκ των δύο κιθαριστών των POSSESSED, ο Larry LaLonde! Δυστυχώς την κυκλοφορία του EP, διαδέχθηκε η πρόωρη διάλυση των POSSESSED. Έκτοτε μόνο ο Larry LaLonde (πρώην BLIZZARD μαζί με τον Jeff Becerra και SERJ TANKIAN AND THE F.C.C. (Live)), κατάφερε να συνεχίσει και να ακολουθήσει μια σημαντική μουσική καριέρα. Αρχικά μεταπήδησε στους techno-thrashers BLIND ILLUSION και κατόπιν στους PRIMUS, με τους οποίους συνεχίζει να παίζει ακόμα και σήμερα, μαζί με τον εκπληκτικό τραγουδιστή / μπασίστα και ιδρυτικό μέλος (και γενικά πολυπράγμονα) Les Claypool (επίσης πρώην BLIND ILLUSION και συνιδρυτής του συγκροτήματος).

Η μοίρα, όμως, έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον τραγουδιστή / μπασίστα των POSSESSED, Jeff Becerra. Το 1989 (όντας μόλις 21 ετών), έπεσε θύμα των ληστών ενός κοσμηματοπωλείου κατά την έξοδο τους με την λεία από το κατάστημα και τον πυροβόλησαν δύο φορές, με αποτέλεσμα η μία σφαίρα να διαπεράσει τον πνεύμονά του και να καρφωθεί στη σπονδυλική του στήλη, αφήνοντάς τον έκτοτε καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο. Μάλιστα, ήταν πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού οι ληστές πήγαν να του ρίξουν και την χαριστική βολή, αλλά έπαθε εμπλοκή το όπλο τους.

Οι POSSESSED αρχικά επανήλθαν το 1991 με τους Mike Torrao (Κιθάρα & Φωνητικά, πρώην BLITZKRIEG, ICONKLAST και INFANTICIDE) και μόνο μέλος από την κλασική σύνθεση του συγκροτήματος Mark Strassburg (Κιθάρα, πρώην BLIND ILLUSION, INDESTROY και FATAL SIN), Bob Yost (R.I.P., Μπάσο, πρώην DESECRATION SECTION EIGHT και SOCIAL DISEASE) και Walter Ryan (Τύμπανα) και κυκλοφόρησαν το Demo 1991 που περιλάμβανε δύο νέες συνθέσεις, ενώ με το ίδιο σχεδόν line up (με μόνη αλλαγή / προσθήκη αυτή του Paul Perry που ανέλαβε χρέη μπασίστα στην θέση του αποχωρήσαντα Bob Yost) κυκλοφόρησαν το Demo 1993 με δύο ακόμα νέες συνθέσεις και μία επανηχογράφηση του “The Seventh Sign” από το Demo 1991 και κατόπιν διέλυσαν. Το υλικό που πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν ήταν αρκετά αξιόλογο, ενώ κατάφεραν και έπαιξαν και κάποιες ελάχιστες συναυλίες

Μετά από πάρα πολλά χρόνια απουσίας και σιγής, ο Jeff Becerra (πρώην BLIZZARD μαζί με τον Larry LaLonde, MISERY, έχοντας την άδεια από τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος και κατόπιν προτροπής των μελών των SADISTIC INTENT, άρχισαν να κάνουν πρόβες πάνω στο υλικό των POSSESSED, γεγονός που τους οδήγησε σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο Wacken Open Air του 2007 και κατόπιν συνέχισαν να πραγματοποιούν σποραδικές εμφανίσεις για το υπόλοιπο του έτους καθώς και για τα επόμενα χρόνια, στις οποίες έπαιζαν πρώτα οι SADISTIC INTENT το δικό τους υλικό και μετά μαζί με τον Jeff Becerra εμφανίζονταν ως POSSESSED.

Το 2019, 32 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του EP “The Eyes Of Horror” το 1987, οι POSSESSED κυκλοφόρησαν το νέο και τρίτο τους στούντιο άλμπουμ “Revelations Of Oblivion” μέσω της Nuclear Blast Records, που χαιρετίστηκε και όχι αδίκως ως μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες εκείνης της χρονιάς και απέδειξε ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε πλήρη φόρμα, τόσο συνθετικά όσο και εκτελεστικά.

Οι πρωτοπόροι του ακραίου metal, POSSESSED, λοιπόν μαζί με δύο ακόμα ξένα σχήματα ως support acts που θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, θα επισκεφθούν την χώρα μας, με πρώτη στάση την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 στη Θεσσαλονίκη και το Principal Club Theater @ Mylos Area και δεύτερη στάση την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στην Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space. Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που έρχονται στη χώρα μας, αλλά κανείς δεν θέλει να λείψει από το ραντεβού με την ιστορία επτά χρόνια μετά την πρώτη τους επίσκεψη στην χώρα μας. Έτσι δεν είναι;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων και για τις δύο συναυλίες θα ξεκινήσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στις 14:00. Σύντομα θα ξεκινήσει και η προπώληση εισιτηρίων μέσω των φυσικών σημείων πώλησης σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ώρα έναρξης: 20:30 – Τιμή εισιτηρίου: 25 Ευρώ (Περιορισμένη προπώληση) – 28 Ευρώ (Λοιπή προπώληση) – 30 Ευρώ (Ταμείο)

Online προπώληση εισιτηρίων για Θεσσαλονίκη & Αθήνα: www.123tickets.gr

Προπώληση Εισιτηρίων ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη / Κιν: 6947017720)
Alone Music Store (Γ. Θεοχάρη 2, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-266772)
Café Bar Διώροφον (Κερασούντος 81, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310-453998)

Προπώληση Εισιτηρίων ΑΘΗΝΑ

Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα / Τηλ: 210-3304133)
No Remorse Records (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ. 210-3830981)
Reload Store (Ακαδημίας 81, Αθήνα / Τηλ: 210-3801464)
Bowel Of Noise (Θεμιστοκλέους 25, Αθήνα / Τηλ. 210-3846783)
Le Disque Noir (Θεμιστοκλέους 29, Αθήνα / Τηλ: 211 2143554)
Cinema Libre Filmstore (Θεμιστοκλέους 34, Αθήνα / Τηλ: 210-3803833)
Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Μοναστηράκι / Τηλ: 210-3648180)

Facebook event Αθήνας: https://www.facebook.com/events/1308543023391824
Facebook event Θεσσαλονίκης: https://www.facebook.com/events/266569705885404

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X