Αφιερώματα

Kamelot: Αφιέρωμα στην πορεία του Αμερικανικού σχήματος

Με την βάση του σχήματος να είναι η Tampa της Florida, αν και στην παρούσα φάση στο σχήμα βρίσκονται ένας Σουηδός (Tommy Karevik) και ένας Γερμανός (Oliver Palotai) , οι Kamelot είναι μια από τις πιο επιτυχημένες μπάντες στον χώρο του μελωδικό prog/power metal. Έπειτα από μια απουσία εμφανίσεων εννέα χρόνων από τον Ελλαδικό χώρο, οι Kamelot επιστρέφουν για μια εμφάνιση στο Gagarin205 στις 10 Νοεμβρίου 2017. Οπότε καιρός είναι να κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία τους…

Το ξεκίνημα: 1988 – 2000

Οι Kamelot ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι εν έτη 1988 από τον κιθαρίστα Thomas Youngblood, τον drummer Richard Warner ως Camelot. Το διάστημα εκείνο το σχήμα ηχογράφησε το κομμάτι Breaking The Silence για την συλλογή Tampa Bays Metal Mercenaries: The Invasion στην οποία συμμετείχαν συγκροτήματα από την περιοχή της Tampa, την παραγωγή της οποίας ανέλαβε ο πρώην μπασίστας των Savatage, KeithThumperCollins (συμμετείχε στα άλμπουμ Sirens & Power Of The Night), ενώ διετέλεσε επίσης και μέλος για ένα διάστημα των Jack Starr’s Burning Starr. Ωστόσο ως επίσημη χρονολογία ίδρυσης του σχήματος είναι το έτος 1991, όπου πλέον το σχήμα μετονομάζεται απλά σε Kamelot. Οι Youngblood & Warner παραμένουν στο τιμόνι και στο σχήμα προστίθενται πλέον οι Mark Vanderbilt στα φωνητικά και ο Sean Christians στο μπάσο, με τον τελευταίο να χρησιμοποιεί στα πρώτα χρόνια της παραμονής του στο συγκρότημα το προσωνύμιο Cristians αλλά δεν είναι άλλος από τον γνωστό μας Sean Tibbets.

Ως κουαρτέτο το σχήμα κυκλοφορεί δυο demo κασέτες, τις Demo 1991” & Demo 1993”. Στην πρώτη περίπτωση υπήρχαν τρία κομμάτια τα οποία μελλοντικά επανηχογραφήθηκαν και έλαβαν θέση μέσα στα άλμπουμ Eternity (βλ. “Warbird”) & “Dominion” (βλ. “Crossing Two Rivers” και “Birth Of A Hero”). Το Demo 1993” από την άλλη περιείχε δυο νέες συνθέσεις (βλ. “Proud Nomad” & “Eternity”) συν μια επανηχογράφηση του Warbird”, το οποίο κυκλοφόρησε και ως split με τους επίσης Αμερικανούς Oracle (στους οποίους συμμετείχαν τα μέλη των Iced Earth, James MacDonough & Brent Smedley), καθότι ανήκαν στο ίδιο management. Στο Demo 1993” επίσης παρατηρείτε και αλλαγή στην σύνθεση, αφού μπασίστας του σχήματος πλέον είναι ο Glenn Barry ενώ λίγο μετά την κυκλοφορία του εντάσσεται στο σχήμα ο David Pavlicko στα πλήκτρα. Αυτό ήταν άλλωστε και εκείνο που οδήγησε τους Kamelot στην υπογραφή συμβολαίου με την δύναμη της εποχής, Noise Records

kamelot 1998

… όπου έχοντας στον πλάι τους τον σπουδαίο παραγωγό Jim Morris, ο οποίος μέχρι τότε είχε συνεργαστεί με σχήματα όπως οι Agent Steel, οι Crimson Glory, οι Doctor Butcher, οι Whiplash & οι Savatage ανάμεσα σε άλλους, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους, Eternity, στις 23 Αυγούστου 1995, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από τον τύπο. Έναν χρόνο αργότερα, στα τέλη του 1996, το Dominionκυκλοφορεί και το winning team Kamelot Jim Morris βαστά γερά ενώ οι αντιδράσεις κοινού και ΜΜΕ μιλούν για έναν δίσκο ισάξιου του προκατόχου του. Όμως τα σύννεφα δεν άργησαν να έρθουν για τους Kamelot.

kamelot eternity dominion

Στα τέλη του 1997 με αρχές του 1998 το ιδρυτικό μέλος Richard Warner καθώς επίσης και ο Mark Vanderbilt αποχωρούν, με τους Youngblood, Pavlicko & Barry να κάνουν το “κόλπο γκρόσο” και με εντάσσουν στο δυναμικό των Kamelot αρχικά τον drummer Casey Grillo¸ του οποίου το παίξιμο έδωσε άλλη πνοή στο σχήμα. Ελλιπείς παρέμενε ωστόσο η θέση πίσω από το μικρόφωνο. Το πρόσωπο του νέου τραγουδιστή είχε βρεθεί σε αυτό του Νορβηγο-ταιλανδού Roy Sætre Khantatat ή ευρύτερα γνωστού ως Roy Khan, ο οποίος μέχρι πρότινος αποτελούσε μέλος των Conception, οι οποίοι διέλυσαν έχοντας κυκλοφορήσει προσφάτως το εξαιρετικό Flow. Μια τεράστια “μεταγραφή” είχε πραγματοποιηθεί. Αμέσως το σχήμα αρχίζει να δουλεύει πάνω στο υλικό το οποίο θα αποτελούσε την τρίτη δισκογραφική δουλειά του σχήματος. Αυτό ήταν και το άλμπουμ Siége Perilous, στου οποίου την παραγωγή συνεργάστηκαν οι Youngblood & Morris για ακόμα μία φορά ενώ την μίξη ανέλαβε ο κιθαρίστας των Victory, Tommy Newton, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με σχήματα όπως Helloween, Gamma Ray και φυσικά τους Conception. Ο δίσκος κυκλοφορεί στις 28 Ιουλίου 1998 και μια περιοδεία στην Ευρώπη ακολουθεί την επόμενη σεζόν, η πρώτη του σχήματος, η οποία συντέλεσε στο να γίνει ευρύτερα γνωστό το όνομα των Kamelot. Μετά το τέλος της περιοδείας ο David Pavlicko έπειτα από μια πενταετία στο σχήμα, αποχωρεί.

kamelot-siege-fourth

Η επόμενη χρονιά φέρνει ριζικές αλλαγές γύρω από το σχήμα. Το κουαρτέτο Youngblood, Khan, Barry, Grillo αποφασίζουν να δοκιμάσουν να συνεργαστούν με μια νέα ομάδα στον χώρο παραγωγής. Ο λόγος για τους Sascha Paeth (Avantasia, exHeavens Gate, exLuca Turilli) & MichaelMiroRodenberg (Avantasia, exLuca Turilli), οι οποίοι ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας την παραγωγή για το τέταρτο δίσκο της μπάντας, The Fourth Legacy, ο οποίος βρέθηκε στα ράφια των δισκοπωλείων στις 22 Δεκεμβρίου 1999, από την Noise Records και πάλι. Να σημειωθεί πως η δυάδα συμμετείχε παίζοντας κιθάρα & πλήκτρα αντίστοιχα, με τον Miro να βοηθά και στις ενορχηστρώσεις ενώ στο δίσκο συμμετέχουν ως guests οι συνοδοιπόροι του Paeth στους Heavens Gate, Thomas Rettke & Robert HuneckeRizzo, σε δεύτερα φωνητικά & κρουστά αντίστοιχα (σ.σ.: με τον HuneckeRizzo υπήρξαν και συνοδοιπόροι για πολλά χρόνια οι Paeth &Miroστο σχήμα του Luca Turilli). Με τον δίσκο αυτό η μπάντα το 2000 περιόδευσε ως μέλος της New Allegiance Tour 2000”, μια περιοδείας που πέραν των Kamelot συμμετείχαν οι Crimson Glory προωθώντας το Astronomica αλλά και οι Evergrey οι οποίοι είχαν στις αποσκευές τους το εξαιρετικό Solitude Dominance Tragedy”. Στην περιοδεία αυτή ο δρόμος τους έφερε και από την Ελλάδα, για πρώτη φορά, πραγματοποιώντας τρεις εμφανίσεις, μια στην Θεσσαλονίκη (25 Απριλίου; Club Υδρόγειος) και δυο στην Αθήνα (26 & 27 Απριλίου; Bug Club). Αυτό τους ώθησε στο να κυκλοφορήσουν και το πρώτο τους, σχεδόν, live album The Expedition, στο οποίο τέσσερα από τα συνολικά έντεκα κομμάτια είναι studio ηχογραφήσεις. Όσον αφορά για τα υπόλοιπα, αυτά ηχογραφήθηκαν σε συναυλίες του σχήματος στην Γερμανία και την Ελλάδα! Να σημειωθεί πως την θέση του Pavlicko στην περιοδεία ανέλαβε ο Günter Werno (Vanden Plas, exMissa Mercuria).

kamelot-2000

Η πορεία προς την δόξα: 2000 – 2008

Έχοντας λοιπόν προσφάτως κυκλοφορήσει το The Expedition”, οι Kamelot κυκλοφορούν στις 10 Ιουλίου 2001 το Karma το οποίο ήταν και το άλμπουμ εκείνο που άρχισε να μεγαλώνει το όνομα του Αμερικανό-νορβηγικού συγκροτήματος όλο και πιο πολύ. Με τους Paeth & Miroστο τιμόνι της παραγωγής, το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι άσχημο. Ήδη αυτό είχε δείξει τα σημάδια του μέσα από The Fourth Legacy. Αυτό που πολλοί οπαδοί δεν γνωρίζουν για το Forever, μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου, αποτελεί μια διασκευή ή και εκ νέου ενορχήστρωση του κομματιού  της σύνθεσης του σπουδαίου Νορβηγού συνθέτη Edward Grieg (1843-1907), “Solveigs sang, το οποίο αποτελεί μέρος του θεατρικού έργου Peer Gynt του Henrik Ibsen (1828-1906) ενώ το intro του δίσκου, το κομμάτι Regalis Apertura αποτελεί σύνθεση του Miro.

Η αρχή μιας “άτυπης διλογίας” επρόκειτο να ξεκινήσει από κει και πέρα για τα επερχόμενα δυο άλμπουμ της μπάντας, όσον αφορά την θεματολογία των δίσκων. Ο  Γερμανός ποιητής, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, θεωρητικός της Τέχνης και επιστήμονας, Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749 – 1832), και το μυθιστόρημα του “Φάουστ” (το οποίο μιλά για έναν άνδρα που πούλησε την ψυχή του στον διάολο), δείχνει να οδηγεί το σχήμα να ασχοληθεί πάνω σε αυτό. Αυτός ήταν και ο  τελευταίος δίσκος της μπάντας με την Noise Records, το εξαιρετικό Epica, το οποίο κυκλοφόρησε στις 13 Ιανουαρίου 2003. Στο δίσκο εμφανίζεται και ο Luca Turilli, παίζοντας ένα solo στο κομμάτι Descent of the Archangel”. Τρίτη συνεχόμενη συνεργασία επίσης και με τους Paeth & “Miro”, οι οποίοι παραμένουν φαβορί για το εγγύς μέλλον. Μια μεγάλη περιοδεία ακολουθεί και τα πλήκτρα αυτή την φορά αναλαμβάνει ο Mats Olausson (ex-Ark, ex-Yngwie J. Malmsteen; Απεβίωσε το 2015). Το δεύτερο και τελευταίο μέρος της προαναφερθείσας “διλογίας”, το άλμπουμ όπου κατά γενική ομολογία οι Kamelot έφτασαν “ταβάνι”, ήταν το The Black Halo. Κυκλοφόρησε κάτω από νέα δισκογραφική στέγη, αυτήν της SPV/Steamhammer στις 15 Μαρτίου 2005. Ήταν πραγματικά μια μεγαλόπνοη παραγωγή και αυτό μπορεί κάλλιστα κανείς να το διαπιστώσει χάρη στις συμμετοχές του δίσκου: Shagrath (Dimmu Borgir), Jens Johansson (Stratovarius) & Simone Simons (Epica) ανάμεσα απλά σε άλλους.

Για ακόμα μια φορά η μπάντα συνεργάστηκε με τους Paeth & “Miroαλλά και με τον άνθρωπο που επιμελήθηκε όλα τους τα εξώφυλλα μέχρι τώρα, τον Derek “Dodge” Gores, το οποίο έμελε να ήταν και το τελευταίο του. Χάρη στο The Black Halo η δημοτικότητα του σχήματος έχει ανέβει και γι’ αυτό γυρίζουν και δυο video clip με τον εξαιρετικό Patric Ullaeus (Firewind, Dream Evil, Arch Enemy κ.α.), πάνω στα κομμάτια The Haunting (Somewhere in Time)” και March of Mephisto, στα οποία εμφανίζονται η Simmons & o Shagrath αντίστοιχα. Η “Black Halo World Tour 2005” φέρνει τους Kamelot για ακόμα φορά στην Ελλάδα, στις 8 & 9 Απριλίου σε Θεσσαλονίκη (Υδρόγειος) και Αθήνα (Gagarin 205) αντίστοιχα. Μαζί τους στις ελληνικές εμφανίσεις ήταν και ο Timo Kotipelto των Stratovarius με το προσωπικό του σχήμα. Λίγο καιρό μετά το σχήμα ανακοινώνει επίσημα τον Oliver Palotai (Sons of Seasons, exDoro) ως νέο μόνιμο πληκτρά. Κατά την διάρκεια του δεύτερου σκέλους της “Black Halo World Tour” η μπάντα ηχογραφεί την εμφάνιση της στις 11 Φεβρουαρίου 2006 στο Όσλο και το “Rockefeller Music Hall” ώστε να το κυκλοφορήσει οχτώ μήνες αργότερα υπό την ονομασία “One Cold Winter’s Night”.

kamelot-epica-black-halo-band-2005

Στα τέλη της ίδιας χρονιάς οι Kamelot επισκέπτονται και πάλι τα Gate Studios στο  Wolfsburg για να ηχογραφήσουν αυτήν την φορά το Ghost Opera, το οποίο βρέθηκα στα ράφια των δισκοπωλείων την 1η Ιουνίου 2007, με την συμμετοχή και πάλι της Simone Simons ενώ στο εικαστικό κομμάτι συνεργάστηκαν οι Mattias Norén (Evergrey, Ayreon κ.α.) & Alexandra V Bach (Adagio, Stream Of Passion κ.α.). Τέσσερις από τις συνθέσεις του δίσκου οπτικοποιήθηκαν αυτή τη φορά, ο λόγος για τα Ghost Opera”, “The Human Stain”, “Rule the Worldκαι Love You to Death. Ο δίσκος αποτέλεσε εμπορική επιτυχία, οδηγώντας την SPV να επανακυκλοφορήσει τον δίσκο, μόλις εννέα μήνες αργότερα, στις 28 Μαρτίου 2008 υπό τον τίτλο Ghost Opera: the Second Coming. Πέραν του δίσκου, εμπεριέχονταν και ένα δεύτερο CD με δέκα ζωντανές ηχογραφήσεις από την εμφάνιση τους στο Βελιγράδι της Σερβίας καθώς επίσης και 4 επιπλέον bonus tracks. Η περιοδεία αυτή, η “Ghost Opera European Tour Part II” έμελε να είναι και η τελευταία με που πέρασε από την χώρα μας, στις 16 & 17 Απριλίου 2008 σε Αθήνα (στο παλιό Fuzz Club) και Θεσσαλονίκη (Υδρόγειος) αντίστοιχα. Μαζί τους σε εκείνες τις εμφανίσεις ήταν οι δικοί μας Firewind & οι Ισπανοί gothic metallers Forever Slave. Πάμπολες εμφανίσεις δόθηκαν το διάστημα 2008 – 2009 με αποκορύφωμα να εμφανιστούν ως support σχήμα στους Iron Maiden.

kamelot-ghost-opera-covers

Αλλαγές προ των πυλών: 2009 – 2011

Έχοντας τελειώσει την περιοδεία για την προώθηση του Ghost Opera, οι Kamelot δια στόματος Thomas Youngblood ανακοινώνουν την λήξη της συνεργασίας τους με τον μπασίστα Glenn Barry, τον οποίο για το διάστημα 2006 – 2009 αντικαθιστούσε ως session το ιδρυτικό μέλος των Kamelot, Sean Tibbets, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2009 επανεντάσσεται στο σχήμα. Η μπάντα πλέον έχει αρχίσει και δουλεύει πάνω στον ένατο δίσκο της καριέρας της, το Poetry for the Poisoned, το οποίο κυκλοφόρησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 από την KMG Recordings, την εταιρεία την οποία έχει το ίδιο το σχήμα, σε συμπαραγωγή/διανομή με την earMUSIC/Edel. Η Simmons επανεμφανίζεται ως guest και μαζί της ο δικός μας Gus G. Η μπάντα γυρίζει και ένα video clip  για το κομμάτι The Great Pandemonium, του οποίου υπεύθυνος σκηνοθέτης ήταν ο drummer των Nocturnal Rites, Owe Lingvall. Το Poetry for the Poisoned κατάφερε να ενταχθεί στην θέση #74 του Αμερικανικού  Billboard 200, πουλώντας 6.100 αντίτυπα την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του.

Φαίνεται όμως ότι το μεγάλο μπαμ για την μπάντα έρχεται δίχως καλά καλά να το γνωρίζουν οι ίδιοι… Στις 6 Σεπτεμβρίου 2010, η μπάντα ανακοίνωσε ότι ο Khan ήταν πολύ άρρωστος κατά τη διάρκεια των προβών για την επερχόμενη Βορειοαμερικάνικη περιοδεία, πράγμα που τον οδήγησε να επιστρέψει άρον άρον πίσω στην Νορβηγία. Αρχικά η μπάντα είχε ανακοινώσει πως θα συνεχίσει την περιοδεία της με session τραγουδιστή τον Michael Eriksen των Circus Maximus, το μόνο που πραγματικά συνέβη ήταν  ακύρωση της περιοδείας με τον Khan, αν και το μοναδικό show που πραγματοποιήθηκε με τον Eriksen στα φωνητικά, ήταν αυτό στο ProgPower USA XI, στην Atlanta της Georgia των ΗΠΑ, στις 10 Σεπτεμβρίου 2010.

Στις 16 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους, λόγω παρατεταμένης ασθένειας του Khan, η μπάντα ανακοίνωσε πως ο (πρώην) τραγουδιστής των Rhapsody of Fire, Fabio Lione, θα αντικαταστήσει τον Khan για τις υπόλοιπες ημερομηνίες της Pandemonium Tour σε Λατινική Αμερική, Ευρώπη και Βόρεια Αμερική μέσα στο 2011, αλλά και αυτή της κρουαζιέρας 70.000 Tons of Metal του 2012. Πληθώρα τραγουδιστών εμφανίστηκαν σε επιλεγμένες ημερομηνίες ως special guests να ερμηνεύσουν κάποια τραγούδια όπως η Simone Simons στα “The Haunting και Dont You Cry, ο Tommy Karevik στα Center of the Universe”, “EdenEcho & The Human Stain, ο Snowy Shaw και η Alissa WhiteGluz ως “Mephisto” στο March of Mephisto καθώς και ο Atle Pettersen στο Karma.

Στις 15 Απριλίου 2011, η μπάντα κυκλοφόρησε το “Poetry for the Poisoned & Live From Wacken: Limited Tour Edition το οποίο αποτέλεσε και την τελευταία ηχογράφηση όπως όλα έδειξαν αργότερα, του Khan με το σχήμα.

kamelot-poetry-for-the-covers

Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας, οι Khan και Kamelot κυκλοφόρησαν χωριστές δηλώσεις, στις 21 και 22 Απριλίου 2011 αντίστοιχα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του Khan από το συγκρότημα. Σύμφωνα με τον Youngblood, το συγκρότημα ήδη ψάχνει για ένα νέο τραγουδιστή, με τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή στο τέλος Ιανουαρίου του 2012.

kamelot roy scream

Αλλαγή σελίδας: 2012 – σήμερα

Σχεδόν πέντε μήνες μετά την λήξη της υποβολής των demos, η μπάντα ανακοινώνει στις 22 Ιουνίου τον διάδοχο του Roy Sætre Khantatat. Ο εκλεκτός των Kamelot είναι ο τραγουδιστής των Σουηδών progsters Seventh Wonder, Tommy Karevik. Κάτι που φάνηκε ως η εύκολη λύση μιας και ο Tommy Karevik είχε προηγουμένως εμφανιστεί ως ένας από τους αρκετούς guest τραγουδιστές κατά την διάρκεια της Pandemonium World Tour 2011”, με τον ίδιο να παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενθουσιώδης σε αυτή την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Η πρώτη εμφάνιση του Karevik με το σχήμα ως επίσημα νέος τραγουδιστής έγινε στις 12 Ιουλίου 2012 στο  Masters of Rock festival.

kamelot_tommy_karevik_diamond1

Παράλληλα αυτό σηματοδότησε και την επιστροφή στην στέγη της SPV/Steamhammer για να ηχογραφηθεί ο διάδοχος του Poetry for the Poisoned”, του δέκατου συνολικά δίσκου της μπάντας και πρώτο με τον νέο της frontman. Έτσι λοιπόν στις 26 Οκτωβρίου 2012 το Silverthorn κυκλοφορεί. Μέσα στους συμμετέχοντες συνθέτες του δίσκου βρίσκεται και ο Bob Katsionis (Firewind, Outloud) ο οποίος συνέθεσε παρέα με τους Youngblood, Paeth, Palotai & Karevik το κομμάτι “Falling Like the Fahrenheit” (το οποίο γυρίστηκε και σε videoclip) ενώ την παρουσία τους κάνουν αισθητή οι Niclas Engelin (In Flames) & Alissa White-Gluz (Arch Enemy) εμφανίζονται σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ενώ σε υποδεέστερο ρόλο συναντά κανείς ανάμεσα σε άλλους τους Thomas Rettke (Heaven’s Gate), Robert Hunecke-Rizzo (Rhapsody), Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind), Amanda Somerville (Trillium, Exit Eden) & Elize Ryd (Amaranthe) ενώ η παραγωγή αφέθηκε για ακόμα μια φορά στα έμπειρα χέρια των Paeth & “Miro. Για την καλύτερη δυνατή προώθηση του Silverthorn οι Kamelot περιόδευσαν στην Βόρεια Αμερική ως special guests των Nightwish, έχοντας ως session μέλη μαζί τους τις Elize Ryd and Alissa WhiteGluz ενώ στην δική τους headline περιοδεία είχαν ως support τους Xandria, Triosphere και  Blackguard. Το Silverthorn  τα πήγε εξίσου καλά όπως και ο προκάτοχος του, φτάνοντας την θέση #79 στα Αμερικανικά top 100 Billboard Charts.

kamelot-silver-haven

Στα μέσα του 2014 η μπάντα άρχισε να δουλεύει πάνω σε υλικό για την νέα της δουλειά. Τελικά φαίνεται ότι η τριετής διαφορά από το Silverthorn έφερε μια νέα πνοή στην μπάντα, αφού πλέον η μπάντα έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Napalm Records, η οποία άρχισε να μεγαλώνει όλο και περισσότερο ως ανεξάρτητη εταιρεία. Τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς η μπάντα αποκαλύπτει τον τίτλο της τελευταίας τους δουλειάς, του Haven. Στις 8 Μαΐου 2015 ο δίσκος κυκλοφορεί και σε αυτόν συμμετέχουν οι Alissa White-Gluz (Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish) και Charlotte Wessels (Delain). Το άλμπουμ απογειώνεται και μπαίνει στα Αμερικανικά Billboard Charts στην θέση #75 αλλά και στην θέση #1 στα Billboard Hard Rock Charts! Γιορτάζοντας αυτήν την επιτυχία παράλληλα  η μπάντα κυκλοφορεί και τρία video clip, τα Insomnia”, “Liar Liar (Wasteland Monarchy)” & My Therapy. Περιοδεία προώθησης του δίσκου είναι πλέον προ των πυλών και αρχίζει για τους Kamelot από την Βόρεια Αμερική με τους Dragonforce ως special guests (σ.σ.: περιόδευσαν μαζί τους δυο φορές σε διαφορετικά σκέλη για αυτήν την περιοδεία) ενώ στην Ευρώπη μαζί τους βρέθηκαν οι Kobra and the Lotus αλλά και ο Gus G με το προσωπικό του σχήμα. Σε μια από τις εμφανίσεις του σχήματος, σε αυτήν που το σχήμα άνοιξε παρέα με τους Exodus την εμφάνιση των Iron Maiden και Ghost την 1η Ιουλίου 2017 στο Αμφιθέατρο San Manuel στην πόλη του San Bernardino στην California, o Casey Grillo δεν έπαιξε στο συγκεκριμένο show, καθότι ο ίδιος αντικαθιστούσε τον Scott Rockenfield σε εμφάνιση των Queensrÿche. Αντικαταστάτης υπήρξε ο Alex Landenburg των Luca Turillis Rhapsody & Cyhra.

Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο διάδοχος του Haven είναι προ των πυλών. Τον περιμένουμε με ανυπομονησία… Λέτε να είμαστε τυχεροί και να ακούσουμε τίποτα καινούργιο; Ο χρόνος θα δείξει… Η Παρασκευή είναι κοντά…

kamelot-ath-2017

Κείμενο: Νίκος Σιγλίδης

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X