Αφιερώματα

The Three Tremors: Οδηγός γνωριμίας με το σχήμα

Οι λίγο πιο ψαγμένοι στα χωράφια μας όταν ακούν το όνομα The Three Tremors τους έρχεται στο νου αυτό το τιτάνιο project με τον Metal God (τον Halford καλέ), τον Bruce Dickinson και τον Geoff Tate. Εμείς όμως θα μιλήσουμε για ένα άλλο συγκρότημα, όχι project – κατά την δήλωση των ίδιων μιλάμε για κανονικό σχήμα, το οποίο απαρτίζεται από εξίσου σημαντικές φωνές.

Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι The Three Tremors;

Timothy S. “Ripper” Owens – Ο διάσημος

Γίνεται να μην είναι πω τον Ripper” διάσημο; Η φωνή του έχει πατήσει πάνω σε συγκροτήματα τεράστιου βεληνεκούς. Κάποιοι κακεντρεχείς μπορεί να τον αποκαλέσουν και ως τον τραγουδιστή – αντικαταστάτη αλλά πιστέψτε με ότι έχει πετύχει το έχει πετύχει με το λαρύγγι του.

Γεννηθείς στις 13 Σεπτεμβρίου του 1967 ο Ripper, εν συντομία, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στα κοινά με τους Brainiside οι οποίοι όμως δεν έκαναν και πολλά. Διαλύθηκαν μετά την κυκλοφορία ενός demo με τον τίτλο “Damage Daze” το 1990. Λίγο μετά θα μας εντυπωσιάσει όλους με τους Winters Bane και το φοβερό ντεμπούτο τους “Heart Of A Killer” πίσω στο 1993. Αυτός ο concept δίσκος ακόμα και σήμερα για τους ψαγμένους θεωρείτε ένα αριστούργημα του US power. Φυσικά στην εποχή του αγνοήθηκε σε γενικές γραμμές από τον λαό. Το 2000 επανακυκλοφόρησε από την Century Media σε μορφή διπλού CD. Αυτή ήταν και η μοναδική δουλειά του με τους Winters Bane.

Το 1996 ο Ripper” γίνεται γνωστός ακόμα και στις σωλήνες ύδρευσης μιας και αναλαμβάνει την θέση του τραγουδιστή των Judas Priest. Από οπαδός ενός σχήματος μέλος του; Ναι, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Με τους Priest θα κυκλοφορήσει δύο δίσκους. Το “Jugulator” το 1997 και το “Demolition” το 2001. Παράλληλα θα υπάρξουν και δύο ζωντανά ντοκουμέντα με τον ίδιο. Το “98 Live  Meltdown” το 1998 και το “Live In London” το 2003. Η επιστροφή του Rob Halford στο σχήμα θα φέρει την λήξη της συνεργασίας του μαζί τους.

Παίρνει μεταγραφή όμως σε ένα ακόμα καυτό συγκρότημα. Τους Iced Earth! Μαζί τους θα κυκλοφορήσει τα “The Glorious Burden” το 2004 και “Framing Armageddon (Something Wicked Part 1)” το 2007.

Στο μεσοδιάστημα ο Ripper θα επανασυνδεθεί με τον γνώριμο του από τους Winters Bane, Dennis Hayes (μπάσο) και θα δημιουργήσουν τους Beyond Fear με τους οποίους θα κυκλοφορήσει έναν δίσκο το 2006. Λέγεται πως ο λόγος ύπαρξης αυτού του σχήματος ήταν η ανάγκη του Ripper να έχει μεγαλύτερη ανάμιξη σε θέματα σύνθεσης μιας και ήταν σχετικά “διακοσμητικός” όσον αφορά αυτόν τον ρόλο στα δύο μεγάλα σχήματα που υπηρέτησε.

Το 2007 ο Ripper θα απομακρυνθεί από τους Iced Earth για να επανέρθει σε αυτούς ο Matt Barlow. Το λες και κακό προηγούμενο μιας και το ίδιο είχε συμβεί και με τους Priest.

Δεν θα κάτσει άπραγος και θα αναλάβει τα φωνητικά για τον Σουηδό κιθαρίστα βιρτουόζο Yngwie Malmsteen με τον οποίο θα βγάλει δύο δίσκους – το “Perpetual Flame” το 2008 και το “Relentless” το 2010. Φυσικά κανένας τραγουδιστής δεν έχει στεριώσει στον Malmsteen οπότε λίγο μετά από τον δεύτερο δίσκο θα απομακρυνθεί. Στο μεσοδιάστημα δε, κυκλοφόρησε και το πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Play My Game” (2009). 

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι κάπως πιο θολά για τον Ripper. Άπραγος δεν έκατσε δεδομένα. Πιο “ζεστή” δουλειά του είναι το σχήμα Charred Walls Of The Damned με τον Richard Christy (τύμπανα; ex-Death, ex-Iced Earth) το οποίο και κινείτε σε πιο thrash μονοπάτια. Με το εν λόγο σχήμα έχει κυκλοφορήσει τρεις δίσκους. Το Charred Walls Of The Damned το 2010, το Cold Winds On Timeless Days το 2011 και το “Creatures Watching Over The Dead” το 2016. Επίσης αξίζει να αναφερθεί και η σχέση του με τους Dio Disciples.

Αεικίνητος και πάντα έτοιμος να παίξει metal. Αν μη τι άλλο η ζωή του είναι τουλάχιστον κινηματογραφική.

Harry “The Tyrant” Conklin – ο “κάλτ”!

Γίνεται να μην είσαι “κάλτ” μορφή όταν το όνομα σου είναι συνδεδεμένο με μύθους της αγαπημένης μας μουσικής; Ο Conklin γεννήθηκε 4 Απριλίου του 1962 στο Colorado. Τρία είναι τα σχήματα τα οποία είναι αναμεμιγμένος και είναι ακόμα ενεργά.

Ξεκινάμε με τους Titan Force. Την επιτομή του US power metal. Το σχήμα κυκλοφόρησε δύο δίσκους. Το ομώνυμο το 1989 και το “Winner / Loser” το 1991. Είχαν προηγηθεί πέντε(!!!) ντέμο πριν από αυτούς τους δίσκους. Ακολούθησαν άλλα τρία ντέμο. Το σχήμα είναι ακόμα ενεργό αν και υπήρχαν αρκετά χρόνια αδράνειας. Για τους δύο αυτούς δίσκους τι πραγματικά δεν έχει ειπωθεί; Τα απίστευτα φωνητικά του Tyrant; Οι κιθάρες ξυράφια; Μιλάμε για δύο δίσκους που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά δισκοθήκη.

Το δεύτερο σχήμα είναι οι Jag Panzer. Ένα ίσως από τα πιο γνήσια heavy metal συγκροτήματα που υπάρχουν στον πλανήτη. Ότι έχουν κυκλοφορήσει φέρει την φωνή του εκτός από την παντόφλα “Dissident Alliance” του 1994. Το 1984 κυκλοφόρησαν το τιτάνιο “Ample Destruction” και έκτοτε μας έχουν χαρίσει φοβερά διαμάντια αν και με αρκετά μεγάλα διαστήματα απραξίας. Το αγαπημένο του γράφοντα είναι το concept “Thane To The Throne” του 2000. Πιο πρόσφατη δουλειά τους είναι το εξίσου εξαιρετικό The Deviant Cord του 2017.

Το τρίτο σχήμα και το πιο obscure από όλα είναι οι Satan’s Host. Είναι το σχήμα στο οποίο προσχώρησε μετά την αποχώρηση του από τους Jag Panzer. Μαζί τους έβγαλε το πολύ καλό “Metal From Hell” πίσω στο 1986 όμως σύντομα αποχώρησε για να πάει στους Titan Force. Επέστρεψε ξανά το 2011 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει μαζί τους τέσσερις δίσκους. Το σχήμα έχει σαφώς έναν πιο σκοτεινό ήχο σε σχέση με τα άλλα συγκροτήματα, για μια περίοδο φλερτάρανε και με το black metal, όμως σε γενικές παίζουν παραδοσιακό heavy με πιο σκοτεινούς στοίχους. Στο σχήμα τραγουδά κάτω από το όνομα Leviathan Thisiren το οποίο και είναι και πιο ταιριαστό στο όλο concept τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “Tyrant” έχει κάνει και ένα πέρασμα από τους μεγάλους Riot το 1986 ως Michael Strike! Με φωνή χαρακτηριστική ο Tyrant είναι από τους λατρευτούς τραγουδιστές στον χώρο μας.

Sean “The Hell Destroyer” Peck – ο “αντεργκράουντ”

Προφανώς και ο Sean δεν είναι ένας τραγουδιστής που είναι γνωστός μόνο στα underground κυκλώματα, αλλά δεδομένα τα σχήματα τα οποία έχει σχέση είναι λιγότερο “διάσημα” σε σχέση με αυτά των συναδέλφων του.

Κύριο όχημα του λοιπόν είναι οι Cage με τους οποίους έχει κυκλοφορήσει από το 1998 εφτά άλμπουμ τα οποία κινούνται όλα σε αρκετά καλά επίπεδα. Αγαπημένο το συντάκτη είναι το “Astrology” από το μακρινό 2000 ενώ το πιο πρόσφατο δείγμα γραφής τους έρχεται το 2015 με το “Ancient Evil”. Στιχουργικά οι Cage ασχολούνται με θέματα επιστημονικής φαντασίας, μυστικισμό και την θεολογία γενικά. Μουσικά τώρα οι Cage αν και Αμερικάνοι συχνά πυκνά μπολιάζουν τον ήχο τους με Ευρωπαϊκά στοιχεία. Η φωνή του Sean φυσικά και είναι διαμάντι, σπάει τζάμι που λέμε!

Το δεύτερο σχήμα στο οποίο είναι αναμεμιγμένος είναι οι Death Dealer με τον γνωστό σε όλους μας Ross The Boss στις κιθάρες! Μαζί τους έχει βγάλει δύο δίσκους, το War Master το 2013 και το “Hallowed Ground” το 2015. Μουσικά οι Death Dealer κινούνται σε ένα σαφώς πιο power metal πεδίο. Στο σχήμα αξίζει να αναφερθεί ότι συμμετέχει και ο Mike Davis στο μπάσο, ο οποίος έχει κάνει και ένα πέρασμα από το προσωπικό σχήμα του Halford

Τρίτο σχήμα για τον Sean είναι οι Denner/Shermann. Αν τα ονόματα δεν σας λένε κάτι μιλάμε για αυθεντικό κιθαριστικό δίδυμο των Mercyfull Fate!!! Αν αυτό δεν φτάνει να πούμε ότι μαζί τους πίσω από τα τύμπανα κάθετε ο πολύς Snowy Shaw (ο οποίος έχει παίξει πρακτικά σε όλα τα συγκροτήματα του πλανήτη). Το σχήμα έχει κυκλοφορήσει ένα EP και έναν πλήρη δίσκο το 2016 με τον τίτλο “Masters Of Evil”. Μουσικά κινούνται σε πιο παραδοσιακά μέταλ μονοπάτια και στιχουργικά… Ε… Mercyfull Fate, τι δεν καταλαβαίνεις;

Τέλος, ο Sean είναι μέλος και των Warrior από το 2014 αν και το σχήμα δεν έχει παρουσιάσει κάτι από… πάντα…

Βλέποντας κάποιος την διαδρομή του Sean μπορεί να καταλάβει ότι έχει αρκετά γαλόνια πάνω του. Φωνή διαμάντι και πάθος για αυτό που κάνει εδώ και δεκαετίες. Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημος όσο οι δύο άλλοι φίλοι του αλλά είναι εξίσου αγαπητός.

Οι Three Tremors θα μας επισκεφτούν σύντομα για συναυλία θεωρώ δεδομένο ότι θα παρουσιάσουν και κομμάτια από τα άλλα τους σχήματα. Γράφοντας αυτό το κείμενο δεν έχω ακούσει ακόμα το υλικό τους όμως ελπίζω να είναι αντάξιο των ονομάτων που φέρει!

Κείμενο: Μιχάλης Νταλάκος

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X