Συνεντεύξεις

Stygian Crown

Οι Stygian Crown κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους και έτσι μιλήσαμε με τον Rhett Davis, τον drummer του σχήματος, κάνοντας μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Συγχαρητήρια για το εκπληκτικό νέο σας album “Stygian Crown”! Το πρώτο πράγμα που θέλω να ρωτήσω είναι για το όνομα σας. Η λέξη Stygian (Στύγιος) προέρχεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Γνωρίζατε τους μύθους για τη Στύγα ή πήρατε το όνομα από αλλού;

Πήρα το όνομα από τον Robert E. Howard. “The land of Stygia” (Η γη της Στυγίας) είναι η γη των φιδιών. Έχουμε όντως κάποια τραγούδια που βασίζονται στην ελληνική μυθολογία, αλλά το όνομα του συγκροτήματος είναι αφιέρωμα σε δύο παλιές μου μπάντες και στον Conan the Cimmerian του Howard.

Ας πάμε στο album. Ποια είναι τα συναισθήματά σας τώρα που κυκλοφόρησε και πόσο ικανοποιημένοι είστε με το τελικό αποτέλεσμα;

Με εκπλήσσει το πόσο καλά πήγε! Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος για αυτό, όπως είμαι με την περισσότερη μουσική που βγάζουμε. Αλλά αυτό το album ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.

Πως είναι οι κριτικές που έχετε μέχρι στιγμής; Πρέπει να σας πω ότι το album συζητείται και ακούγεται ήδη πολύ στη heavy metal κοινότητα της Ελλάδας.

Οι περισσότερες κριτικές ήταν αρκετά θετικές. Δεν μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους φυσικά, καμία κυκλοφορία δεν είναι απολύτως τέλεια.

Μόλις ξεκινήσαμε, έχουμε ακόμα την ευκαιρία να εξελιχθούμε. Είμαι ήδη ενθουσιασμένος για την επόμενη κυκλοφορία μας και το τι μπορούμε να κάνουμε! Ανυπομονούμε να παίξουμε στο Up The Hammers Fest στην Ελλάδα, ήταν ένα μεγάλο όνειρο μου να επισκεφτώ την Ελλάδα, πόσο μάλλον να παίξω εκεί.

Ειλικρινά είχα πολλά χρόνια να ακούσω έναν τόσο δυνατό και γεμάτο δίσκο. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ότι η παραγωγή έγινε από εσάς. Πόσο καιρό χρειάστηκε για να τον ολοκληρώσετε και τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;

Ναι, δεν ήταν ένα εύκολο επίτευγμα. Πιεστήκαμε αρκετά να το τελειώσουμε και να το στείλουμε στην εταιρία, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Ο κιθαρίστας μας Nelson, δούλευε σαν τεχνικός στις συναυλίες των Watain για ένα μήνα. Μέχρι να επιστρέψει, κάναμε μόνο τέσσερις πρόβες πριν γράψουμε τα τύμπανα. Τότε μας έμειναν 6 εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε τα πάντα, και μετά 2 εβδομάδες για τη μίξη και το mastering. Ο Nelson δεν είχε ηχογραφήσει ποτέ τίποτα, εκτός από solo κιθάρας μέχρι τότε. Έτσι αφιέρωσε πολύ χρόνο στις ηχογραφήσεις, αλλά έμαθε αρκετά πράγματα. Αν και είναι η πρώτη του προσπάθεια, έκανε μια απίστευτη δουλειά. Θα βεβαιωθώ ότι θα διαβάσει τα καλά σας λόγια!

Η μίξη και το mastering του album έγιναν από τον Mark Kelson, ο οποίος είναι επίσης ο μόνος guest μουσικός σε αυτό. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και πόσο ικανοποιημένοι είστε από αυτήν;

Πάντα ήθελα να συνεργαστώ μαζί του και ξέρω ότι ένιωθε το ίδιο. Είμαστε δύο καλοί φίλοι και ήταν μια εύκολη συνεργασία. Του είπα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνει κάτι στο δίσκο, φωνητικά ή κιθάρα, κάτι τέλος πάντων . Η εισαγωγή που έκανε για το “Two Coins For The Ferryman” είναι η αγαπημένη μου στιγμή στο album. Είμαι μεγάλος θαυμαστής των Manowar, ειδικά του “Battle Hymns”. Το “Dark Avenger” είναι μια από τις μεγαλύτερες heavy metal μελωδίες όλων των εποχών κατά τη γνώμη μου. Το σημείο όπου μιλάει ο Orson Welles με γονατίζει. Όταν η Melissa πρότεινε την εισαγωγή, ήθελα αμέσως να το κάνει ο Mark.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τη σύνθεση των τραγουδιών; Πώς γράφεται ένα τραγούδι από τους Stygian Crown;

Οι βασικές ιδέες γράφονται από εμένα, τον Nelson και την Melissa. Ο Nelson έχει τις ιδέες για τα riffs και η Melissa γράφει το πιάνο και τα φωνητικά. Οι ιδέες της Melissa είναι λίγο πιο δύσκολες να δουλευτούν από το πιάνο στην κιθάρα. Κάνουμε πολλές δοκιμές και λάθη μέχρι να το βρούμε, είμαι πολύ επιλεκτικός για το πώς θέλω να συνδέονται όλα. Αλλά όσο παράδοξο και αν είναι, λειτουργεί.

Από πού προέρχονται οι στίχοι; Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτούς;

Έγραψα τους στίχους για το “Τrampled Ιnto Τhe Εarth” και το “Flametongue”. Η Melissa έγραψε πρώτα το “Through Divine Rite” και σε εκείνο το σημείο ένιωσα πως είναι καλύτερα να γράψει όλους τους στίχους, της αρέσει πολύ η λαογραφία και η μεσαιωνική ιστορία. Μου αρέσουν πολύ οι ιδέες της, ξεχωρίζει πολύ για μένα.

Αναφέρεστε στη μουσική σας ως “Candlethrower” από τους Candlemass και τους Bolt Thrower φυσικά. Οι επιρροές από τους Candlemass είναι εμφανείς στη μουσική σας, αλλά δυσκολεύτηκα να εντοπίσω τις επιρροές από τους Bolt Thrower, ίσως σε μερικές κιθάρες μόνο. Ποιες είναι οι γενικές μουσικές επιρροές των Stygian Crown;

Εκτός από τους δυο που αναφέραμε, οι Dio, Black Sabbath, Iron Maiden και Solitude Aeturnus.

Βλέποντας το εξώφυλλο του “Stygian Crown”, ήρθε στο μυαλό μου κάτι από τον Conan. Νομίζω ότι είναι πολύ αντιπροσωπευτικό του περιεχομένου του album. Δώστε μας μερικές πληροφορίες σχετικά με το εξώφυλλο.

Αυτό ακριβώς θέλαμε. Ήθελα ένα sigil (σύμβολο που χρησιμοποιείτε στη μαγεία) με το φίδι και την κορόνα (Serpent Crown), κάτι που θα μπορούσε να είχε και ο Thulsa Doom.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Cruz Del Sur; Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες εταιρείες;

Αρχικά επικοινωνήσαμε με την Skol Records. Μας παρέπεμψαν στην Cruz Del Sur γιατί ένιωσαν ότι η CDSR μπορούσε να κάνει περισσότερα για εμάς. Δεν έχω βιώσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση, ήταν το πιο ξεκάθαρο πράγμα που έχει κάνει κάποιος για μένα.

Οι Stygian Crown αποτελούνται από τρία μέλη που έπαιζαν μαζί στους Gravehill, από εσένα, τον Nelson και τον Jason. Πώς μπήκαν ο Andy και η Melissa στην μπάντα;

Ο Andy έπαιζε με μια τοπική μπάντα που λεγόταν Morbid Eclipse. Άρεσε σε όλους μας το συγκρότημα και γίναμε φίλοι μαζί τους. Στον Andy άρεσαν πολύ οι ιδέες μας και έτσι μπήκε αμέσως. Η Melissa ήταν στενή φίλη ενός κοινού μας φίλου, του Bob Kassing (RIP). Η σύντροφος μου, μου πρότεινε να δω ένα video που τραγουδούσε το “Hollowed be Your Name”, τότε δεν είχα ιδέα ότι τραγουδάει. Επικοινώνησα μαζί της και της έβαλα κάποια από τα τραγούδια, ήρθε στο studio του Nelson για να κάνει ένα demo στα φωνητικά. Έτσι, μετά από αυτό ξέραμε ότι ήταν η τραγουδίστρια μας.

Η Melissa είναι μια καταπληκτική τραγουδίστρια! Είναι απίστευτο πόσο θεατρική και λυρική ακούγεται στο album αλλά ταυτόχρονα τόσο epic και heavy. Σε μια συνέντευξή είχατε πει ότι θέλατε τον Ronnie James Dio για τραγουδιστή και ότι η Mellissa είναι ο θηλυκός Dio. Ποια είναι τα σχόλια σου σχετικά με αυτό;

Το είπα και το πιστεύω. Είναι πολύ μετριόφρον για να παραδεχτεί πόσο ταλαντούχα είναι. Νομίζω ότι τώρα που έχουμε κάνει το ντεμπούτο μας, έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί μαζί μας. Πραγματικά πιστεύω ότι έχετε ακούσει μόνο ένα μικρό κομμάτι από αυτά που μπορεί να κάνει!

Τα αγαπημένα μου κομμάτια από το album είναι το “Up From The Depths” και το “Two Coins For The Ferryman”. Ποια είναι τα δικά σου;

Το “Two Coins For The Ferryman” και το “Devour the Dead”.

Η πανδημία του Covid-19 έχει ανατρέψει σίγουρα τα σχέδια σας, αλλά δεν μπορώ παρά να σας ρωτήσω τι έχετε κάνει για την προώθηση του album μέχρι σήμερα και ποια σχέδια υπάρχουν για το μέλλον; Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυκλοφορία του “Stygian Crown”;

Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, πέρα από διαφημίσεις στα social media. Φτιάχνουμε ένα video στο οποίο θα παίζουμε ζωντανά. Η τοποθεσία ενδέχεται να αλλάξει για εμάς λόγω του ότι η πολιτεία μας είναι σε καραντίνα. Αλλά είναι στην ατζέντα μας.

Λοιπόν αυτά από μένα. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και συγχαρητήρια για άλλη μια φορά για το “Stygian Crown”. Τα τελευταία λόγια σου ανήκουν.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και τα καλά σας λόγια!

Πάνος Πρέντζας
Μετάφραση: Σοφία Βαλεντίνη Καλαιτζίδη

https://twitter.com/StygianCrown
https://soundcloud.com/stygiancrownband
https://www.facebook.com/Stygian-Crown-697637017250595/?modal=admin_todo_tour
https://stygiancrown.bandcamp.com/

Band Members
Rhett A. Davis – Τύμπανα
Jason Thomas – Μπάσο
Nelson Miranda – Κιθάρα
Andy Hicks – Κιθάρα
Melissa Pinion – Φωνητικά, Πλήκτρα

Discography
Stygian Crown, 2020

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X