crf2013
Ανταποκρίσεις

CRF 2013: Planet Of Zeus, Crucified Barbara, Master Reset, Everfailed, Weird Totem, Scandal

CRF 2013: Planet Of Zeus, Crucified Barbara, Master Reset, Everfailed, Weird Totem, Scandal

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013, Αττικόν, Χανιά

Το Chania Rock Festival, ένας θεσμός για τα μουσικά δρώμενα της Κρήτης, άνοιξε και φέτος τις πύλες του φιλοξενώντας αυτή τη φορά τους Planet Of Zeus, Crucified Barbara, Master Reset, Everfailed, Weird Totem και Scandal. Με 33 βαθμούς υπό σκιά και το όλο τον τόπο να βράζει σίγουρα ήταν μια πολύ καυτή μέρα. Αυτό όμως που θα ακολουθούσε σε περίπου τρεις ώρες από την άφιξη μας, θα έβαζε σίγουρα φωτιά και στη νύχτα!

Scandal

Η ώρα περίπου 17.40 και οι Χανιώτες Scandal με Stoner ρυθμούς δίνουν το έναυσμα του πυρός στο Chania Rock Festival του 2013. Αν και διστακτικός ο κόσμος που ήταν εκεί, δεν άργησαν να κουνάνε τα πρώτα κεφάλια. Μια δυναμική παρουσία παίζοντας δικά τους κομμάτια και μια διασκευή στο “Soul Kitchen” των Doors. Αν και λίγος ο χρόνος που είχαν στην διάθεση τους, οι Scandal ικανοποίησαν αρκετά το κοινό δείχνοντας ότι η μουσική σκηνή της πόλης διαθέτει πολύ όρεξη και ποιότητα.

Set List: Eyes of the Nocturnal (instrumental), Faults Of The Mind, Soul Kitchen (Doors), King, Halo of Vultures

Greek Rebels: Γιώργο θα ήθελα να μου πεις εντυπώσεις από το CRF και ποια τα σχέδια των Scandal;

Όσων αφορά στις ερωτήσεις, η διοργάνωση ήταν φιλότιμη, και αποτελούνταν από ανθρώπους που ότι κάνουν το κάνουν πρώτα ως οπαδοί και έπειτα ως επιχειρηματίες. Θα ήθελα ως Χανιώτης να δω περισσότερο κόσμο στο μοναδικό rock φεστιβάλ του νησιού καθώς οι μπάντας που εμφανίζονται σ αυτό έχουν να προσφέρουν. Τα επόμενα βήματα των Skandal είναι να ξεκινήσουμε ξανά τις πρόβες το Σεπτέμβρη, να ετοιμάσουμε μια κυκλοφορία, και Νοερή βγαίνουμε περιοδεία σε 2 χώρες. Ως τώρα έχει ανακοινωθεί η συμμέτοχη μας σε 3 συναυλίες (Dresden/BornWild Festival, Berlin/other bands, Reykjavik/Fuzz Fezt). Όσων αφορά στη σύνθεση της μπάντας, θα γίνει ένα διάλειμμα έτσι ώστε να επιλεχτούν τα σωστά άτομα.

Weird Totem

Σειρά είχαν οι Ηρακλειώτες Weird Totem. Η ποιο παλιά Stoner Rock μπάντα του Ηρακλείου, με ένα professional σε κάθε επίπεδο «αέρα» βγήκε στην σκηνή των Χανίων για μια ακόμα φορά παρουσιάζοντας δύο καινούργια κομμάτια από τον δίσκο που θα κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, το “Seers” και το “Priestess”. Τα “Green Sun” και “Voices” είχαν ιδιαίτερη αντιμετώπιση από τον κόσμο μιας και είναι από τα Hit της μπάντας, κάνοντας τους παρεβρισκόμενους να γουστάρουν πολύ και να τραγουδούν δυνατά μαζί τους! Ο ήχος των Weird Totem ήταν πάρα πολύ καλός, καταλάβαινες πεντακάθαρα τα πάντα και η φωνή του τραγουδιστή αψεγάδιαστη. Σίγουρα οι Weird Totem έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στη μουσική σκηνή της χώρας.

Set List: Green Sun, Seers, Voices, Priestess

Greek Rebels: Δημήτρη, πρώτη φορά στο CRF, πες μας 2 λόγια για τη διοργάνωση και τον κόσμο εδώ στο CRF.

Τα Χανιά έχουν πάρα πολύ ενεργητικό κοινό όσο αφορά τις συναυλίες, με την διοργάνωση δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα, ο ήχος ήταν επαγγελματικός και ότι ζητήσαμε τηρήθηκε. Το μόνο πρόβλημα που συναντήσαμε ήταν ο ήλιος. Ανεβήκαμε σχετικά νωρίς και όλος ο ήλιος ήταν πάνω μας. Αυτό κάπως μας ζόρισε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την εμφάνιση μας.

Everfailed

Οι Χανιώτες Everfailed, μια από της ποιο πετυχημένες μπάντες της Κρήτης, εμφανίζονται για δεύτερη φορά στο CRF. Ο κόσμος τους λατρεύει, και δεν είναι τυχαίο που σε κάθε κομμάτι το κοινό οργιάζει! Μπήκαν πολύ δυνατά με το “Land Of Altered Lives” που προορίζετε για την επόμενη κυκλοφορία τους, και δεν άργησε να κλέψει τις εντυπώσεις από το πρώτο κιόλας λεπτό! Ο δυνατός καλός ήχος και η δυναμική παρουσία της μπάντας άφησε το κοινό υπέρ του δέοντος ικανοποιημένο αλλά σίγουρα με μία δόση πικρίας για το λίγο χρόνο που είχαν στην διάθεση τους. Η καλύτερη στιγμή του live των Everfailed δεν άργησε, καθώς στο “Let Darkness Fill The Sky” το moshpit παραλίγο να μας πνίξει με την σκόνη που σήκωσε!

Set list: Land of altered lives, Let darkness fill the sky, Sick Salvation, Suffocate, Raindrops, Eyes

Greek Rebels: Γιάννη, έχοντας παίξει στο εξωτερικό, έχοντας κάνει πολλά πράγματα με τους Everfailed πως σας βρίσκει στο 2013 το CRF;

Πιστεύω ήταν καιρός, να αντιπροσωπεύουμε τα Χανιά σε αυτό το festival. Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά, και όλο αυτόν τον καιρό έχουμε δουλέψει σκληρά. Νέες συνθέσεις, αλλαγές στο line-up και αρκετά live αργότερα, είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε εδώ, σίγουρα δεν μπορείς να παραβλέψεις ένα event σαν και αυτό στο νησί μας, εφόσον είσαι fan αυτής της μουσικής. Εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα, με περισσότερα event και ορεξάτες μπάντες! Ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο που ήρθε από μακριά και στήριξε τη φάση.

Master Reset

H πρώτη φορά των Master Reset στο CRF δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από εξαιρετική! Με setlist 8 τραγουδιών ξεσήκωσαν το κοινό και έκλεψαν τις εντυπώσεις. Μοντέρνος ήχος, τρομερό Groove, ένταση και επαγγελματική σκηνική παρουσία είναι ένα πακέτο που πάντα καθηλώνει τον ακρατή. Οι Master Reset είχαν όλα τα παραπάνω και έδωσαν το ίσως μέχρι τώρα καλύτερο live τους. Ξεκίνησαν πολύ δυνατά με κομμάτια από τον 1ο τους δίσκο και στη συνέχεια διασκεύασαν το “Rusty Cage” από Sound Garden. Παρουσίασαν δύο κομμάτια από την δουλεία που ετοιμάζουν, τα “Blind Spot” και “Rock N’ Roll” και έκλεισαν αυτήν την εξαιρετική εμφάνιση με Pantera και το “Walk”. Δεν μπορώ να περιγράψω τι έγινε μπροστά στην σκηνή, σίγουρα όμως άνοιξαν κάποιες μύτες, δεδομένης της όψης κάποιον T-shirt. Οι Master Reset σίγουρα θα απασχολήσουν αρκετά στο κοντινό μέλλον.

Set List: Magician, Slaves Claim Freedom, Saints and Saviors, Rusty Cage (Soundgarden) Patterns, Blind Spot, Rock n’ Roll, Walk (Pantera)

Greek Rebels: Γιάννη, Στάθη και Νίκο έχοντας κυκλοφορήσει ένα δίσκο, το “Nutshell Republic” από την Casket Records ηχογραφημένο στα Fredman Studios, θα ήθελα να μου πείτε γιατί κάποια Ελληνική μπάντα να πάει να γράψει στο εξωτερικό.

Πλέον έχει ανέβει πολύ το επίπεδο Ελλάδα και αξίζει πραγματικά να γράψεις εδώ. απλά, αν μπορείς να ταξιδέψεις, είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις την εμπειρία μιας άλλης κουλτούρας, που έχει ζήσει το rock για δεκαετίες. Δεν είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καλύτερο, όσο ότι ψυχολογικά σε οδηγεί αυτή η εμπειρία σε άλλα μονοπάτια και σου διευρύνει τους ορίζοντες.

Crucified Barbara

Είχε φτάσει η ώρα που πολύς κόσμος περίμενε. Είχε φτάσει η ώρα των Crucified Barbara. Η female band που έχει απασχολήσει κατά καιρούς έκανε μια τρομερή εμφάνιση στο CRF και μας είπαν πολύ ξεκάθαρα ότι και οι γυναίκες μπορούν να έχουν θέση στα Rock/Metal δρώμενα. Μπήκαν δυνατά με το “The Crucifier” (όπως συνηθίζουν στα live τους) ένα γρήγορο κομμάτι για να ζεσταθεί ο κόσμος και στη συνέχεια ακολούθησε το “Shut your Mouth” που με το Groovy ρυθμό του έκανε τον κόσμο να αρχίσει το πρώτο headbanging και έκτοτε δεν σταμάτησε! Τα “Everything We Need” και “Sex Action” ανέβασαν κι άλλο την θερμοκρασία, με τον κόσμο να κοπανιέται και να φωνάζει δυνατά στους ρυθμούς των «Βαρβάρων». Ακολούθησαν τα “Rock Me Like The Devil”, “Motorfucker” και “Count Me In” τα οποία συνέχιζαν να πωρώνουν το κοινό. Η αποθέωση δεν άργησε, σειρά είχε το “Killed By Death”. Σκοτωμός. To άψογα εκτελεσμένο super hit των Motorhead, έκανε και τον τελευταίο παραβρισκόμενο να τις λατρέψει. Το live έκλεισαν με τα “In Distortion We Trust” και “Into The Fire”. Δυνατός, πολύ καλός ήχος, καλοπαιγμένα κομμάτια και φοβερή σκηνική παρουσία, οι Crucified Barbara έδωσαν ένα show που θα το θυμούνται όλοι όσοι ήταν στο CRF του 2013.

Set List: The Crucifier, Shut your Mouth, Everything We Need, Sex Action, Rock Me Like The Devil, Motorfucker, Count Me In, Killed By Death (Motorhead), In Distortion We Trust, Into The Fire

Greek Rebels: Mia, Είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στη Ελλάδα για συναυλία και ολιγοήμερες διακοπές, πες μας δυο λόγια για την εμπειρία σας.

Ναι όντως είναι τέλειο να μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο μαζί. Όσο αφορά το live και το να παίζουμε εδώ πρώτη φορά είχαμε απίστευτη ανταπόκριση από τον κόσμο και όταν νιώθεις τέτοια ενέργεια σε κάνει να είσαι πολύ καλύτερος στη σκηνή. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη σήμερα με όλο αυτό που έζησα.

Planet Of Zeus

Οι Έλληνες Stonerάδες επιστρέφουν στο CRF μετά από καιρό! Αυτή τη φορά όμως ως Headliners! Από το Intro κιόλας το κοινό ζητωκραύγαζε για τους Planet. Μέσα από καπνούς και όμορφο φωτισμό ξεπρόβαλαν, και ξεκίνησαν με το “Scream”. Ο ήχος βαρύς και ογκώδης όπως αρμόζει σε μια Stoner μπάντα, οι Planet Of Zeus γεμάτοι ενέργεια, ο κόσμος ποιο ζεστός από ποτέ, καταλάβαμε αμέσως ότι η επόμενη ώρα θα ήταν κάτι παραπάνω από μαγική. Σειρά είχαν τα “Dawn Of The Dead” ,”Doteru“ με τον κόσμο να τραγουδάει με όλη του την ψυχή και να κάνει τους ίδιους τους Planet να γουστάρουν ακόμα περισσότερο που βρέθηκαν για άλλη μια φορά στην Κρήτη. Το “Buffalo” ένα καινούργιο κομμάτι, έδειξε εμφανέστατα πως η μπάντα συνεχίζει ανοδικά την μουσική της πορεία και πως θα συνεχίσει να παίζει δυνατά στα αυτιά μας για πολύ καιρό ακόμα. Τα “Vanity Suit”, ”Supernothing” και “The Ballad of Boston George” είχαν την τιμητική τους, μιας και μετά το ανελέητο moshpit στα “Vanity…” και “Supernothing”, ήρθε το “Boston…“ για να ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα. Βέβαια δεν ηρέμησαν και πολύ διότι σειρά είχε το μεγαλύτερο Hit της μπάντας, και δεν είναι άλλο από το “Leftovers”. Το “Space Loop” ακολούθησε και σιγά σιγά φτάναμε στο τέλος της βραδιάς. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα “Macho Libre” και “Something’s Wrong”, τα οποία ήταν και τα 2 τελευταία κομμάτια του setlist. Ο κόσμος αποθέωνε τους Planet και οι ίδιοι φάνηκαν να γουστάρουν πολύ την επιστροφή τους στη “Λεβεντογέννα” και γι’ αυτό βγήκαν ξανά στη σκηνή να παίξουν τι άλλο παρά το “Eat Me Alive” με αποτέλεσμα ξύλο, ξύλο και… Ξύλο!

Set List: Scream, Dawn of the dead, Doteru, Buffalo, Vanity Suit, Supernothing, The Ballad of Boston George, Leftovers, Space Loop, Something’s Wrong, Macho Libre Encore: Eat me alive

Greek Rebels: Μπάμπη, έχοντας παίξει 4 φορές στην Κρήτη, ποια είναι η αγαπημένη σας εμφάνιση και γιατί επιστρέψατε στο CRF;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, όλες στην Κρήτη είναι μια χαρά, ο κόσμος το ζει και γουστάρει και αν περνάει καλά η μπάντα και έχει καλή φιλοξενία που στην Κρήτη φημίζεστε για αυτό, τότε όλα είναι τέλεια. To CRF είναι μια μεγάλη και σοβαρή διοργάνωση, δεν είναι τσίρκο, δεν είναι κάτι που δεν ξέρεις τι θα γίνει στο επόμενο πεντάλεπτο, οπότε ξέρεις ότι θα πας κάπου που είναι καλά.

Μιχάλης Φραγκιάς

[email protected]

 

Russian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothDeafHeaven 728×90 - 728|90|DeafHeaven 728×90|||bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X