Συνεντεύξεις

Vile Extortion

Οι Vile Extortion είναι μια νέα μπάντα που κατάγεται από την Θεσσαλονίκη. Το ταλέντο είναι διάχυτο σε κάθε ακρόαση του “Incoming Threat”, του πρώτου EP της μπάντας. Θεώρησα λοιπόν σωστό να επικοινωνήσω με τους κιθαρίστες της μπάντας, Ορφέα Κούρο και Γιώργο Τοκατλίδη, για να συνομιλήσουμε για το νέο τους εγχείρημα.

Συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του EP σας, “Incoming Threat”. Πως αισθάνεστε που επιτέλους κυκλοφορεί;

Ορφέας Κούρος: Καλησπέρα κι από εμάς Νίκο και σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και τα καλά σου λόγια. Είμαστε πολύ περήφανοι για την κυκλοφορία του “Incoming Threat” καθώς είναι η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά και ανυπομονούμε να τη μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο. Υπήρξαν κάποιοι απρόσμενοι παράγοντες που καθυστέρησαν την κυκλοφορία του δίσκου και για αυτόν τον λόγο είμαστε ακόμα πιο ενθουσιασμένοι που θα δει το φως της ημέρας.

Καταρχάς, όπως και εγώ, έτσι και αρκετός κόσμος επειδή είστε νέα μπάντα δεν σας γνωρίζει. Θα θέλατε να μας δώσετε ένα μικρό βιογραφικό;

Γιώργος Τοκατλίδης: Ιδρυθήκαμε το καλοκαίρι του 2017 και σχεδόν αμέσως ξεκινήσαμε τη σύνθεση του “Incoming Threat”, καθώς είχαμε ήδη στο μυαλό μας τον ήχο που θέλαμε να πετύχουμε στο δίσκο. Επίσης, βγήκαμε δεύτεροι στον τελικό του περσινού Battle Of The Bands και μέσα στην ίδια χρονιά παίξαμε σε live με μπάντες όπως Chronosphere, Rumble Militia και Inhuman Rage.

Πριν από τα δυο singles και αυτό το EP έχετε κυκλοφορήσει κάτι άλλο;

Ορφέας Κούρος: Δεν έχουμε κυκλοφορήσει τίποτε άλλο μέχρι στιγμής καθώς αυτά τα κομμάτια ήταν το πρώτο υλικό που γράψαμε ως μπάντα.

Ο καιρός για την κυκλοφορία του EP έφτασε. Ανυπομονείτε να δείτε πως θα πάει;

Γιώργος Τοκατλίδης: Προφανώς, υπάρχει βέβαια και μια μικρή δόση άγχους όσον αφορά το τι εντυπώσεις θα αφήσει ο δίσκος στον κάθε ακροατή. Ανυπομονούμε να ακούσουμε όλες τις γνώμες του κόσμου που θα το ακούσει και ελπίζουμε να αρέσει σε όλους όσο αρέσει και σε εμάς.

Έχετε ήδη κυκλοφορήσει το single “Cry Of Terror” από το περασμένο Νοέμβρη και το “Unholy Breath” λίγο αργότερα. Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι τώρα;

Ορφέας Κούρος: Η ανταπόκριση και για τα δύο single ήταν εκπληκτική από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις μας, αρκετούς μήνες πριν κυκλοφορήσουν επίσημα. Το Cry Of Terror είχε ήδη γίνει το πιο περιζήτητο κομμάτι στα live μας, οπότε αποφασίστηκε χωρίς δεύτερη σκέψη πως αυτό θα ήταν και το πρώτο single του EP. Τα θετικά σχόλια πολλών αξιόλογων μελών της τοπικής metal σκηνής μας αφήνουν αισιόδοξους για την κυκλοφορία του δίσκου και ελπίζουμε η ανταπόκριση να είναι το ίδιο ένθερμη για το ΕΡ σαν σύνολο όπως ήταν και με το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.

Πείτε μας λίγα λόγια για την εταιρία σας και πόσο σας έχει βοηθήσει στο ξεκίνημα σας. 

Πως προέκυψε η συνεργασία αυτή;

Γιώργος Τοκατλίδης: Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με τη New Dream Records, η οποία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία του ΕΡ, καθώς προσφέρθηκε να το κυκλοφορήσει χωρίς περαιτέρω έξοδα για τη μπάντα, κάτι που μας βοήθησε οικονομικά και επιτάχυνε κατά πολύ τη διαδικασία κυκλοφορίας του υλικού μας. Η συνεργασία μας προέκυψε ως έπαθλο μέσα από τη συμμετοχή μας στο Battle Of The Bands της σεζόν 2017-2018, στο οποίο και βγήκαμε δεύτεροι.

Ακούγοντας το EP διακρίνουμε ότι έχει γίνει τρομερή δουλειά στην παραγωγή του. Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα και πως προέκυψε η συνεργασία σας μαζί τους; Είστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα;

Ορφέας Κούρος: Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο Στέλιος Κοσλίδης, τον οποίο έχουμε την τιμή να αποκαλούμε και εξαιρετικό φίλο, σε συνεργασία με τον Αχιλλέα Μανόπουλο στα Stelthsound Studios. Χάρη σε κατάλληλες γνωριμίες και συγκυρίες γνωρίσαμε και τον Στέλιο, με τον οποίο δεθήκαμε άμεσα και η αντιμετώπισή του ήταν άψογη και από φιλικής και από επαγγελματικής πλευράς. Δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ικανοποιημένοι από το τελικό προϊόν, η αψεγάδιαστη δουλειά των παιδιών εκτόξευσε απίστευτα πολύ τον ήχο του δίσκου και πιστεύουμε πως η ποιότητα της παραγωγής είναι υπερβολικά καλή για πρώτη κυκλοφορία.

Το εξώφυλλο είναι πολύ ιδιαίτερο, θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια και για αυτό. Τι συμβολίζει και φυσικά ποιος είναι ο δημιουργός του.

Γιώργος Τοκατλίδης: Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Ηλίας Στεφανής, από τη δουλειά του οποίου είμαστε όλοι πολύ εντυπωσιασμένοι. Ο τίτλος του δίσκου “Incoming Threat” σχετίζεται άμεσα με την κατάσταση που απεικονίζεται στο εξώφυλλο. Ένα ανθρωπόμορφο τέρας το οποίο έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του, απειλεί άμεσα τον τελευταίο ζωντανό στρατιώτη στο πεδίο της μάχης και συμβολίζει τις ψυχές που χάθηκαν από τα ίδια του τα χέρια και θα τον στοιχειώνουν για πάντα. Αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι ότι ο ακροατής μπορεί να δώσει το δικό του νόημα. Παράλληλα, θέλαμε η εκρηκτικότητα του εξωφύλλου και του τίτλου να εκφράζει την εκρηκτικότητά μας σαν επερχόμενη μπάντα στην ελληνική metal σκηνή.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στα κομμάτια σας όταν αυτά αποδίδονται επί σκηνής; Εσείς πως νιώθετε όταν βρίσκεστε πάνω στην σκηνή;

Ορφέας Κούρος: Η αντίδραση του κοινού στο υλικό μας ήταν το λιγότερο απίστευτη από τις πρώτες μας εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, κι ας μην είχαμε κυκλοφορήσει κάτι επισήμως. Το συναίσθημα του να ακούμε το κοινό να ουρλιάζει τους στίχους  και να ζει την κάθε στιγμή από τα πρώτα κιόλας live, χωρίς να έχουμε καν κάποια έτοιμη δισκογραφική δουλειά, είναι απλά απερίγραπτο. Πάνω στη σκηνή ξεχνάμε κάθε κούραση και κάθε στεναχώρια, είμαστε 100% αφοσιωμένοι στη μουσική μας και στα πρόσωπα που την απολαμβάνουν και φροντίζουμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε εμφάνιση.

Έχετε κανονίσει κάποια περιοδεία και αν ναι, με ποια άλλα συγκροτήματα;

Γιώργος Τοκατλίδης: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα κανονισμένο, αν και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και ελπίζουμε να προκύψει κάτι τόσο σημαντικό για εμάς όπως η πρώτη περιοδεία, είτε εντός Ελλάδας, είτε και στο εξωτερικό.

Προσωπικά το πρώτο album των The Haunted ήταν από τα καλύτερα εκείνη την εποχή και όταν πρωτοκυκλοφόρησε έμεινε στο cd player για αρκετό καιρό. Όταν ξεκίνησα να ακούσω το EP σας και συγκεκριμένα το “Cry Of Terror” χωρίς να γνωρίζω απολύτως τίποτα για εσάς, νόμιζα ότι άκουγα κάποιο κομμάτι που είχαν ξεχάσει να βάλουν σε εκείνο το δίσκο τους οι The Haunted. Πόσο σας έχουν επηρεάσει οι The Haunted;

Ορφέας Κούρος: Μεγάλη μας τιμή που μας συγκρίνεις με τους The Haunted, καθώς είναι όντως μία από τις βασικές επιρροές μας σαν μπάντα. Και οι δύο κιθαρίστες στους Vile Extortion θαυμάζουμε τον Ola Englund και τους αδελφούς Bjorler, οπότε ήταν αναμενόμενο να ακουστούν οι επιρροές τους στον δίσκο μας.

Ποια είναι γενικά τα συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει μουσικά;

Γιώργος Τοκατλίδης: Οι The Haunted, όπως ανέφερες και εσύ ο ίδιος, καθώς και οι Testament, The Black Dahlia Murder, At The Gates και Vektor.

Με ποιους θα θέλατε να βρεθείτε στην ίδια σκηνή και γιατί;

Ορφέας Κούρος: Θα θέλαμε σίγουρα σε κάποιο σημείο της καριέρας μας να παίξουμε με όλες τις μπάντες που αναφέραμε παραπάνω. Από την άλλη μεριά, με βάση τα προσωπικά γούστα του καθενός στη μπάντα, θα λέγαμε Arch Enemy, In Flames, Candlemass, Firewind και Accept.

Τι ακούτε στον ελεύθερο σας χρόνο;

Γιώργος Τοκατλίδης: Δεν υπάρχουν πολλά κοινά είδη μουσικής ανάμεσα στα ακούσματα του κάθε μέλους, αλλά εκτός από τα παρακλάδια της heavy, thrash και death metal, κάποιοι ακούμε jazz, post rock, blues, punk, country και κλασική ροκ.

Ποιος βρίσκεται πίσω από τις συνθέσεις των κομματιών και ποια είναι η πηγή έμπνευσης του;

Ορφέας Κούρος: Η μουσική γράφεται κυρίως από τους δύο κιθαρίστες της μπάντας. Παρ’ όλα αυτά, μερικά στοιχεία προέρχονται από τα υπόλοιπα μέλη και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους ιδέες, γι’ αυτό και υπάρχει τέτοια ποικιλομορφία στις συνθέσεις του ΕΡ.

Ποιος έχει γράψει τους στίχους; Με τι ασχολούνται και από που προήλθε η έμπνευση τους;

Γιώργος Τοκατλίδης: Το στιχουργικό κομμάτι έχει αναλάβει ο frontman της μπάντας, Γιώργος Καΐκας, με περιεχόμενο τον πόλεμο, την τυφλή πίστη σε οργανωμένες θρησκείες, τα βάσανα και τα κακουργήματα του ανθρώπινου είδους. Η έμπνευσή τους προέρχεται από την παγκόσμια ιστορία, την ανθρώπινη ψυχολογία και τον μεταφυσικό κόσμο.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από τα τραγούδια σας;

Ορφέας Κούρος: Τα μηνύματα που περνάνε τα κομμάτια μας είναι αρκετά διακριτικά και προωθούνται μέσα από μεταφορές και παραλληλισμούς. Αφορούν κυρίως την απομυθοποίηση της εθελοτυφλίας και την αφύπνιση του κόσμου για τις φρικαλεότητες του πολέμου και της αιματοχυσίας.

Έχετε έτοιμο υλικό για ολοκληρωμένο δίσκο; Αν ναι, πόσα κομμάτια θα υπάρχουν και ποιος θα είναι ο τίτλος του;

Γιώργος Τοκατλίδης: Η σύνθεση του πρώτου άλμπουμ είναι σχεδόν ολοκληρωμένη, 8 κομμάτια είναι ήδη έτοιμα με τελικό στόχο τα 10. Δυστυχώς για την ώρα δεν μπορούμε αποκαλύψουμε τον τίτλο και άλλα στοιχεία του άλμπουμ, αλλά είμαστε αισιόδοξοι πως το υλικό θα ικανοποιήσει ακόμα μεγαλύτερο μέρος οπαδών του extreme metal, οπότε μείνετε συντονισμένοι για πολλά νέα μέσα στο 2020.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας, ανυπομονώ για ένα ολόκληρο δίσκο και πολλά νέα κομμάτια! Το μέλλον σας ανήκει ελπίζω να σας δω κάποια στιγμή και επί σκηνής. Κλείστε την συνέντευξη εσείς με λίγα λόγια!

Ορφέας Κούρος: Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη και τα καλά σου λόγια και ελπίζουμε κάποια στιγμή να βρεθούμε από κοντά. Όσο για τους αναγνώστες και το υπόλοιπο κοινό, σας ευχαριστούμε για τα θετικά σχόλια και την υποστήριξη που μας έχετε δώσει όλον αυτόν τον καιρό και ελπίζουμε στο κοντινό μέλλον να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με κάθε έναν από εσάς. See you on the road!

Νίκος Λίλλης
https://www.facebook.com/vileextortionofficial/

Band Members
George Asphyx – Φωνητικά
Γιώργος “Toka” Τοκατλίδης – Lead Κιθάρα
Ορφέας Κούρος – Ρυθμική Κιθάρα
Τάσος Τσουλφαίδης – Τύμπανα

Discography
Incoming Threat (EP), 2019

RodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X