Συνεντεύξεις

Nightrage

Είναι από τα πιο περίλαμπρα παραδείγματα η μουσική πορεία του Μάριου Ηλιόπουλου και σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση. Η μπάντα του λοιπόν, οι Nightrage, επιστρέφουν δυναμικά με το νέο τους studio album ονόματι “Insidious”. Ο Μάριος μας μίλησε για το νέο τους πόνημα. Απολαύστε τον.

 

Γεια σου Μάριε, συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του νέου δίσκου των Nightrage, “Insidious”. Πως πηγαίνουν τα πράγματα γύρω από αυτόν μέχρι στιγμής;

Γεια σου Νίκο, χαίρομαι που σου άρεσε το άλμπουμ. Μέχρι τώρα η ανταπόκριση είναι φανταστική, οι κριτικές που παίρνουμε είναι πάρα πολύ καλές και φαίνεται να αρέσει πολύ στους οπαδούς μας και στα media. Αυτό φυσικά μας κάνει πολύ χαρούμενους.
Ποια είναι τα μυνήματα που λαμβάνεις από τον κόσμο;
Είναι πολύ θετικά τα σχόλια που λαμβάνουμε μιας και οι περισσότεροι μιλάνε για το καλύτερο Nightrage album μέχρι τώρα. Τους αρέσει αυτή η καινούργια μας δουλειά. Χαίρομαι που αυτά που αρέσουν σε εμάς αρέσουν και σε κάποια άλλα άτομα. Ο κόσμος αγάπησε το “Insidious” και σύσσωμος ο ξένος τύπος μας έδωσε πολύ καλές κριτικές. Φυσικά, υπάρχει και ένα ποσοστό που έχουν άλλη γνώμη, αλλά είναι σχετικά μικρό και υπάρχει ισορροπία. Δυστυχώς δεν μπορείς να τους ευχαριστείς όλους όταν κάνεις ένα καινούργιο άλμπουμ.
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η “Frets Of Fury Tour” στην οποία συμμετείχατε μαζί με τους Firewind, τους Arsis & τους White Wizzard. Πως πήγε αυτή και τι εντυπώσεις σου άφησε;
Έχουμε μόνο θετικές αναμνήσεις από αυτό το tour. Ο κόσμος μας περίμενε χρόνια να μας ακούσει εκεί και είδαμε πάρα πολλούς φανατικούς και τρελαμένους οπαδούς να μας φέρνουν όλα μας τα albums για να τα υπογράψουμε, να φωνάζουν τραγούδια μας να παίξουμε κάθε βράδυ και να τραγουδούν τους στίχους τα κομμάτια μας. Ξεπουλήσαμε όλο το merchandise δυο μέρες πριν τελειώσει η περιοδεία και κάναμε πολύ καλά shows κάθε βράδυ. Πιστεύω ότι ήταν ένα πολύ θετικό γεγονός για τους Nightrage αυτό το tour και θεωρώ ότι βγήκαμε πολύ κερδισμένοι από όλη αυτή την εμπειρία.
Στην εν λόγω περιοδεία είχατε μαζί σας ως session κιθαρίστα τον Bill Hudson (ex Circle II Circle) στην θέση του Olof Morck. Τι συνέβη;
Ναι, ο Bill είναι πολύ καλός μουσικός και σπουδαίο άτομο και ήταν εκεί κάθε βράδυ για εμάς. Έκανε την δουλειά του και μας βοήθησε σαν session κιθαρίστας. Δυστυχώς ο Olof δεν μπόρεσε λόγω οικονομικών προβλημάτων καθώς επίσης επειδή έπαιζε και με την άλλη του μπάντα (βλ. Amaranthe) κάποια shows, δεν τα κατάφερε να έρθει. Ελπίζουμε να μας ακολουθήσει στα επόμενα shows μας, μιας και τώρα θα έχουμε αρκετά από δω και μπρος μπροστά μας.
Το tour αυτό αποδεικνύει και με το παραπάνω τις ιδιαίτερες σχέσης σας με τους Firewind. Αλήθεια, πως είναι να περιοδεύεις και να περνάς καλά με τον καλύτερο σου φίλο;
Αυτό είναι αλήθεια. Είμαστε αδερφικές μπάντες και πάντα περνάμε καλά μαζί. Είναι φανταστικά, σαν να είσαι σε διακοπές με τους καλύτερους σου φίλους. Περνούσαμε πολύ καλά κάθε βράδυ και είχαμε αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης και αμοιβαίου σεβασμού που λείπει από τις μπάντες γενικά σήμερα. Θα το ξαναέκανα άλλες εκατό φορές μαζί τους.
Ποια ήταν για εσένα η καλύτερη στιγμή σε αυτή τη περιοδεία;
Νομίζω στο Edmonton του Καναδά και στο Los Angeles, όπου εκεί οι οπαδοί μας μας εδειξαν έμπρακτα πόσο πολύ αγαπάνε τους Nightrage. Δεν το περίμενα πραγματικά να έχουμε τόσους πολλούς και τρελαμένους οπαδούς. Είναι σίγουρο πως θα ξανακάνουμε πολλά tours εκεί μιας και θέλουμε να ανακαλύψουμε νέα μέρη και νέους fans.
Ας πάμε στα του δίσκου λοιπόν. Αρχικά θέλω να μου πεις πως πήγε το “Wearing A Martyr’s Crown”.
Πήγε πολύ καλά και έλαβε πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό και τον Τύπο, κάποια μερίδα των οπαδών μας το θεωρούν ως το καλύτερο μας album, όπως συμβαίνει και με όλα μας τα album. Σε αυτό κάναμε μια στροφή και γυρίσαμε στους αγνούς Nightrage, έτσι όπως θα έπρεπε να ακούγονται πάντα: μελωδικοί, επιθετικοί και συνάμα συναισθηματικοί.
Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο προαναφερθέν δίσκο και στο “Insidious”?
Πιστεύω ότι είναι η παραγωγή και το γεγονός ότι τώρα ο ήχος είναι πιο ζεστός. Στον τομέα της παραγωγής, αυτή είναι ακόμα πιο καθαρή και πιο brutal… Γενικά ο ήχος και τα παιξίματα είναι πολύ καλύτερα τώρα, οι συνθέσεις είναι φρέσκιες, με πολύ καλά riffs και βελτιωμένα φωνητικά.
Αυτή τη φορά επιλέξατε να ηχογραφήσετε το δίσκο στην Αθήνα αντί να μετακομίσετε σε κάποιο studio του εξωτερικού. Πως προέκυψε η απόφαση αυτή;
Θέλαμε να γράψουμε εδώ και εγώ προσωπικά ώστε να ξεφύγουμε από τα Σουηδικά studio που ηχογραφούμε μια ζωή και να κάνουμε μια αλλαγή, μιας και είναι η πρώτη φορά που επιχειρούμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Ήταν σίγουρα κάτι καινούργιο για εμάς. Ο Λευτέρης ο Νίκας που έχει το studio είναι καλό φιλαράκι και έχει κάνει ένα πολύ καλό studio, τα Zero Gravity studios, στα οποία ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ καλές ηχογραφήσεις. Δουλέψαμε πολύ μαζί του πάνω στην παραγωγή, αυτός επιμελήθηκε όλο το engineering και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την δουλειά του αλλά και τον επαγγελματισμό που έδειξε. Νομίζω ότι κάναμε μια πολύ καλή επιλογή ηχογραφώντας το άλμπουμ εκεί.
Όσον αφορά την μίξη και στο mastering, αυτά έγιναν πάλι στο γνωστό μέρος;
Ναι, πήραμε τα αρχεία και κάναμε την μίξη και το mastering στα Fredman Studios παρέα με τον Fredrik & τον Henric Udd. Κάνανε πάρα καλή δουλειά, όπως πάντα άλλωστε.
Το εξώφυλλο για ακόμα μια φορά αποτελεί δουλειά του Gustavo Sazes. Σωστά; Έχετε βρει τον κατάλληλο συνεργάτη γι’ αυτό;
Ναι, νομίζω ότι είμαστε τυχεροί που δουλεύουμε με τον Gustavo. Κάνει την δουλειά του καλά και είναι πάντα on time γεμάτος φρέσκιες ιδέες.
Στο δίσκο σχεδόν μετά από 6 χρόνια επιστρέφει ο Tomas Lindberg. Πως αισθάνθηκες που επέστρεψε πίσω από το μικρόφωνο έστω ως guest? Σε ποια κομμάτια συμμετέχει;
Ήταν μια ιδέα που είχαμε εγώ και ο Antony. Θέλαμε να τον ξαναφέρουμε να κάνει κάποια guest φωνητικά. Δεν ήταν καθόλου δύσκολο αυτό μιας και αγαπάει τους Nightrage και είμαστε καλοί φίλοι. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ μας. Ένιωσα μεγάλη χαρά που τον ξανα-άκουσα σε ένα από τα τραγούδια να σκίζει ξανά τα λαρύγγια του (γέλια). Συμμετείχε στα “Insidious”, “Sham Piety” & “This World Is Coming To An End”.
Μίλησε μας λίγο και για τους άλλους Guests.
Συμμετέχουν επίσης ο Gus G (Firewind, Ozzy Osbourne), ο Tom S. Englund (Evergrey), ο Apollo Papathanasio (Firewind, Spiritual Beggars), ο John K. (Biomechanical) καθώς επίσης και ο George Baharidis (Breaking Silence, Deceptor). Είμαστε πολύ χαρούμενοι που όλοι αυτοί οι εξαίρετοι μουσικοί συμμετείχαν στο album μας και έβαλαν την δική τους σφραγίδα. Πιστεύω έχουμε γράψει τα καλύτερα τραγούδια που θα μπορούσαμε αλλά οι συμμετέχοντες σε αυτό πρόσθεσαν ‘το κερασάκι στην τούρτα’ με την δική τους συνεισφορά και έκαναν αυτό το άλμπουμ ακόμα καλύτερο. Σίγουρα τα τραγούδια ήθελαν το κάτι το διαφορετικό και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να έχουμε όλου αυτούς τους καλεσμένους στο “Insidious”.
Σχεδιάζεις να παίξεις καθόλου με Nightrage στα πάτρια εδάφη;
Δουλεύουμε πάνω σε αυτό και ελπίζουμε μέσα στο 2012 να παίξουμε στην Ελλάδα μιας και αυτός είναι ο αγαπημένος προορισμός όλων μέσα στην μπάντα. Περισσότερα νέα σχετικά με αυτό θα ακολουθήσουν σύντομα.
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Ετοιμάζουμε μια Ευρωπαϊκή περιοδεία για τον Φεβρουάριο του 2012 και μετά θα επανέλθουμε στις ΗΠΑ τον Απρίλη – Μάη, καθώς επίσης προγραμματίζουμε και κάποια καλοκαιρινά festivals. Θα θέλαμε να κάνουμε άλλη μια Ευρωπαϊκή περιοδεία τον Σεπτέμβρη του 2012 και να κλείσουμε το 2012 με κάποια single shows στην Ελλάδα ξανά. Μετά φυσικά θα ακολουθήσει ένα νέο album αλλά είναι νωρίς να μιλάμε γι’ αυτό.
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Μάριε & εύχομαι τα καλύτερα για εσένα και τους Nightrage. Κλείσε όπως εσύ θες.
Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και ελπίζω να αρέσει το “Insidious” στους Έλληνες φίλους μας και συνιστώ να πάνε να αγοράσουν το album και να στηρίξουν τους Nightrage. Περιμένουμε με αγωνία να σας δούμε όλους από κοντά στις επόμενες εμφανίσεις μας. Να είστε όλοι καλά.
Νίκος Σιγλίδης
Band
Μάριος Ηλιόπουλος: Κιθάρα
Antony Hämäläinen: Φωνή
Olof Morck: Κιθάρα
Anders Hammer: Μπάσο
Jo Nunez: Τύμπανα
Discography
Sweet Vengeance, 2003
Descent Into Chaos, 2005
A New Disease Is Born, 2007
Wearing A Martyr’s Crown, 2009
Insidious, 2011
nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X