Συνεντεύξεις

Hannibal

Μετά από περιπέτειες και φουρτούνες το νέο πόνημα των Hannibal κυκλοφόρησε! Αδράξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο “Hannibal” Μπαλακάκη για το “Cyberia”, την νέα αρχή των Hannibal αλλά και τους Spitfire!

}

Γεια σου Alex! Παναγιώτης από Greekrebels εδώ! Πως είσαι, που σε πετυχαίνουμε? Εγκαταστάθηκες τελικά Αγγλία μόνιμα?

Κλείσαμε χρόνο πλέον στην Αγγλία φίλε Παναγιώτη και από ότι φαίνεται εδώ θα αράξουμε για αρκετό καιρό!

Τι μεσολάβησε και είχαμε 6 χρόνια απουσίας των Hannibal μετά το ντεμπούτο “This is U”?

Πολλά και διάφορα. Το κυριότερο ήταν η μεγάλη ατυχία στο θέμα της παραγωγής. Το album ήταν ηχογραφημένο από το 2008 και κυκλοφόρησε το 2012. Όχι σαράντα, αλλά πολλές χιλιάδες κύματα πέρασε το “Cyberia” μέχρι να βγει!

Μέχρι τώρα έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές το “Cyberia”! Πάει και από πωλήσεις το ίδιο καλά?

Ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, τόσο καλά τα πράγματα. Μιλάμε για μεγάλη ανικανότητα της εταιρείας μας. Οπότε για τι πωλήσεις να σου πω; Ιντερνετ καλά πάει, εξωτερικό έχει παραγγελίες και οι κριτικές βγάζουν ένα μέσο όρο γύρω στο 8.5-9. Not bad!

Αλλαγές σε line-up έχουμε?

Στα τύμπανα πλέον θα έχουμε τον Robin Guy πρώην Bruce Dickinson, Faith No More κ.λ.π , κιθάρα δεν θα είναι πια μαζί μας ο Στέλιος Σόβολος και στην θέση του θα είναι ο Κώστας Κουμπιάδης. Οι περισσότερες αλλαγές ήταν υποχρεωτικές γιατί είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστούν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των μελών με τις απαιτήσεις της μπάντας και πόσο μάλιστα τώρα που και εγώ δεν είμαι πλέον στην Ελλάδα.

Με την παραγωγή του είχαμε κάτι περιπέτειες έτσι? Πως έχει η φάση με τον Roland Grapow?

Τι να πω; Πήγαμε στην Σλοβακία, ηχογραφήσαμε τα τραγουδάκια μας, ακουμπήσαμε τα λεφτάκια μας και φύγαμε χαρούμενοι και γεμάτοι όνειρα για μια μεγάλη παραγωγή η οποία διαφαινότανε εφικτή σύμφωνα με τις πηγές που είχαμε. Μετά ο Grapow πολεμούσε να κάνει την παραγωγή σύμφωνα με αυτά που νόμιζε ότι μπορεί να κάνει, αλλά και μας είχε υποσχεθεί, αλλά τζίφος. Δεν γίνεσαι Bob Rock μόνο και μόνο επειδή μιλάς μαζί του φιλαράκο! Και αφού γύρισε στο τέλος και μας είπε “Take it or leave it“ , πήραμε τα κατακρεουργημένα κανάλια μας και τα ξαναδουλέψαμε σε πολλούς παραγωγούς στην Ελλάδα αλλά κι εκεί δεν έγινε τίποτα. Έτσι πήρα την απόφαση να το μιξάρω εγώ και με την βοήθεια του Σόβολου στο sampling φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Εξαιρετική δουλειά στο mastering από τον John K (Γιάννης Κουτσελίνης – Biomechanical).

Τι διαφορές θα ήθελες να επισημάνεις ότι έχουμε εδώ σε σχέση με το ντεμπούτο και πως θα περιέγραφες τον ήχο της μπάντας σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με τους Hannibal, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλές επιρροές σας?

Μια κριτική έλεγε ότι το “Cyberia” και γενικά οι HANNIBAL είναι σαν μια πίτσα με ένα κάρο υλικά μέσα που όμως η γεύση της σε κάνει να θέλεις και άλλη χωρίς να ξέρεις πιο συστατικό σου άρεσε περισσότερο.. Φαίνεται πείναγε το παλικάρι εκείνη την ώρα χαχα! Επιρροές …άπειρες. Περιγραφή; Industrial Hard Rock θα το έλεγα εγώ. Σίγουρα είναι πιο progressive το “Cyberia” και πιο εξευγενισμένο από το πρώτο.

Στανταράκι ερώτηση αλλά θα διάλεγες κάποια τραγούδια από τον δίσκο που έχεις ιδιαίτερη προτίμηση?

“My God”, “Rise”, “Psychodrome”, “Sacred Alphabet”.

Υπάρχει και video-clip για τα κομμάτια “Burn me Alive” και “Rise”. Σκέφτεστε να φτιάξετε κλιπάκι και για κάποιο άλλο κομμάτι του δίσκου?

Ο στόχος μου είναι ένα επαγγελματικό κλιπ για το “My God” γιατί το κομμάτι έχει “ζουμί” και πρέπει και οπτικά να δώσει αυτό που λέει!

Είχαμε και την Tarja να σε προσκαλεί να τραγουδήσεις μαζί της το “Phantom of the Opera” στις συναυλίες που κάνατε μαζί στην αρχή του έτους! Πες μας λίγα λόγια για το πώς κύλισαν τα πράγματα εκεί!

Άγχος, ένταση, κούραση, εκνευρισμός αλλά στο τέλος η ικανοποίηση. Δεν είναι εύκολο για μια μπάντα να βγαίνει σε tour. Ο κόσμος νομίζει ότι τα πράγματα είναι ζάχαρη αλλά στην πραγματικότητα το ζόρι είναι μεγάλο. Η Tarja είναι πολύ μεγάλη καλλιτέχνις και μία άψογη επαγγελματίας. Η τιμή που μού έκανε ήταν τεράστια και ελπίζω και εγώ από τη μεριά μου να φάνηκα αντάξιος.

Ξέρω ότι θα σε έχουν ρωτήσει πάμπολλες φορές αλλά ποια είναι τα συναισθήματα που έχεις όταν μαθαίνεις ότι ο ίδιος ο Klaus Meine σε διαλέγει για support? Μιλάω φυσικά για όποιον δεν θυμάται ή γνωρίζει το γεγονός, ότι το καλοκαίρι του ’07 σας διάλεξαν μέσα από 200 περίπου, αν δεν κάνω λάθος, άλλες μπάντες!

Είναι από τις στιγμές εκείνες που λες Επιτέλους και μια χαρά από το άθλημα που υπηρετώ τόσα χρόνια που μόνο πίκρες, βάσανα, αφραγκίες και μπόλικη δόση «παπαρολογίας» μου έχει προσφέρει! O Santa Klauss για μένα ήρθε το Μάη του 2007! Δάκρυσα όταν άκουσα …”HANNIBAL”, έτσι απλά.

Είναι αδύνατον να μην σε ρωτήσω και για τους Spitfire… Πως οδηγηθήκατε στο τέλος αυτής της συνεργασίας με τον Ηλία Λογγινίδη πέρυσι? Να πω πως το “Die Fighting” το έχω μέσα στις αγαπημένες μου κυκλοφορίες για τα 00’s!

Όταν οριστικοποιήθηκε ότι φεύγω για Αγγλία, έφυγα και από τους Spitfire. Δεν γινόταν να λειτουργούμε εξ’ αποστάσεως και η οικονομική κατάσταση που επικρατεί δεν μας επέτρεπε να πούμε ότι όποτε έχουμε κάποιο live θα έχουμε και αεροπορικά δικά μου. Επειδή σέβομαι τον Ηλία αλλά και όλα τα παιδιά μέσα στην μπάντα, σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να γίνομαι βάρος στην πλάτη των άλλων. Είμαστε πολύ καλά φιλαράκια και έτσι θα μείνουμε πιστεύω. Μέχρι και τραγουδιστές για να με αντικαταστήσουν τους πρότεινα. Έτσι απλά…

Μέσα στον Σεπτέμβρη (19 ως 30) θα προβληθεί και ένα documentary για τους Spitfire στο ετήσιο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας, “Νύχτες Πρεμιέρας”! Είσαι ενήμερος για το γεγονός, σου ζητήθηκε μήπως και η δική σου βοήθεια στο όμορφο αυτό εγχείρημα?

Και βέβαια είμαι ενήμερος και συμμετείχα και έδωσα και αρκετό υλικό. Περιμένω να δω το αποτέλεσμα!

Ποιο είναι το πλάνο για τους Hannibal τώρα?

Η μπάντα θα δώσει συνέχεια στην δυναμική της επιστροφή, με περισσότερες συναυλίες? Το “ROCKTOBER” στις 13 Οκτώβρη στο Watford Colosseum με τους Edguy, Jaded Heart και άλλες μπάντες είναι το πρώτο βήμα. Από κει και πέρα υπάρχουν πολλές συζητήσεις για σημαντικές εμφανίσεις και στην Βρετανία αλλά και σε άλλες χώρες οι οποίες θα ανακοινώνονται με το που θα πέφτουν οι τζίφρες.

Alex, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Μπορείς να κλείσεις όπως θέλεις!

Θέλω να κλείσω με μια προτροπή ανοίγματος προς όλους, μουσικούς και μη. Ανοίξτε την καρδιά σας, ανοίξτε το μυαλό σας, ανοίξτε τα μάτια σας και τους ορίζοντες σας. Όταν τα παραπάνω κλείνουν απλά γινόμαστε χειρότεροι άνθρωποι…

Παναγιώτης Αποστολόπουλος

www.hannibalnation.co.uk

http://www.facebook.com/Hannibalnation

http://www.myspace.com/hannibalband

Band Members:

Αλέξανδρος ‘Hannibal’ Μπαλακάκης – Φωνητικά, Κιθάρα

Κώστας Κουμπιάδης – Κιθάρα

Στέλιος Αποστόλου – Μπάσο

Herc – Πλήκτρα

Robin Guy – Τύμπανα

Discography

2006 This Is U

2012 Cyberia

Greekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X