Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Winter’s Verge

Οι Winter’s Verge είναι μια νέα μπάντα από την Κύπρο η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της δίσκο με τίτλο “Tales Of Tragedy”. Ιδού τι ειπώθηκε από την συνομιλία μας με τον frontman της μπάντας, Γιώργο Χαραλάμπους….

Καλησπέρα παιδιά. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την καινούρια σας κυκλοφορία. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από το όλο αποτέλεσμα.

Καλησπέρα επίσης και ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την συνέντευξη και φυσικά τα θετικά σχόλια για την καινούργια μας δουλειά.

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για τι διαδικασία δημιουργίας του cd; Σε ποιο στούντιο έγινε η μίξη και η ηχογράφηση;

Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε στο Κέμπτεν της Γερμανίας και συγκεκριμένα στο Prophecy and music factory studio υπό την εποπτεία του παραγωγού μας R.D Liapaki. Επίσης η μίξη του δίσκου ολοκληρώθηκε στο Maranis Studio. Τώρα για την όλη διαδικασία φανταστείτε κάτι μεταξύ επίμονου hangover και ασταμάτητου headbang. Γι’ αυτό και υπάρχουν και σημεία στο δίσκο όπου είμαστε κάπως «πότε το έγραψα αυτό;».

Έχετε πάρει κάποιες κριτικές από τον ελληνικό και ξένο τύπο;

Ένα review εντοπίσαμε σε ένα Ελληνικό site και ο τύπος μάλλον δεν μας γούσταρε. Ίσως υπάρχουν περισσότερα κάπου στο αχανές ιντερνέτ ωστόσο τίποτα που να βγαίνει με Google. Απο ξένο τύπο ωστόσο είχαμε αρκετά review, τόσα για να συμπληρώσουμε ένα μικρό μυθιστόρημα. Κάποια μας προβλημάτισαν γιατί εύστοχα τονίζουν τα λάθη στο cd, ενώ σε άλλα λάβαμε εξαιρετικές βαθμολογίες και διθυραμβικές κριτικές. Όπως και να ΄χει έχουμε σαν μπάντα καταλάβει πως δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους και γενικά καλύτερα να πιάνεις τον παλμό του κόσμου όταν βγαίνεις live. H ανταπόκριση του κόσμου είναι το καλύτερο review που θα πάρεις ως μπάντα. Στα της μουσικής τώρα.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι διαφορές μεταξύ του πρώτου σας δίσκου “Eternal Damnation” και του δεύτερου σας με τον τίτλο “Tales Of Tragedy”;

Το “Tales” είναι concept album, το φτιάξαμε σαν ιστορίες από ένα βιβλίο ενώ στο “Eternal” τα πράγματα είναι ποιο ξεκάθαρα μεταξύ τους. Η διαφορά ανάμεσα στης δύο δουλείες είναι η εμπειρίες που μας έδωσε το “Eternal” και της προσθέσαμε στο 2ο άλμπουμ. Υπάρχει περισσότερη συνοχή, καλύτερη παραγωγή και γενικά τα τραγούδια είναι ποιο δουλεμένα για studio εκδοχές. Φυσικά στα συν του “Tales of Tragedy” είναι και η προσθήκη στο δυναμικό της μπάντας του Chris Ιωαννίδη όπου με την δουλειά του στα drums απλώς απογείωσε κάποια κομμάτια.

Πείτε μας δύο λόγια για την διαδικασία σύνθεσης του δίσκου. Ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη μουσική του δίσκου; Οφείλω να παραδεχτώ ότι έχω εντυπωσιαστεί με την ποιότητα των τραγουδιών…

Το αξιοπερίεργο με αυτό το συγκρότημα είναι ότι δεν συμφωνούμε μεταξύ μας, για το πώς θα ξεκινήσει, θα αναπτυχθεί και τελειώσει ένα τραγούδι μας. Υπάρχει πλουραλισμός απόψεων γιατί απλούστατα ο καθένας έχει διαφορετικά ακούσματα. Ένα από τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της μπάντας είναι ότι απλά δεν μπορείς να την κατατάξεις σε ένα είδος μουσικής. Η συλλογική δουλειά λοιπόν είναι και κάτι σαν trademark, όλα τα μέλη γράψανε κομμάτια και όλοι μας έχουμε βάλει τουλάχιστον μία ιδέα σε ένα τραγούδι.

Στιχουργικά που κινείται ο δίσκος;Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο concept ή όχι;

Ο στίχος είναι διηγηματικός, σαν να διαβάζεις ιστορίες από ένα παλιό βιβλίο και φυσικά αποτελεί μέρος της όλης δουλειάς που θέλαμε να προσφέρουμε. Φυσικά το concept στηρίζεται στην δραματικότητα και το φάσμα του φανταστικού-πραγματικού που μπορεί κάποιος να εντοπίσει σε όλα τα τραγούδια. Υποσημείωση: Όχι δεν κόβουμε φλέβες τα βράδια και ούτε μιζέριαζουμε για την κατάντια του κόσμου, αντιθέτως αν μας πετύχετε σε καμιά συναυλία θα σας κεράσουμε 2-3 μπύρες και σφηνάκια.

Σίγουρα το γεγονός που θα σας μείνει αξέχαστο είναι η περιοδεία μαζί με τους Stratovarius. Για πείτε μας πώς τα πήγατε σε αυτό το tour; Σίγουρα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία φαντάζομαι.

Ακόμη αναρρώνουμε από το γεγονός ότι τέλειωσε να πούμε την αλήθεια.. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε το πόσο καλό μας έκανε σαν μπάντα να συνεργαστούμε με Stratovarius. Κάθε συναυλία πλήρως εξοπλισμένη με άτομα συνέχεια στο πλευρό σου για ότι στραβό και ανάποδο μπορεί να σου συμβεί επί σκηνής. Ο κόσμος να χτυπιέται για πάρτη σου και να χειροκροτεί ενθουσιασμένος μετά από κάθε τραγούδι. Τι να λέμε τώρα.. Κάθε συναυλία την ζούσαμε σαν να ήταν η τελευταία μας… Αποκομίσαμε ανεκτίμητες πληροφορίες για όλα τα θέματα που αφορούν ένα metal συγκρότημα, κάτι σαν ένα μικρό πανεπιστήμιο επί σκηνής. Θα μας μείνει αξέχαστο όλο το Tour και φυσικά πωρωθήκαμε για το επόμενο που hopefully θα ακολουθήσει.

Μία άλλη ερώτηση τώρα… Έχετε έρθει σε συμφωνία με την Massacre Records. Πώς έγινε το όλο σκηνικό; Σίγουρα είναι πάρα πολύ καλό να ήσαστε σε μια τέτοια εταιρία.

Μετά την αποδέσμευσή μας από την LMP πεισμώσαμε περισσότερο και στρωθήκαμε στην δουλειά για να ξεπεράσουμε την πρώτη μας δουλειά. Πράγμα που θέλουμε να πιστεύουμε πως έγινε, η Massacre είδε κάτι στης πρώιμες ηχογραφήσεις μας και φυσικά μέσο του Lia πήραμε το Οκ για συνεργασία. Όπως βλέπεις τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλύτερα για μάς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Το όλο σύνολο της συσκευασίας και το εξώφυλλο είναι εκπληκτικό. Ποιος επιμελήθηκε για όλη αυτή τη δουλειά του cd;

Α! Εδώ ιδιαίτερη μνεία θα δώσουμε στον Meran Karanitant το άτομο απλά απογείωσε την όλη δουλειά μας. Συνέλαβε αμέσως το concept που του ζητήσαμε και μας άφησε άφωνους. Μία ακόμη μπύρα στην υγειά του. Cheers!

Τα μελλοντικά σας σχέδια ποια είναι αυτή τη στιγμή;

Αρχίσαμε ήδη να γράφουμε καινούργια τραγούδια, περιμένουμε το Ok για μερικές εμφανίσεις στο εξωτερικό, μερικές συναυλίες Κύπρο και ας ελπίσουμε ένα καλό βιντεοκλίπ για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο που μας το ζητάει.

Παίζει να σας δούμε καθόλου και από τα μέρη μας κάποια στιγμή;

Καλοκαιράκι με το καλό κάποιο φεστιβάλ θα βρούμε για να ανεβούμε Ελλάδα! Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συνέντευξη και πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι και να κάνετε στο μέλλον.

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρων και τα καλά σας λόγια, απλώς μας δίνετε περισσότερη δύναμη και πώρωση για να ξαναμπούμε στο studio και να τα σπάσουμε όλα (με την καλή την έννοια). Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα σε κάποια συναυλία. Πολλούς χαιρετισμούς and stay Metal! So for now.. I’ll just say Goodbye.

Άκης Μυστίλογλου

http://www.myspace.com/wintersverge

http://www.wintersverge.com

Band Members

Γιώργος Χαραλάμπους: Φωνητικά

Στέφανος Ψηλίδης: Πλήκτρα

Harry Pari: Κιθάρες

Miguel Τραπεζάρης: Μπάσο

Χρήστος Ιωαννίδης: Τύμπανα

Discography

Eternal Damnation 2009

Tales Of Tragedy 2010

Tatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X