Συνεντεύξεις

Temperance

Οι Temperance είναι μια φιλική μπάντα από την Ιταλία που αυτό το διάστημα κυκλοφόρησε τον τέταρτο, αριστουργηματικό, κατά την άποψη μου δίσκο ονόματι “Of Jupiter And Moons”. Σε μια συνέντευξη με τον ιδρυτή & κιθαρίστα του συγκροτήματος, Marco Pastorino, προστίθεται και ο νεοεισελθέν στο σχήμα, τραγουδιστής, Michele Guaitoli, συνομιλήσαμε γύρω από αυτή την δουλειά.   

Γεια σου, Marco, συγχαρητήρια για νέο άλμπουμ του συγκροτήματος “Of Jupiter And Moons”. Φίλε, είναι πραγματικά φανταστικό! Πώς αισθάνεσαι τώρα που τελικά βγήκε;

Marco: Γεια!!! Αισθάνομαι ενεργητικός και ενθουσιασμένος! Δεν μπορώ να περιμένω να πάω στη σκηνή και να αρχίσω να παίζω τα νέα τραγούδια ζωντανά! Έχουμε νέο line-up, ένα νέο άλμπουμ και η διάθεσή μας είναι εκπληκτική!

Ήταν το τελικό αποτέλεσμα εκείνο που σκεφτήκατε ή θα κάνατε κάποιες αλλαγές εάν μπορούσατε;

Michele: Απολύτως! Δουλέψαμε σκληρά για να φτιάξουμε το άλμπουμ ακριβώς όπως είχαμε στο μυαλό μας! Θέλαμε έναν νέο ήχο, αλλά ο κύριος στόχος ήταν να έχουμε ένα αληθινό άλμπουμ. Τι εννοώ με αυτό; Σήμερα, πολλά χαρακτηριστικά παραγωγής έχουν δειγματοληπτικούς ήχους (sampled), πολλά «μοντάζ» (editing) και αυτό που μπορεί να ονομαστεί “post-production”. Το “Of Jupiter And Moons” έχει πραγματικές χορδές, ένα πραγματικό hammond, ένα πραγματικό πιάνο και φωνητικά που δεν έχουν υποστεί editing. Ψάξαμε επίσης την κορυφή όσον αφορά τη μίξη/επεξεργασία και ο Jacob Hansen έδωσε σε αυτό το άλμπουμ την τέλεια τελική πινελιά!

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του άλμπουμ, οι Temperance αντιμετώπισαν ορισμένες αλλαγές στο line-up. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα γι ‘αυτό;

Marco: Οι Alessia, Michele και Alfonso είναι πλέον μέρος αυτής της οικογένειας. Δεν θέλαμε μόνο να αναζητήσουμε σπουδαίους μουσικούς όταν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές, αλλά θέλαμε πραγματικούς φίλους. Η ισχυρή επιθυμία που είχαμε ήταν να δημιουργήσουμε μια καλή διάθεση και να βρούμε κάποιον που είχε τους ίδιους στόχους που προσπαθούσαμε να φτάσουμε. Όλοι μας είμαστε στενοί φίλοι στην καθημερινότητά μας και η μπάντα είναι πλέον ισχυρότερη από ποτέ μόνο και μόνο επειδή η ενέργεια που νιώθουμε όταν είμαστε όλοι μαζί είναι κάτι το μοναδικό.

Ποιος ήταν ο λόγος πίσω από την αποχώρησή τους;

Marco: Είναι πολύ απλό: μερικές φορές οι δρόμοι όλων μας δεν φέρνουν την ίδια κατεύθυνση. Εύχομαι πραγματικά το καλύτερο για την Chiara και τον Giulio τόσο στη ζωή όσο και στην καριέρα τους, αλλά τα μονοπάτια μας δεν ήταν τα ίδια. Και οι δύο πλευρές χρειάστηκαν διαφορετικά άτομα για να συνεχίσουν.

Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο ήταν να φέρετε τα συγκεκριμένα μέλη; Πώς ήρθες σε επαφή μαζί τους;

Marco: Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον από πολύ καιρό. Ο Michele και η Alessia είναι σπουδαίοι φίλοι πριν γίνουν σπουδαίοι μουσικοί. Είχα επικοινωνήσει με τον Michele για πρώτη φορά στο δρόμο, ενώ περιόδευε με το προηγούμενο συγκρότημά του, τους Overtures και έπαιζα με τους Secret Sphere το 2013. Από εκείνη την στιγμή έχουμε όλο και περισσότερη επαφή και γεννιέται μεγάλη φιλία . Κάπως έτσι η ζωή τους έφερε και τους δύο: η Alessia ήταν η backing τραγουδίστρια των Overtures. Οι δύο μπάντες μοιράστηκαν πολλά στάδια μαζί και ο επαγγελματικός μας σεβασμός ήταν πάντα υψηλός. Η σκέψη για αυτούς όταν έπρεπε να ληφθεί η απόφαση ήταν πολύ απλή.

Ποιες είναι οι απόψεις σας σχετικά με το “Of Jupiter And Moons” και το “The Earth Embraces Us All”;

Michele: Το “The Earth Embraces Us All” είναι ένα άλμπουμ που περιέχει πολλά progressive στοιχεία, τόνους διαφορετικών ήχων και στυλ και πάνω απ ‘όλα, πολλά μουσικά πειράματα. Διαθέτει μακρά τραγούδια και περάσματα που πηγαίνουν από τα ηλεκτρονικά μέχρι το prog metal, από ένα βαρύ riffing έως χορωδιακά κομμάτια. Το “Of Jupiter And Moons” είναι ένα άλμπουμ που επικεντρώνεται στις μελωδίες. Θα έλεγα ότι είναι ένα «καθαρό» άλμπουμ, όπου τα περισσότερα από τα τραγούδια προέρχονται από την καρδιά χωρίς να «αναπροσαρμοστούν» από κανένα από τα μυαλά μας. Μπορεί να είναι λιγότερο περίπλοκο όσον αφορά τις δομές, αλλά είναι άμεσο, πραγματικό, αληθινό και γεμάτο θετική ενέργεια.

Το “Of Jupiter And Moons”πρέπει να θεωρηθεί ως ένα concept album ή τα τραγούδια του άλμπουμ είναι μεμονωμένες ιστορίες;

Michele: Συχνά λέω ότι όλη η νέα εποχή των Temperance μπορεί να θεωρηθεί ως “concept”. Δεν πρόκειται για ένα concept album, αλλά μερικά στοιχεία είναι μέρος μας. Η ελευθερία, σπάζοντας τα όρια, ξεπερνώντας τις προκαταλήψεις των μυαλών μας, το ταξίδι της ζωής μας … πολλές ιδέες που μπορούν να βρεθούν σε πολλά τραγούδια αυτού του άλμπουμ, που φαίνονται από διαφορετικές πλευρές.

Ποιος είχε την ιδέα για αυτόν τον συγκεκριμένο τίτλο; Υπάρχει μια ιστορία πίσω από αυτό;

Michele: Εδώ είμαι! Όταν σκεφτόμασταν τον τίτλο, εστιάσαμε σε κάποια βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη μπάντα και ταυτόχρονα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή αυτής της νέας εποχής. Ένα από αυτά τα στοιχεία ήταν ο χώρος: το σύμπαν μας και οι άγνωστες πλευρές του. Ο «Δίας», στην παράδοση, είναι ο βασιλιάς των Θεών και ταυτόχρονα ο πλανήτης του Δία στην αστρονομία έχει πολλές επιρροές σε πολλές πλευρές της προσωπικότητάς μας. Τίποτα καλύτερο από έναν τόσο σημαντικό πλανήτη δεν θα μπορούσε να είναι το σημείο εκκίνησης αυτού του νέου κύκλου!

Στιχουργικά, με ποια θέματα ασχολείται αυτό το άλμπουμ;

Michele: Κάθε τραγούδι φέρει μέρος αυτού που το έγραψε. Ορισμένα από αυτά σχετίζονται με γεγονότα που συνέβησαν στη ζωή μας, άλλα είναι οι τρόποι μας να βγάλουμε τους εσωτερικούς αγώνες μας ή κάτι που χρειαζόμαστε να πούμε. Ολόκληρο το άλμπουμ βασίζεται στη θετική ενέργεια: η θέλησή μας είναι να δώσουμε σε εκείνους που θα ακούσουν τη μουσική μας κάποια δύναμη που, δυστυχώς, συχνά λείπει.

Όσο για τη μουσική, έχει συσταθεί από εσάς αποκλειστικά ή και τα άλλα μέλη συνέβαλαν επίσης;

Marco: Αυτή τη φορά συνθέσαμε ολόκληρη τη μουσική και τη μελωδία.. Όλα τα τραγούδια γράφτηκαν πριν από την είσοδο των Michele και Alessia στη μπάντα. Φρόντισαν τους στίχους μαζί με τον Luca που έγραψε τους στίχους του “Empires Αnd Men”. Στο μέλλον είμαι βέβαιος ότι ολόκληρη η μπάντα θα συνεισφέρει!

Επιλέξατε να συνεργαστείτε με τον Jacob Hansen σχετικά με τη μίξη και το mastering αυτή τη φορά. Ήταν μια προφανής επιλογή από τότε που οι Temperance περάσανε σε αλλαγές με αυτό το άλμπουμ;

Michele: Καμία επιλογή δεν είναι προφανής. Ο Jacob Hansen είναι ένας από τους masters μηχανικούς ήχου στο πανόραμα του μοντέρνου symphonic/power: η συνεργασία μαζί του ήταν ένα όνειρο και προσπαθήσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα. Συνέβη, δέχτηκε και είχαμε την τιμή αυτή!

Marco: Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι μέρες που πέρασα στο στούντιό του ήταν μία από τις μεγαλύτερες εμπειρίες στη μουσική μου ζωή!

Μιλώντας για αλλαγές, το ίδιο συνέβη και με το εξώφυλλο. Την πρώτη φορά που η μπάντα συνεργάζεται με τον Yann Souetre, ο οποίος έκανε μεγάλη δουλειά. Ποιος είχε την ιδέα για αυτή τη συνεργασία;

Michele: Άλλοτε, αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Τα έργα τέχνης των Ayreon είναι θαυμάσια και όλοι μας είμαστε σπουδαίοι fans της τέχνης του Yann Souetre. Ο Marco, που είχε πιάσει μια από τις τρελές στιγμές του, αποφάσισε να προσπαθήσει να έρθει σε επαφή μαζί του. Δεν θα σταματήσω να λέω ευχαριστώ σε αυτόν για την τρέλα του και στον Yann για το αριστούργημά του.

Έχετε επίσης πραγματοποιήσει ένα βίντεο κλιπ για το “Of Jupiter And Moons”. Πείτε μας μερικά πράγματα για όλη τη διαδικασία.

Marco: Το cool πράγμα της υπόθεσης είναι ότι έχει γυριστεί στο ηφαίστειο της Αίτνας, στην Ιταλία. Λαμβάνοντας υπόψη τα στιχουργικά θέματα των τραγουδιών, θέλαμε ένα εξωεδαφικό/εξωγήινο σκηνικό. Είναι σχεδόν απίστευτο, αλλά η τοποθεσία είναι πραγματική, όπως μπορείτε να την δείτε στο βίντεο (εκτός από το Δία φυσικά, χαχαχα).

Σχεδιάζετε να γυρίσετε και άλλο;

Michele: Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα θέλαμε να το κάνουμε. Συχνά μιλάμε για αυτό, αλλά εξαρτάται από πολλά πράγματα, όχι μόνο στο να αποφασίσουμε να το κάνουμε! Δεν το ξέρουμε ακόμα.

Οποιαδήποτε σχέδια για μια περιοδεία για να προωθηθεί το άλμπουμ; Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται μέσα ίσως;

Michele: Ανακοινώσαμε την περιοδεία μας από τις 20 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου και τη συμμετοχή μας στο “Symphonic Metal Nights – IV Edition” με τoυς Serenity, τους Visions Οf Atlantis και τους Dragony από τις 24 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου. Πολλές επιπλέον παραστάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα και μέσα από τα χρόνια οι Temperance θα χαρακτηρίζονται ως “heavy-touring” μπάντα. Έπαιξαν ήδη στην Ελλάδα χωρίς εμένα και την Alessia … Χρωστάμε μερικές εμφανίσεις στην όμορφη χώρα σας με το νέο line-up!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Κλείστε τη συνέντευξη όπως θέλετε.

Marco: Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου! Ακολουθήστε τα όνειρά σας, μην βάζετε ποτέ ένα όριο στο μυαλό σας και προσπαθείστε να ζήσετε με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας… θα φέρει φως στη ζωή σας!

Michele: Και ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση των λέξεων μας! Μην ξεχάσετε να δείτε τις κοινωνικές σελίδες μας και να ρίξετε μια ματιά στο video clip του “Of Jupiter and Moons” στο ΥouΤube, σε περίπτωση που το χάσατε!!

Νίκος Σιγλίδης
Απομαγνητοφώνηση: Πέτρος Μυστικός

https://www.facebook.com/temperanceofficial
https://www.temperanceband.com/
https://www.reverbnation.com/temperanceband
https://twitter.com/TemperanceMetal

Band Members
Liuk Abbott – Μπάσο
Marco Pastorino – Κιθάρες, Δεύτερα Φωνητικά
Alfonso Mocerino – Τύμπανα
Michele Guaitoli – Lead Ανδρικά Φωνητικά
Alessia Scolletti – Lead Γυναικεία Φωνητικά

Discography
Temperance, 2014
Limitless, 2015
The Earth Embraces Us All, 2016
Of Jupiter And Moons, 2018

nano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X