Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/greekrebels/public_html/wp-content/mu-plugins/rebels-custom-slider.php on line 1536
Συνεντεύξεις

Nightrage

Μάριος Ηλιόπουλος. Ο άνθρωπος έμπνευση που ποτέ δεν τα παρατάει. Το προσωπικό του όχημα, οι Nightrage, επιστρέφουν με έναν φοβερό δίσκο, ονόματι “The Puritan”, ο οποίος διαθέτει φοβερές συνθέσεις, νέο line up και ανανέωση. Διαβάστε παρακάτω τι ειπώθηκε με τον Μάριο….

Μάριε συγχαρητήρια για το νέο σας δίσκο, “The Puritan”. Πως αισθάνεσαι τώρα που είναι σχεδόν τρεις μήνες σε κυκλοφορία;

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, το “The Puritan” κυκλοφόρησε στις 24 Απριλίου και έχουμε πάρει ένα πολύ καλό  feedback μέχρι τώρα από τα περιοδικά και τους fans. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που γυρίσαμε με ένα πολύ δυνατό άλμπουμ και δεν απογοητεύσαμε τους fans μας και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε τόσα χρόνια χωρίς να μας νοιάζει η εφήμερη δόξα και ματαιοδοξία.

Τι σχόλια έχεις δεχθεί μέχρι στιγμής;

Έχουμε δεχτεί πολύ καλές κριτικές από μεγάλα περιοδικά, από ξένο και Ελληνικό τύπο, όπως Rock Hard, German Metal Ηammer κλπ, και αυτό που μιλάμε όλοι είναι ότι καταφέραμε να κάνουμε ένα άλμπουμ που μας εκπροσωπεί σαν μπάντα και να παίζουμε αυτό το στυλ που είχαμε ξεκινήσει από την αρχή των Nightrage, χωρίς να λοξοδρομούμε σε άλλους πιο mainstream δρόμους.

Ο δίσκος αυτός είναι μια νέα αρχή για το σχήμα καθότι υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην σύνθεση. Ποιοι ήταν οι λόγοι αποχώρησης των προηγούμενων μελών και ποιοι τους αντικατέστησαν;

Τα άλλα μέλη έχασαν το ενδιαφέρον τους στην μπάντα και ήθελαν να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο στην μουσική, όπως επίσης είχα και προσωπικές διαφορές με κάποια από αυτά τα άτομα λόγο της εντελώς αντιεπαγγελματικής τους νοοτροπίας η οποία δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Nightrage και στην τελική δε θέλω να έχω άτομα στους Nightrage που δε πιστεύουν στην μπάντα, ή να έχω μαλάκες μέσα στη μπάντα, επίσης χρησιμοποιούσαν το όνομα και δύναμη των Nightrage για να κάνουν την δικιά τους δουλειά. Οπότε για το καλό και των δύο έπρεπε να φύγουν. Κοίτα τους βοήθησα και έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου, στην τελική δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους και εγώ τους έδωσα ένα όνομα και καριέρα μέσα από τους Nightrage, εγώ τους έφτιαξα για το καλό της μπάντας, αλλά οι άνθρωποι αποδείχτηκαν λαμόγια και παράσιτα που κυνηγάνε τη δόξα, τα λεφτά και την αναγνωρισιμότητα, φταίω και εγώ που πάω και βάζω τον κάθε πικραμένο μέσα στη μπάντα χαχαχαχα οπότε καλό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τώρα είμαστε τριάδα με τον  Ronnie Nyman στα φωνητικά, και τον παλιό Anders Hammer στο μπάσο. Και έχουμε session drummer και δεύτερο κιθαρίστα για τα live των Nightrage. Ευελπιστούμε να γίνουν και μόνιμα μέλη αργότερα.

Η επαφή με τα νέα μέλη πως έγινε;

Μάριος: O Jesper Strömblad με έφερε σε επαφή με τον Ronnie Nyman μιας και είναι πολύ καλοί φίλοι, και όταν γνωριστήκαμε κολλήσαμε με την μία, είναι πολύ καλό άτομο εκτός και εντός σκηνής, καταλαβαίνει τους Nightrage και το τι θέλουμε να κάνουμε σαν μπάντα, όπως επίσης είναι πολύ καλός τραγουδιστής και χαρισματικός frontman πάνω στη σκηνή.

Επίσης αλλαγές υπήρξαν και στην δισκογραφική στέγη σας, από την Lifeforce στην Despotz. Πως αισθάνεστε για την αλλαγή αυτή;

Αισθάνομαι ότι βρήκαμε το καλύτερο label που ψάχναμε τόσα χρόνια, όταν το deal μας με την Lifeforce έληξε μετά από 3 άλμπουμ μαζί τους, δεν είχαν ενδιαφέρον να συνεχίσουμε μαζί οπότε ήρθε η Despotz και μας έδωσε ένα πολύ καλό deal το οποίο ήταν πολύ ευνοϊκό και δεν μπορούσαμε να πούμε όχι. Γενικά μέχρι τώρα απέδειξαν ότι κάνουν αυτά που μας είχαν υποσχεθεί, 5 singles, 1 remix, 2 music videos, 2 lyric videos, European και North American publicists, μαρτυρούν το πόσο καλά ξέρουν τις business και ότι πιστεύουν στους Nightrage και το καινούριο μας άλμπουμ “The Puritan”.

Η έκτη σας δουλειά ονομάζεται “The Puritan”. Αρχικά ποιες μουσικές διαφορές εντοπίζεις εσύ σε σχέση με το “Insidious”;

Oι διαφορές είναι ότι το υλικό μας τώρα είναι πολύ απλό και εστιάζουμε στο συναίσθημα και όχι στην άσκοπη επίδειξη μουσικών ικανοτήτων, γράψαμε τραγούδια που έρχονται από την καρδιά μας και μιλάνε για αυτή. Επίσης πιστεύω ο ήχος είναι πάρα πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα άλμπουμ, ευχαριστούμε τους Daniel Bergstrand και George Nerantzis από τα Dug Out Studios για αυτό, και την καταπληκτική δουλειά που κάναν και μας βοήθησαν να πετύχουμε ένα ωμό και συνάμα συναισθηματικό ήχο, όπως αρμόζει σε ένα άλμπουμ των Nightrage.

Που επιλέξατε να ηχογραφήσετε, να κάνετε και την μίξη και το mastering του δίσκου; Ποίος ήταν υπεύθυνος για την όλη δουλειά;

Όπως ανάφερα και πριν όλο το άλμπουμ έγινε στα Dug Out Productions από τους Daniel Bergstrand και George Nerantzis, δούλεψαν πολύ σκληρά και με πάθος να πετύχουν ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί πλήρως και πιστεύω ήταν μία πολύ καλή αλλαγή για τους Nightrage να ξεφύγουμε από τον ήχο του Fredman που γράφαμε τόσα χρόνια και να δοκιμάσουμε κάτι άλλο που τελικά αποδείχτηκε ότι έφερε έναν άνεμο αλλαγής και βοήθησε τον ήχο μας και το songwriting να πάει ένα βήμα πιο πάνω.

Όσον αφορά μουσική και στίχους ήταν κάτι που ανέλαβες μόνος σου καθαρά;

Τους στίχους τους γράψαμε μαζί με τον Ronnie, όπου αποδείχτηκε και ένας πολύ καλός συνεργάτης, που κατάλαβε το concept που είχα στο μυαλό μου και μαζί κάναμε πολύ καλή δουλειά. Όσον αφορά τη μουσική όλα ξεκινάνε πάντα από μένα και πάντα έχω τη βοήθεια και από τον Ronnie που με βοήθησε στα song arrangements άλλα και τα παιδιά από το στούντιο που είχαν πολλές καλές ιδέες, που κάναν τα κομμάτια ακόμα καλύτερα. Σίγουρα είμαι αυτός που πάντα ξεκινάει το γράψιμο αλλά δεν μπορώ να πάρω το credit μόνος μου, είναι ομαδική δουλειά αυτό που ακούς και πιστεύω αυτό είναι το καλύτερο γιατί αυτό σε κάνει να δεις και τα τραγούδια από μια άλλη οπτική γωνία που ίσως δεν είχες ανακαλύψει.

Σχετικά με το εξώφυλλο, ποιος το επιμελήθηκε καθώς και όλο το γραφιστικό κομμάτι;

Το εξώφυλλο το έκανε ο Mirfin από τους In Arcadia, μια metal core μπάντα από Γαλλία που παίξαμε μαζί στο headline Japan tour μας, είναι πολύ καλός designer και νομίζω έκανε πολύ καλή δουλειά με το εξώφυλλο του “The Puritan”. Του εξηγήσαμε το περιεχόμενο των στίχων και μετά από λίγο μας έστειλε αυτό το εξώφυλλο που βλέπεις, πραγματικά πολύ ταλαντούχος και πιστεύω έπιασε το νόημα αυτών που είχαμε στο μυαλό μας για το άλμπουμ και είχε ταλέντο να το οπτικοποιήσει.

Στο δίσκο συμμετέχουν και οι Gus G & Lawrence Mackrory. Ποιανού ιδέα ήταν;

Με τον Gus είμαστε blood brothers και πάντα κάνει support στους Nightrage, οπότε είχε κάτι riffs που δεν κολλούσαν στους Firewind και μου πρότεινε να γράψουμε ένα τραγούδι μαζί, όπως και έγινε, και με τον Lawrence είναι φίλος του Ronnie και θέλαμε κάποια καθαρά φωνητικά για το “Desperate Vows” single, μου αρέσει πολύ η φωνή στους Darkane και πιστεύω έδωσε αυτό το epic metal στοιχείο που έκανε το τραγούδι ακόμα καλύτερο.

Κάνατε και ένα video clip. Μίλησε μας σχετικά.

Βασικά κάναμε 2 music videos ένα για το “Kiss Of A Sycophant” και το άλλο για το ”Stare Into Infinity” βρήκα ένα πολύ καλό filmmaker τον Magnus Ewald, μας πήρε 2 μέρες να γυρίσουμε αυτά τα 2 videos και έκανε πολύ καλή δουλειά αν σκεφτείς την έλλειψη χρόνου και ότι δεν είχαμε και τεράστια budget. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που είχα στο μυαλό μου γι’αυτά τα τραγούδια, είμαστε πολύ χαρούμενοι μιας και πιστεύω ότι είναι πολύ καλός επαγγελματίας και έδωσε αυτό το πιο επαγγελματικό look στους Nightrage.

Από συναυλιακά δρώμενα τι ετοιμάζει η μπάντα;

Έχουμε κλείσει ένα Βαλκανικό headline tour τoν Οκτώβριο, και ένα headline festival στη Σουηδία, όπως και ετοιμάζουμε και Ευρωπαϊκό  kai North American tour, ελπίζω να έρθουμε και στην Ελλάδα και να παίξουμε και εκεί κάποιες συναυλίες, μιας και είναι πάντα φανταστικά να παίζουμε στα πάτρια εδάφη.

Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από την κυκλοφορία του “Sweet Vengeance”. Θα κάνετε κάτι ιδιαίτερο για να τιμήσετε το καταπληκτικό σας ντεμπούτο;

Ναι είναι αλήθεια είναι φανταστικό το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε να παίζουμε την αγαπημένη μας μουσική και αυτό το άλμπουμ είναι το ξεκίνημα των Nightrage και σίγουρα η ιδέα σου είναι πολύ καλή και σίγουρα κάποια στιγμή θα είναι καλό να το τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποια σχέδια γι’αυτό.

Εάν έπρεπε να κάνεις έναν απολογισμό της μέχρι τώρα πορεία σας, τι θα περιελάμβανε αυτός;

Μάριος: Είμαι πολύ περήφανος που δεν το έβαλα κάτω τόσα χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ, επιστρέψαμε πιο δυνατοί από ποτέ και κάναμε τις απαραίτητες αλλαγές ώστε να συνεχίσουν οι Nightrage. Κοιτώντας πίσω βλέπω πολύ πάθος και αγώνα,να κάνουμε αυτό που πάντα έλεγε η καρδία μας και αυτό είναι που μας κρατάει ακόμα ζωντανούς , η φλόγα για δημιουργικότητα, η επαφή με το κοινό μας και η αγάπη που παίρνουμε από αυτούς. Είμαι χαρούμενος που δεν ξεπουληθήκαμε και δεν γίναμε μια μπάντα σκιά του εαυτού της, σιχαίνομαι τις μπάντες που κάνουν σχέδια πως να πετύχουν να μπουν στο Top 40 και το μόνο που τους νοιάζει είναι η δόξα και τα λεφτά. Εμείς δεν είμαστε αυτή η μπάντα, δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε και είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό. Η μουσική είναι επανάσταση και όχι δουλειά γραφείου και λυπάμαι που πολλοί την έχουν καταντήσει έτσι. Είναι λυπηρό και έχει χαθεί αρκετά το συναίσθημα να κάνεις μουσική για να βγάλεις τα εσώψυχα σου προς τα έξω και όχι να κυνηγάς το δολάριο.

Έλληνας στο εξωτερικό που βλέπεις τα πράγματα που συμβαίνουν στην χώρα σου. Πως τα βιώνεις και τι συναισθήματα σου προκαλούν; Πως παρουσιάζονται τα πράγματα στην Σουηδία;

Παρακολουθώ κάθε μέρα αυτά που γίνονται και θέλω να γίνει το καλύτερο για την Ελλάδα. Νιώθω και εγώ λύπη και αγανάκτηση για τις αδικίες εναντίον των φτωχών και συνταξιούχων που γίνονται στην Ελλάδα και ξέρω μέσα από την καρδία μου ότι σαν χώρα έχουμε πετύχει πολλά καλά για την ανθρωπότητα, αλλά λυπάμαι για το γεγονός ότι έχουμε πολλούς Εφιάλτες και προδότες στην Ελλάδα που το μόνο που κοιτάνε είναι το συμφέρον τους και να είναι αυτοί καλά και δεν νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να έρθει το δίκιο και όλοι αυτοί που υποφέρουν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και ένα μέλλον για τα παιδιά τους και τις επόμενες γενεές, εύχομαι να επικρατήσει εθνική ομόνοια και όχι διχασμός. Η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ όσο και να προσπαθούν κάποιοι. Εγώ τάζομαι ξεκάθαρα υπέρ του ΌΧΙ  μια και σαν λαός έχουμε μάθει να μην υποδουλωνόμαστε και να κρατάμε τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας πολύ ψηλά. Εύχομαι τα καλύτερα σήμερα στο δημοψήφισμα για την αγαπημένη μας Ελλάδα.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες και τα σχέδια σου για το μέλλον;

Να κάνουμε πολλά albums και live παντού και να ανεβάσουμε το επίπεδο της μουσικής μας, της Ελληνικής σκηνής, και να γίνουμε μια καλύτερη μπάντα. Να μην σταματήσουμε να είμαστε δημιουργικοί και να κάνουμε πάντα αυτό που λέει η καρδιά μας. Τα καλύτερα albums έρχονται για τους Nightrage και θα είναι τα επόμενα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Κλείσε όπως εσύ θες.

Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και το ενδιαφέρον, το εκτιμώ πραγματικά και ελπίζω να αρέσει στους Έλληνες φίλους μας το καινούριο μας άλμπουμ “The Puritan”, ελπίζω να σας δω όλους εκεί στα επερχόμενα live μας στη Πατρίδα, να είστε όλοι καλά και We Love You All!

Νίκος Σιγλίδης
http://www.nightrage.com
https://www.facebook.com/nightrage
https://www.youtube.com/user/NightrageTV
https://twitter.com/nightrage

Μέλη Μπάντας:
Μάριος Ηλιόπουλος – Κιθάρες
Anders Hammer – Μπάσο
Ronnie Nyman – Φωνητικά

Δισκογραφία
Sweet Vengeance (2003)
Descent Into Chaos (2005)
A New Disease Is Born (2007)
Wearing A Martyr’s Crown (2009)
Insidious (2011)
The Puritan (2015)

haursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothwhale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothTatto Clinic Athens 728×90 - 728|90|Tatto Clinic Athens 728×90||https://www.facebook.com/tattooclinicathens|bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X