Συνεντεύξεις

Angellore

Οι Angellore μόλις κυκλοφόρησαν το τρίτο τους fulllength album “Rien Ne Devait Mourir”. Το να επικοινωνείς με μια μπάντα η οποία σου άρεσε αρκετά είναι από μόνο του υπέροχο. Το να σου δίνει όμως αποκλειστική δήλωση, το ανεβάζει αυτόματα πολλά επίπεδα! Δείτε λοιπόν παρακάτω τι μας είπε ο πληκτράς και τραγουδιστής του σχήματος Walran.

Γεια σου Walran. Σε ευχαριστούμε που αφιέρωσες χρόνο για να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας και συγχαρητήρια για το τρίτο ολοκληρωμένο album σας “Rien Ne Devait Mourir”. Τι κριτικές έχετε μέχρι στιγμής;

Γεια σου Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και το ενδιαφέρον για το συγκρότημα! Οι κριτικές ήταν κυρίως θετικές αλλά και ενδιαφέρουσες. Κάποιοι εκτίμησαν τη συνολική παραγωγή και τον ήχο του νέου album, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι δεν ήταν αρκετά καλός ή ότι έχασε την ατμοσφαιρική πλευρά του προηγούμενου δίσκου μας. Πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που το “A Romance Of Thorns”, το εικοσάλεπτο intro του album έκανε εντύπωση σε αρκετό κόσμο. Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και να βάλουμε τους εαυτούς μας στη μουσική μας, οπότε είναι πάντα πολύ ξεχωριστό και συγκινητικό για εμάς όταν συναντάμε θετικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Πες μας λίγα λόγια για τη δημιουργία του album, το εξώφυλλο και τους στίχους.

Αν έπρεπε να επιλέξω τη στιγμή που ξεκίνησαν όλα, θα έλεγα τον Ιούλιο του 2014. Τότε όταν ο Rosarius και εγώ μαζευτήκαμε στο παλιό μου δωμάτιο, όπως κάναμε όταν ξεκινήσαμε το συγκρότημα το 2007, για να γράψουμε και να ηχογραφήσουμε το “A Romance Of Thorns”. Γνωρίζαμε ήδη ότι αυτό το τραγούδι θα ήταν το πρώτο κομμάτι του album, είχαμε ήδη το “Drown Divine” και τα δύο τελευταία τραγούδια του album, που έγραψε ο Rosarius το 2009. Από αυτό το σημείο, είχαμε μια σαφή κατεύθυνση και αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες στα τραγούδια με ολόκληρη την μπάντα. Θέλαμε το album να είναι πιο σκοτεινό και διαφορετικό από το “La Litanie des Cendres”, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάθε τραγούδι μοναδικό. Όσον αφορά το εξώφυλλο, δώσαμε πλήρη δημιουργική ελευθερία στον μπασίστα μας Celin. Για μένα, αυτή η εικόνα προκαλεί τον τίτλο του album “Rien Ne Devait Mourir” σημαίνει “Τίποτα δεν έπρεπε να πεθάνει”. Ο τίτλος του album ήρθε στον Rosarius όταν συνειδητοποιήσαμε ότι και τα έξι τραγούδια αντιμετώπιζαν τον θάνατο με τον δικό τους τρόπο. Το “A Romance Of Thorns” μιλάει για τη θλίψη ενός ατόμου που γνώρισε την ομορφιά του παραδείσου, αλλά εξακολουθεί να έχει χρόνια να περάσει στη Γη, χωρίς τη βεβαιότητα ότι θα φτάσει κάποτε σε αυτό το υπέροχο μέρος που γνώρισε. Το “Dreams” αφορά τα ποιητικά οράματα των φαντασμάτων του δάσους, το “Blood For Lavinia” ασχολείται με τον βαμπιρισμό. Το “Que Les Lueurs Se Dispersent” αφηγείται την ιστορία ενός χαρακτήρα που αφήνει τον εαυτό του να πεθάνει κάτω από το απαλό φως του φεγγαριού. Κλασικά doom gothic metal πράγματα.

Σας πήρε πέντε χρόνια για τη νέα σας κυκλοφορία. Γιατί αυτή η καθυστέρηση;

Μπήκαμε στο studio τον Ιούλιο του 2016, μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “La Litanie Des Cendres”. Δυστυχώς, δεν είχαμε τον χρόνο ή τους οικονομικούς πόρους για να ηχογραφήσουμε ολόκληρο το album. Μας πήρε δύο χρόνια για να ολοκληρώσουμε τις ηχογραφήσεις του και μερικούς μήνες για τη μίξη μετά. Ζούμε όλοι σε διαφορετικές πόλεις, οπότε ήταν δύσκολο να αφιερώσουμε χρόνο για να δουλέψουμε σε ένα τόσο απαιτητικό δίσκο. Επιπλέον, ο ηχολήπτης μας είχε κάποια προσωπικά προβλήματα που καθυστέρησαν ολόκληρη τη διαδικασία. Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι ήταν δύσκολο για εμάς και ότι ελπίζαμε πραγματικά να βγάλουμε το album νωρίτερα! Θέλαμε να συνεργαστούμε με διαφορετικές εταιρίες και οι διαπραγματεύσεις χρειάστηκαν επίσης πολύ χρόνο. Πέντε χρόνια ήταν πολύς καιρός και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κάνουμε τα πράγματα γρηγορότερα την επόμενη φορά!

Γιατί επιλέξατε να παίξετε αυτό το είδος μουσικής;

Ήταν μια ξεκάθαρη απόφαση από την πρώτη μέρα. Ο Rosarius και εγώ συναντηθήκαμε για πρώτη φορά λόγω του κοινού μας πάθους για το μελωδικό και το ατμοσφαιρικό doom metal. Όταν ξεκινήσαμε, θέλαμε να φτάσουμε τα πρότυπα μας, τους Saturnus και τους Draconian. Η μουσική μας έγινε όλο και πιο προσωπική με κάθε νέα κυκλοφορία, αλλά παραμένουμε πολύ κοντά στις επιρροές μας στο συγκρότημα. Εξακολουθούμε να μοιραζόμαστε αυτήν την κοινή αγάπη για το ατμοσφαιρικό dark metal της δεκαετίας του ’90, είτε πρόκειται για black metal, doom metal, gothic metal ή symphonic metal. Ακόμα και μετά από 13 χρόνια, δεν αισθανόμαστε περιορισμένοι από αυτό.

Μας πήγατε ένα όμορφο ταξίδι, που κράτησε μια ώρα. Δεν φοβόσασταν ότι μπορεί να κουράσει τον ακροατή η διάρκεια του album;

Για να είμαι ειλικρινής, όταν ξεκινήσαμε να το δουλεύουμε, σχεδιάζαμε να κάνουμε τρία μεγάλα τραγούδια doom και τίποτα περισσότερο. Τα μεγαλύτερα κομμάτια του album ήταν και τα πρώτα που δουλέψαμε. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν κάπως υπερβολή, οπότε σκεφτήκαμε να προσθέσουμε το “Sur les Sentiers de Lune” καθώς περιέχει μια μελωδία που συμπληρώνει το refrain του τελευταίου τραγουδιού. Πιστεύαμε ότι χρειαζόμασταν ένα μικρότερο κομμάτι για να δημιουργήσουμε μια γέφυρα μεταξύ του πρώτου και του τρίτου τραγουδιού. Τέλος, σκέφτηκα ότι έλειπε από το album μια πιο ελκυστική μελωδία, μια gothic πλευρά. Όταν ο Rosarius έγραψε το “Blood For Lavinia”, ξέραμε ότι το album ήταν πλήρες. Ελπίζω να μην βαρεθούν ή να κουραστούν οι ακροατές ακούγοντας το album. Τα τραγούδια είναι πολύ διαφορετικά το ένα από το άλλο και, όπως είπες και εσύ, πρέπει να θεωρήσετε ολόκληρη την εμπειρία ως ένα ταξίδι που θα σας οδηγήσει σε διάφορα μέρη.

Η πανδημία έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Σταμάτησε κάποια από τα σχέδια που είχατε κάνει με το συγκρότημα;

Όχι, αλλά καθυστέρησε λίγο τα πράγματα. Ελπίζαμε να αρχίσουμε να κάνουμε πρόβες και να ξεκινήσουμε αμέσως την προετοιμασία του τέταρτου album, αλλά έπρεπε να περιμένουμε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο πριν ξεκινήσουμε. Ο Rosarius χρησιμοποίησε τον ελεύθερο χρόνο του, για να δουλέψει σε παλιά τραγούδια και να γράψει νέα, τα οποία θα είναι σίγουρα στο επόμενο album. Συνολικά, ως συγκρότημα, δεν έχουμε κανένα λόγο να παραπονεθούμε.

Πώς βλέπετε την κατάσταση γύρω από τη doom metal σκηνή στη χώρα σας και παγκοσμίως; Ποιες μπάντες σας αρέσουν περισσότερο και ποιες από αυτές σας ενέπνευσαν να δημιουργήσετε τη δική σας μουσική;

Είναι δύσκολο να απαντήσω, καθώς δεν ξέρω πολλές γαλλικές μπάντες που παίζουν το είδος μας, gothic doom metal. Πριν από λίγα χρόνια, στον κόσμο του doom, υπήρξε μια έκρηξη νέων συγκροτημάτων που έπαιζαν stoner ή sludge, αλλά το δικό μας ρομαντικό είδος metal είναι συνήθως πιο underground και λιγότερο δημοφιλές. Αλλά υπάρχουν μερικά πολύ καλά πράγματα στη γαλλική metal σκηνή. Όσον αφορά την έμπνευση, οι κύριες επιρροές μας όταν ξεκινήσαμε ήταν οι Draconian, Saturnus, Shape of Despair, Empyrium, Tristania, My Dying Bride, Theatre Of Tragedy, While Heaven Wept, Ophelia και Estatic Fear. Πολλές από τις black metal μπάντες της δεκαετίας του ‘90 συνέχισαν να μας εμπνέουν. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε το δικό μας συγκρότημα, έχουμε τον τρόπο μας να γράφουμε τραγούδια και σίγουρα δεν προσπαθούμε να αντιγράψουμε κανέναν.

Τι να περιμένουμε από τους Angellore στο μέλλον;

Ηχογραφήσαμε ένα τραγούδι για ένα αφιερωματικό album, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πότε θα γίνει η παρουσίαση του. Μπορεί να υπάρξει μια επανακυκλοφορία του “Rien Ne Devait Mourir” που θα περιλαμβάνει ένα συμφωνικό κομμάτι, αλλά είστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε καθώς δεν έχουμε πει τίποτα στους οπαδούς μας ακόμα. Αυτήν τη στιγμή ασχολούμαστε πολύ με την προετοιμασία του τέταρτου album μας, όπως ανέφερα προηγουμένως και ελπίζω να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Θέλετε να κάνετε κάποιες συναυλίες; Υπάρχει πιθανότητα να σας δούμε στη χώρα μας;

Ονειρευόμαστε να παίξουμε ζωντανά εδώ και πολύ καιρό. Κάθε φορά που θέλαμε να κάνουμε πρόβα και να ετοιμαστούμε για αυτό, κάτι συνέβαινε και η διαδικασία καθυστερούσε ή εμφανίζονταν άλλες προτεραιότητες. Τώρα, νομίζω ότι στοχεύουμε σε αυτό. Πρόκειται να κάνουμε ακρόαση για έναν δεύτερο κιθαρίστα πριν από το τέλος της χρονιάς. Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί σε δύο ή τρία χρόνια; Πρέπει πρώτα να προετοιμαστούμε σωστά πριν σκεφτούμε να παίξουμε οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά αν μας καλέσουν να παίξουμε την Ελλάδα, φυσικά θα χαρούμε να έρθουμε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά που αφιερώσατε χρόνο για να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας. Μπορείτε να κλείσετε αυτήν τη συνέντευξη όπως θέλετε.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στους Angellore. Είναι η πρώτη μας συνέντευξη για μια ελληνική ιστοσελίδα, οπότε σημαίνει πολλά για εμάς, να βλέπουμε ότι υπάρχει κόσμος εκεί που μας ακούει. Για άλλη μια φορά, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το επόμενο album των Angellore δεν θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρόνια.

Γιώργος Χατζηιωαννίδης
Μετάφραση: Σοφία Βαλεντίνη Καλαιτζίδη

https://angellore.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/AngelloreDoom
https://myspace.com/angelloredoom
https://www.reverbnation.com/angelloredoom
https://open.spotify.com/artist/3mT1MRL1nkLJCm2vswBXDM?si=CNReuqaGQwGhtT8QFTavMg

Band Members
Rosarius – Κιθάρες
Walran – Πλήκτρα, Φωνητικά
Ronnie – Τύμπανα
Celin – Μπάσο
Lucia – Φωνητικά

Discography
Errances, 2012
La Litanie Des Cendres, 2015
Rien Ne Devait Mourir, 2020

whale_728x90 - 728|90|whale_728x90|||bothRussian Circles 2022_728x90 - 728|90|Russian Circles 2022_728x90|||bothPsychotic Waltz 2023 – 728×90 - 728|90|Psychotic Waltz 2023 – 728×90|||bothRodStudios_728x90 - 728|90|RodStudios_728x90|||bothhaursen2 - 728|90|haursen2||https://www.facebook.com/HaursensGuitarWorkshop/|bothGreekrebels Banner 07052021-728×90 - 728|90|Greekrebels Banner 07052021-728×90||https://www.greekrebels.gr/epikoinonia/|bothnano designs 728×90 - 728|90|nano designs 728×90||https://www.facebook.com/Nanodesignart/|both
20000
110

Related posts

Leave a Comment

Leave a review

X